HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Vilken är era favorit pizzor ???
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

poppen
Member

1570 Posts

Posted - 2006/12/05 :  08:55:03  Show Profile Send poppen a Private Message
Min är.

Salami banan med tabasco stänk på bananen.( Obs ej curry på denna pizza )



Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2006/12/05 :  09:14:56  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
Jag är av en ovanlig sort då jag känner mig tämligen ensam om att ofta "byta" pizza! Alla jag känner väljer alltid samma, varför är det så???

Just nu gillar jag med lök & chorizo. Viktigt att stänka dit virgin olivolja som är starkt kryddad med diverse kryddor...

FAST, jag har inte ätit någon pizza på två månader......då jag försöker äta nyttigt ett tag...

Artphotography
Go to Top of Page

nahoj
Member

1542 Posts

Posted - 2006/12/05 :  09:58:13  Show Profile Send nahoj a Private Message
Jag åt en i Åre i somras som var fantastiskt god

Om jag minns rätt så var det: Kycklingfilè, get ost, ruccola, chilli, tomat, ost samt lite honung ringlad över.
Ahhh blev otroligt sugen på denna nu..
Kan tilläggas att detta oxå var dyraste pizzan jag ätit ;)

// Johan

Min hemsida/Blogg
http://johanstephan.com/
Go to Top of Page

UrSv
Member

2786 Posts

Posted - 2006/12/05 :  10:07:39  Show Profile Send UrSv a Private Message
Jag ÄLSKAR pizza och har inget mot att vara lite oortodox.

Just nu på mitt favorithak:

1. Bee-bop-a-loola - Stark salami, rostade sesamfrön, Filadelfiaost, lönnsirap.
2. Angelo - Stark Salami, Zucchini, Pesto
3. Cochonne (sugga!) - Bacon, Stark salami, Skinka
4. Diablo - Bacon, Camembert

Till alla pizzor används med fördel Vitlöks-Tabasco.

Nu för tiden gör jag även hemma en variant av 1 med de pizzakit som finns i snabbköpen (dvs deg rulle som bara rullas ut med färdig sås) vilket naturligtvis inte är bra pizza men fullt ätbar. Med spansk chorizo, Filadelfiaost, kronärtskockor och lönnsirap. Självklart med Mozzarella.

Edited by - UrSv on 2006/12/05 10:09:41
Go to Top of Page

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2006/12/05 :  10:08:46  Show Profile
Jag köper alltid olika, det som är finessen med pizza ju! Kul att variera sig.
Favorit på pizzan är ju dock flottig beasås... mmmm

admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert
Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2006/12/05 :  10:28:09  Show Profile Send Larsho a Private Message
Brukar också skifta från gång till gång, gillar även sardeller

Kan sedan också rekommendera att först rosta en macka sedan lägga på getost, sedan in i ugnen tills osten smälter, sedan ringla över honung samt krydda med färsk timjan, mums

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2006/12/05 :  10:35:36  Show Profile Send dwain a Private Message
Favorit? ja jag brukar alltid äta på mitt favoritställe kvarnen där beställer kag alltid en gudfader med extra bearnaisesås. Den innehåller också Fläskfilé, bacon, lök, champ, vitlök, färsk tomat, å så det viktigaste bearnaisesås. Det är ganska kul för när jag ringer å säger mitt namn så vet dom precis vad jag ska ha.
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2006/12/05 :  10:58:21  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Brukar köra lite olika beroende på humör, men allt som oftast hamnar jag framför en "Mozorella", som har färska tomater, tomatsås, ost förstås, oxfilé och DANG! mozorella på. Mums

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

ryst
Medlem i AÖ

1470 Posts

Posted - 2006/12/05 :  12:49:42  Show Profile Send ryst a Private Message
quote:
Om jag minns rätt så var det: Kycklingfilè, get ost, ruccola, chilli, tomat, ost samt lite honung ringlad över.


hmm, låter lite sådär med kycklingfilé och get på pizzan

______________________________________________
Sonos -> Classé Delta SSP-800 -> Classé Delta CA-M400 -> B&W 802D
Go to Top of Page

lindvall
lite allmänt grå och tråkig....

