HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Nyheter och HiFi-kalendern
 Naim uppgraderar 5i-serien
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Ljudtema
Member

100 Posts

Posted - 2007/11/16 :  13:59:56  Show Profile  Visit Ljudtema's Homepage Send Ljudtema a Private Message

Naims nya 5i-serie



Nu lanserar Naim den nya 5i-serien, med ett kursivt i, och avlöser därmed de enormt rosade föregångarna som alltid varit en måttstock för hur levande, dynamisk och exakt musikåtergivning man kan uppnå i prisklassen. Det är visserligen precis vad man väntar sig från världens mest noggranna hifitillverkare, men i och med den nya 5i-serien höjer Naim nu ribban ytterligare en bra bit genom flera viktiga förbättringar.

Nya CD5i är till det yttre identisk med sin föregångare, med bl.a. samma otroligt påkostade chassi i zink och aluminium samt den sofistikerade, enpunktsupphängda skivmekanismen utvecklad av Naim själva. Den har däremot begåvats med en helt omarbetad och betydligt bättre D/A-omvandling med bl.a. ett helt nytt DAC-chip, vilket tillsammans med optimerad strömförsörjning, förbättrade kretslösningar samt ännu bättre komponentkvalitet i extra känsliga områden, har höjt prestandan ordentligt.

Nait 5i har en intressant yttre skillnad jämfört med sin föregångare, och det är den nya frontingången som är avsedd för att koppla in exempelvis en iPod på ett snabbt och smidigt sätt. Men det är på insidan som det allra viktigaste har hänt, med förbättrade kretslösningar samt tekniska optimeringar på ett flertal områden som sammantaget har gjort att ljudkvaliteten tagit ett stort kliv framåt!

Tillsammans utgör 5i-serien ett fantastiskt kliv in i den värld av nervkittlande musikalitet man bara hittar hos Naim och trots de stora tekniska förbättringarna är priset fortfarande detsamma som tidigare. Kort sagt är 5i-serien den bästa instegsserien någonsin från Naim!

Pris: 13.000 kr (CD5i) och 11.100 kr (Nait 5i)



www.ljudtema.se
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000