HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Nya stärkaren, ett första intryck...
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

KennethS
Member

1178 Posts

Posted - 2007/05/21 :  08:21:01  Show Profile Send KennethS a Private Message
Tjena!

Jag har inte testat mot just din Yamaha, dock emot Arcam AVR300 (18.000kr) och AVR AV8/P7 varav den sista kombinationen kostar en bit uppåt 90.000kr. AVR300 hade inte mycket att sätta emot medans AVR AV8/P7 kunde kämpa emot klart mera. Och detta är ju erkänt väldigt kompetenta 2-kanalsmaskiner för att vara hemmabio. Även testat en del Pioneer, Marantz och Denon och inte heller tyckt att dom heller riktigt haft nån chans. Dock har man ju märkt att kvalitén höjts mot slutet tycker jag, vilket är trevligt.

Sen förstår jag att du inte upplever nån direkt skillnad om du kört Nad:en analogt till Yamaha:n, där är det klart Yamaha:ns försteg som sätter gränserna. Nad:ens egna försteg är ju ganska mera kompetent då det för samma/lite mera pengar än Yamaha:n bara ska klara av analog 2-kanal, medans Yamaha:n ska klara av massor av olika ljudformat, 5.1, 7.1 osv.

Jag tror som sagt som jag nämnt tidigare att dom förbättringar du upplevt är för att DAC:en som sitter i Denon:en inte är lika kompentent som den i din Yamaha, och det har gjort att du då upplever dessa skillnader. Detta är nåt jag själv märkte av väldigt fort då jag testade att köra samma Denon CD-spelare med en extern DAC eller nån lite mera kompetent hemmabiomaskin:s inbyggda DAC. Skillnaderna upplevde jag som väldigt stora med ett klart mera fysiskt och öppet ljud och en helt annan pondus i botten, då Denon DCD 1550AR är ganska mekanisk i sitt ljud och ganska tunn i botten annars. Testade också på kul att jämnföra Denon DCD1550AR med Denon DVD2900, och 2900:an gav min gamla DCD1550AR ganska duktigt med pisk om jag ska vara ärlig. Så tyvärr, utvecklingen går ju framåt.

Men det är ju kul att du ändå fått ett lyft hemma! Så egentligen spelar det ju ingen större roll, ville bara försvara Nad S300 lite, tyckte den fick oförtjänat med pisk av dej..

Trött på folk utan vett
Go to Top of Page

OcA
Member

2184 Posts

Posted - 2007/05/21 :  14:55:05  Show Profile Send OcA a Private Message
Hehe! Visst, hade varit mer rättvist att köra NAD'en med en extern DAC osv, men som det nu föll sig blev den här kombinationen mer välljudande än den jag hade innan och då spelar prislappen eller vilka ljudformat allt klarar mindre roll. Hade det blivit bättre med en AIWA kompaktanläggning hade man ju börjat undra, men nu tycker jag att det låter förträffligt. VIsst NAD'en hade MER bas, men Yamahan har BÄTTRE bas. Kan ju också bero på att PMC är rätt tunga i botten med och kanske inte matchar så bra med en bastung stärk... Allt handlar om matchning och nu tycker jag att synergieffekterna är uppenbara. Bara att lyfta på hatten helt enkelt. Alltid kul att höra grejer på skivorna man aldrig hört förut. Ska fixa fram en digitalsnok med BNC kontakt och prova med för att se om NAD CD'n är bättre som transport. Annars kan man alltid skicka iväg Denon till Harmony Design och modda den som ren transport, kanske kan bli riktigt bra?

Men dina synpunkter är det inget fel på, jag är också förvånad över att NAD'en fick pisk. Sen kanske allt inte var korrekt uppställt och inställt när jag körde analogingångarna, får nästan ta ett test till i helgen!

Dator -> Sony TA9000ES -> Mackie M1400x2 -> JBL! LS60 + dubbla tappade horn = konsert hemma!
Go to Top of Page

KennethS
Member

1178 Posts

Posted - 2007/05/21 :  21:40:32  Show Profile Send KennethS a Private Message
Som jag skrev innan. Jag tror inte din Yamaha är på något sätt en bättre förstärkare i två kanal än din gamla Nad S300, utan den ljudförbättring du upplever är av att Denon CD-spelaren blev bättre med den inbyggda DAC:en i din hemmabiomaskin. Innan så satte din CD-spelare stora stoppklossar i din dåvarande anläggning, stopklossar som nu försvann när du började köra CD-Spelaren digitalt in i Yamahan. Så det hela handlar bara egentligen om CD-spelaren, inget annant. Var så jag menade.

Trött på folk utan vett
Go to Top of Page

diffen
Member of Nerikes Audiofiler

622 Posts

Posted - 2007/05/22 :  14:11:42  Show Profile Send diffen a Private Message
Halloy! Intressant att följa tråden Kul att du blev nöjd till sist. Den kommer säkert att spela ännu bättre när allt får spela ihop sig ett tag, plus att dina öron vänjer sig/Diffen

Man blir svart om munnen om man ljuger eller suger på ett avgasrör
Go to Top of Page

OcA
Member

2184 Posts

Posted - 2007/05/22 :  16:51:23  Show Profile Send OcA a Private Message
Visst, Denon spelaren är inte direkt superbra, men när jag körde S500i och sedan NAD S300 lät det sämre än vad det gör nu också, så allt beror inte bara på min Denon.

S500i är ju en rätt vettig CD och jag tycker inte att det lät bättre med bara Silverline-grejer i riggen, utan det jag har nu låter faktiskt bättre - jag är lika förvånad själv...

Konstigt men sant och DAC'arna i S500i borde ju rimligtvis vara betydligt bättre än i 1550AR..

Sedan att analoga försteget i Yamman kanske inte är världsbäst spelar ju ingen roll om jag kör alla källor digitalt och det låter bra.

Men visst är Silverline NAD bra grejer, inget snack, men de kanske inte riktigt matchade mina högtalare, vilket Yamman verkar göra på ett bättre sätt.
Verkar som att de har bättre koll på alla parametrar. Mer kontroll helt enkelt. NAD'en lät betydligt slappare, speciellt i basen, men det kan ju ha med själva ljudet att göra och inte strömstyrkan i stärken.

Har varken sett strömmätning på Yamahan eller NAD'en, men vet att en tidigare tråd handlat om just strömstyrkan i S300 och den var inte direkt skyhög. Har för mig att någon nämnde 30 ampere, vilket verkar vara väldigt lite med tanke på bestyckningen i den. En HK 970 petar väl ur sig närmare 80 ampere? Någon kanske har bättre koll - vore väldigt intressant att veta!

Sen är mina PMC inte speciellt tungdrivna, visst 87 db känslighet kanske inte är vrålhögt, men den ska vara rätt snäll i impedansen iaf. Fasvridningar osv har jag ingen aning om, men det kan ju ställa till det, speciellt om impedansen dippar i samma veva.

Dator -> Sony TA9000ES -> Mackie M1400x2 -> JBL! LS60 + dubbla tappade horn = konsert hemma!

Edited by - OcA on 2007/05/22 17:04:50
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.48 sekunder. Snitz Forums 2000