HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Nyheter och HiFi-kalendern
 Stello DA100 Signature
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Transient Design
Member

287 Posts

Posted - 2008/04/10 :  10:55:39  Show Profile  Visit Transient Design's Homepage Send Transient Design a Private Message
April Music släpper nu en ny variant på sin hyllade Stello DA100 som de kallar för Signature eller SE. Och även om de menar att detta är en lätt modifierad version av den tidigare så är så pass mycket nytt att det nästan rör sig om en helt ny produkt!



Och vilken produkt sen! Digitala ingångar: hur många varianter vill ni ha? I2S, XLR, RCA, USB och TOS-LINK, räcker det?



Utgångar: numera även balancerat! Utgångsteget är numera balancerat, byggt diskret och går helt i klass A!

Priset har gått upp lite, till 8990 kr/st för den nya versionen men jämfört med den stora konkurrenten är det fortfarande relatift billigt. I förhandssnacket så talades det om att mannen Mark Levinsson på nåt sätt var inblandad i denna SE-version som konsult och rådgivare och tydligen använder han den nu i sitt eget system. Om det nu betyder något eller ej.

Den nya DA100 SE finns snart att köpa hos Akkelis Audio i Göteborg och Hifi Börsen i Stockholm.

Mvh Lasse

www.transientdesign.se Distributör för AMR, iFi-Audio, Acoustic Revive, Leben, Line Magnetic, LAB12, Okki Nokki, Bryston, Kora, HANA och HiFimans hörlurar.

Transient Design
Member

287 Posts

Posted - 2008/04/10 :  10:57:17  Show Profile  Visit Transient Design's Homepage Send Transient Design a Private Message
För de som gillar mycket info så finns under denna länken en komplett beskrivning på DA100SE. Men se upp, den är på 25 MB så välj "spara fil som..." om ni nu inte har ett väldigt snabbt bredband:

http://www.transientdesign.se/Forumbilder/DA100Sig_Manual_Eng.pdf

Och så nu en liten smygpremiär! Det kommer ett passande litet drivverk till DA100 SE som har I2S digitalt ut! Toppmatad liten high end -transport någon?

Pris ca 9000 kr då den kommer om en månad eller två. Är det någon som fortfarande har kvar sin gamla Audio Alcemy DA med I2S-ingång? Det finns säkert de som kan detta bättre än jag men var det inte så att detta överföringssystem skulle ha en mycket lägre jitternivå än S/PDIF?



Mvh Lasse

www.transientdesign.se Distributör för AMR, iFi-Audio, Acoustic Revive, Leben, Line Magnetic, LAB12, Okki Nokki, Bryston, Kora, HANA och HiFimans hörlurar.
Go to Top of Page

Greensleeves
Member

172 Posts

Posted - 2008/07/15 :  23:25:59  Show Profile Send Greensleeves a Private Message
quote:
... Priset har gått upp lite, till 8990 kr/st för den nya versionen, men jämfört med den stora konkurrenten är det fortfarande relativt billigt. I förhandssnacket så talades det om att mannen Mark Levinson på nåt sätt var inblandad i denna SE-version som konsult och rådgivare, och tydligen använder han den nu i sitt eget system. Om det nu betyder något eller ej...

Det kan betyda en hel del, inte minst eftersom Mr Levinson torde ha en god överblick över världens samlade hifi-produktion, och sannolikt kapital nog att införskaffa de hifi-apparater han önskar. I ljuset av denna information ang Stello DA100 Signature, undrar jag lite försynt om Mark Levinson har eller har haft något ytterligare att göra med företaget April Music..?

Mvh Greensleeves

Edited by - Greensleeves on 2008/07/15 23:30:21
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.41 sekunder. Snitz Forums 2000