1683 Posts

Posted - 2006/12/05 :  12:54:03  Show Profile Send lindvall a Private Message
Perfekt med lite pizzatips!

Jag brukar göra pizza rätt ofta, ungefär en gång i veckan, så det blir lite vad man har hemma. En favorit är kyckling, curry, banan, lök, tomat, ost och lite brie som man lägger på efter halva gräddtiden. Gärna färsk basilika också.

En annan är salami, lök och sånt, och ägg som också får vara inne halva tiden.

Vilket är ert bästa degrecept? Jag kör helt oortodoxt:
3dl vatten
40gram durumvetemjöl
470gram vetemjöl
Ett halvt paket jäst
En skvätt olivolja
En nypa socker
Rejält med havssalt

Viktigast: Varm plåt!
Go to Top of Page

Tobbe_L
Klubbmästare i AÖ

9028 Posts

Posted - 2006/12/05 :  13:07:40  Show Profile Send Tobbe_L a Private Message
Jag är en riktig tråkmåns när det gäller pizzor.
Hawaii eller kebab o då oftast Hawaii

Jag är inte dum....
Jag har bara otur när jag tänker
Go to Top of Page

Ryssen
100.000-klubben

8641 Posts

Posted - 2006/12/05 :  13:19:45  Show Profile  Visit Ryssen's Homepage Send Ryssen a Private Message
Havet!

Learning by burning..
You say that you can read my mind--Be careful of what you might find. -Ozzy-
Go to Top of Page

NiclasLundberg
Member

231 Posts

Posted - 2006/12/05 :  13:50:21  Show Profile Send NiclasLundberg a Private Message
"Lagondola! Det är en typ av båtpizza FYLLD med bearnaisesås."

/Citat från David Batra i "på minuten".
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2006/12/05 :  14:16:07  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
Jag åt en Vesuvio på Ciao Ciao (i närheten av St. Eriksplan) som var lite bättre än standardpizzorna. Lufttorkad parmaskinka, färsk mozzarella, färsk basilika, färska tomater och marinerade vitlöksklyftor. MAGISKT!

Edited by - MullBenkt on 2006/12/05 14:17:10
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2006/12/05 :  15:35:30  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
I Val Thorens åt jag en pizza med brie-ost, grädde och bacon! Om man tyckte detta var tort fanns även olivolja på bordet... Kanske inte godast, men upplevelsen, platsen och skidåkningen gjorde denna outsider till pizza till en klar topp 5!

I övrigt är det kul att baka egen pizza. Osten kan minskas ner och mozarella kan vara ett nyttigare substitut. Till detta finns massor kul lufttorkade skinkor, jätteräkor med mera att lägga på pizzan.
Nästa steg i pizza-uppgraderingen får bli en sten att grädda pizzan på. Jag misstänker att det blir rejält mycket bättre pizzabotten/deg med den typen av gräddning.

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2006/12/05 :  15:38:20  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
bara där är Jalapenos o gipotle på så e jag nöjd

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Jonas
Member

738 Posts

Posted - 2006/12/05 :  15:45:51  Show Profile Send Jonas a Private Message
Nu blev jag ruskigt sugen på pizza...
Jag brukar oftast vilja ha köttfärs, lök, färsk tomat, färska champinjoner, basilika och mozarella. Jag brukar dock variera mig lite grand från gång till gång.

"My head kissed the ground, I was half the way down"
Mina system
Go to Top of Page

Fuling
DIY-Harry 2006, 200.000-klubben

7961 Posts

Posted - 2006/12/05 :  17:00:30  Show Profile Send Fuling a Private Message
Ubåt med ost är en favorit: Tänk er en "vegetarisk Calzone" som när den gräddats klart sprättas upp och fylls med allt som vanligtvis brukar höra hemma i en kebab och toppa till sist med generösa mängder vitlöksdressing.

