HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Musik
 Lee Clayton...!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

diffen
Member of Nerikes Audiofiler

622 Posts

Posted - 2007/04/20 :  20:50:21  Show Profile Send diffen a Private Message
Ingen vinylspelare o bara ett 30-tal Lp skivor kvar i ett hörn. Letade fram ett par skivor med Lee Clayton "The dream goes on" 1976 och "Naked child" från 1979 Minns att de är mycket tungrock fast han väl tillhör kategorien "country" Ett mycket bra tips till musikälskare som ni alla på forumet är Hör inget om honom längre, är det någon som gjort det på sistone. Han har gjort många skivor Mvh: diffen

Man blir svart om munnen om man ljuger eller suger på ett avgasrör

Comus
Member

321 Posts

Posted - 2007/04/21 :  23:25:05  Show Profile  Visit Comus's Homepage Send Comus a Private Message
Hej Diffen!

Precis dom två plattorna har jag med, tycker också att karln är lite bortglömd.
Det fina är att nån knappt bryr sig om plattorna och man får dem därmed ganska billigt , så det finns ingen ursäkt för er som inte har skivorna utan köp om ni ser dem (bra ljud med på vinylerna).

Mvh /

Comus
Go to Top of Page

Gabe
Member

535 Posts

Posted - 2007/04/23 :  15:36:20  Show Profile Send Gabe a Private Message
Naked Child är en gammal favoritplatta som brukade fungera som inspirerande soundtrack på fredagkväll innan det var dags för utegång med polarna.... (yepp, så gammal är jag!). Plattan innan den, Border Child, är också bra, lite mer countryrock dock. Fantastisk röst, och riktigt bra låtar. Tror att karriären gick i stå i mitten av 80-talet, p g a för mycket droger och sprit. Clayton lär ha blivit religiös några år senare, och lagt både missbruk och musikkarrtiär på hyllan. Så kan det gå. Kul att det fortfarande finns folk som upptäcker Clayton, än i dag!
hälsar Gabe
Go to Top of Page

pick-me-up
Member

1382 Posts

Posted - 2007/05/05 :  20:22:07  Show Profile Send pick-me-up a Private Message
Jag är med boyz, diffen, Comus och Gabe!

Han är oerhört undervärderad artist. Och mest så i hans hemland USA. Snacka om att inte ge rätt värde för en helt underbar artist.
Det verkar så att han är mest populär här i Norden och i Tyskland.
Han, om någon, var en riktig out law! Så trevligt då att Highwaymen gjorde hans låt Silverstallion! Vilken skön sång, mycket lyckad även i en ny tappning.

Jag har några LP av honom och gillar mycket hans liveskiva som är inspelad i Norge med ett lokalt band på 1989. Enormt bra stämning och även ljud på det hela.

Cd:n heter Another night, Provogue PRD 70082. Det ser ut som att han har gett ut en skiva efter den som heter Spirit of The Twilight. Men sen är det slut med musiken.
Så tråkigt, för han var en riktig original! They just don#8217;t make men like this anymore.

Vad många inte vet är att han var också en jetpilot! Snacka om en farlig kombination med droger och att flyga! Men då använde han säkert inga droger.
Det är döljt i dimmor varför han började över huvud taget med droger. Det är väl det samma som många dricker alkohol, att bedöva ångesten, ensamheten och smärtor. Inte helt enkelt att bena ut.

Fast sanningen är nog den att utan lidandet skapas ingen stor konst. Vad sjutton skulle det bli för musik om man är absolut totalt nöjd, tillfredsställt och lycklig med sin tillvaro dygnet runt.

In the sleeve note of his album "Another night" (1990) there's mention of U2's Bono saying that the only Country-singer that has influenced him was a pretty well unknown fellow named Lee Clayton. (Källa: wikipedia.)

Edited by - pick-me-up on 2007/05/05 20:37:04
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.37 sekunder. Snitz Forums 2000