"För mig påverkar inte priset kabelns elektriska egenskaper och därmed deras påverkan på ljudet"
Go to Top of Page

mace
London calling

5296 Posts

Posted - 2006/12/05 :  17:02:13  Show Profile Send mace a Private Message
Det varierar, jag gillar dock kött och jag gillar starkt

M

mera quad ESL = mera välljud.

"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.

Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(

"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.


Mr 500!
Go to Top of Page

byakugan
Member

707 Posts

Posted - 2006/12/05 :  17:11:28  Show Profile  Visit byakugan's Homepage Send byakugan a Private Message
hm.. som icke köttätare så finns det bara en "mättande" pizza för min del

Margerita med pommes och kebabsås...
margerita har ju endast tomat och ost på så den är tråkig utan pommes och sås

går även att ta på paprika om man vill variera smaken

Quantum materiae materietur marmota monax si marmota monax materiam possit materiari
mitt system

Edited by - byakugan on 2006/12/05 17:12:31
Go to Top of Page

mr. Triatic
Member

1476 Posts

Posted - 2006/12/05 :  17:14:32  Show Profile Send mr. Triatic a Private Message
Jag diggar "jean-pierre", en lagom tunn kebabpizza med lagom mycket av allting, efter gräddningen läggs det på grönsallad pepperoni och lite vitlökssås, man känner sig riktigt sund när man äter den pizzan 8-)

Livet är för kort för mono
Go to Top of Page

UnBeliever
100.000-klubben

1353 Posts

Posted - 2006/12/05 :  17:26:41  Show Profile Send UnBeliever a Private Message
quote:
Med spansk chorizo, Filadelfiaost, kronärtskockor och lönnsirap



De Omnibus Dubitandum Est

Min anläggning:

Avid Volvere SP | OL Zephyr | Lyra Delos
Lumin D2
Accuphase E-460 med AD-20
Respons Grand Artist MC
Solid Tech Hybrid | Cardas / NordOst / Shunyata
Go to Top of Page

UrSv
Member

2786 Posts

Posted - 2006/12/05 :  17:36:31  Show Profile Send UrSv a Private Message
Visst låter det skumt men fasen så gott! Det skall dock inte vara speciellt mycket.
Go to Top of Page

lindvall
lite allmänt grå och tråkig....

1683 Posts

Posted - 2006/12/05 :  17:52:54  Show Profile Send lindvall a Private Message
quote:
Nästa steg i pizza-uppgraderingen får bli en sten att grädda pizzan på. Jag misstänker att det blir rejält mycket bättre pizzabotten/deg med den typen av gräddning.


Ormolja! Det räcker gott att förvärma plåten i ugnen för en vanlig svensk. ;-) Det är lite trixit att dra bakplåtspapperet med pizzan på till plåten, men ändå. Temperaturfallet som uppstår i den tunna plåten hämtar sig snart bara bottnen är tillräckligt tunt utbakad. Vid pan-pizza kanske det är en annan femma?
Go to Top of Page

jerico
Member

1304 Posts

Posted - 2006/12/05 :  18:10:18  Show Profile Send jerico a Private Message
Jag brukar köpa "Svartskalle" pizza här i byn (vadstena).

Vad den innehåller vet man inte från gång till annan men den är stark. Det brukar vara salami och kebab kött ägg och en massa annat...

Jag behöver väll inte säga att jag känner de som jobbar där ganska bra!

Mitt system

Mera SVAVEL till folket!
Quantum materiae materietur marmota monax si marmota monax materiam possit materiari?
Go to Top of Page

jos
Member

815 Posts

Posted - 2006/12/05 :  18:25:14  Show Profile Send jos a Private Message
Fan va sugen på pizza man blev. En standard är ju Hawaii..

Annars så har Arizona i Vasastan en sjuuuukt god pizza;
Förutom vanliga ingr. som ost och tomat så är det getost, rödbetta och pinjenötter.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.45 sekunder. Snitz Forums 2000