Author |
Topic |
|
mace
London calling
5296 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 14:12:08
|
Nu blir jag så trött/ledsen
Vi gillar kyckling i den här familjen. Det lagas en hel del curry & kycklingpaj efter åren i England
Det är därför väldigt smidigt att kunna ha ett kilo eller två med frysta kyckling filéer i frysen.
I lilla ängelholm har det bara varit EN (1) affär som sålt frysta kyckling filéer. Nu har den slutat
"Nej, det måste vara fel" tänker Ni, alla affärer värda namnet säljer ju K/F (tjatigt)
NEJ!!! De säljer vatten/socker/salt-injicerade stackars filéer. som inte sällan innehåller över 20% sörja! Det är ena slemmiga jädrans saker som krymper i stekpannan. Värre än att steka lunga med ödém Fibrerna försvinner och det känns som att tugga på lungmos (lungan där igen)
"Marinerad för mörhet" brukar de försöka tuta i oss Jag har då aldrig smakat en kycklinfile som varit vare sig torr eller smaklös. Jävlas inte med kycklingen, skjut kocken istället
Varför går folk på det???????? Jag tror inte folk skulle acceptera, Ardbeg whisky... Nu 20% svagare....mer vatten. Bensin 95 oktan....nu med 20% vatten. Nya favorit CDn.... nu med 20% mer tystnad
Jag får väl börja med kycklingar....i lägenhet efter jag rytit till i affären en gång till
M
|
mera quad ESL = mera välljud.
"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.
Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(
"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.
Mr 500! |
|
Nitram
Medlem i AÖ
1171 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 14:31:52
|
quote: Nya favorit CDn.... nu med 20% mer tystnad
Om det är bakgrunden som avses så...
För övrigt håller jag med dig... fy fanken för de otäcka svampiga jättefiléerna |
Min anläggning När jag köper en ny bumerang... hur blir jag av med den gamla? |
|
|
Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare
8011 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 15:02:03
|
Men mace - säljs det inte vacuumpackad färsk kycklingfilé i Ängelholms bättre sorterade matvarubutiker? Det gör det i alla fall här i den beramade hufvudstaden. Våga testa de dem.
Räknar man bort det man betalar för vatten och övrig sörja blir inte kilopriset nämnvärt högre än för de frysta "filéerna", åtminstone inte om man vill ha litet kvalitet
mvh/ jörgen G |
Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system. Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen. |
|
|
Hi Fi Consult
Member
2112 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 18:38:55
|
Spelar det verkligen någon roll om de medicinerade sönderavlade totalt smaklösa moderna massproducerade race-uppfödda stackars kycklingarna läggs i marinad eller säljs in natura?
En gång i tiden (ni vet, det var alltid bättre förr) så SMAKADE kyckling någonting. Nu smakar det inget alls. En vit trådig stendöd frigolit. Precis som de föds upp och lever.
Man äter inte kyckling, enkelt val.
För undvikande av kommentarer så äter jag gärna djur och har själv slaktat ett par grisar en gång som vi fött upp ett halvår innan dess. Frågan är hur de har det under tiden vi gör mat av dem samt på vilket sätt vi tar ihjäl dem. Hur tror ni kycklingarna har det på den fronten?
Men visst kan det vara gott. Frigående, små flockar, varierad mat och en art som i teorin kan överleva längre än 4 månader (och såklart är totalt oekonomisk att föda upp). Då smakar det kyckling! Mums!!
mvh
. |
www.hificonsult.se http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/ |
|
|
Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare
8011 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 20:29:19
|
Håller i principo med dig HiFi Consult. Men eftersom mace saknade hyfsade frysta kycklingfiléer gav jag ett förslag till ersättning till denna produkt.
I den stad jag bor i finns möjligheten att även inköpa bättre kycklingfiléer som smakar som kyckling ska göra. Går man till rätt ställe kan man dessutom få dem till ett hyfsat pris.
mvh/ Jörgen G |
Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system. Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen. |
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 21:30:58
|
HifiConsult, det är bara det att rent vitt kycklingkött smakar.......... .....ingenting, har ingen betydelse om det är en industriuppfödd eller en frilevande kykling.
De smakämne som finns, finns i fettet.
Kan hålla med om att konsistensen skiljer på en fyramånaders variant och en som fått leva lite längre.
quote: Spelar det verkligen någon roll om de medicinerade sönderavlade totalt smaklösa moderna massproducerade race-uppfödda stackars kycklingarna läggs i marinad eller säljs in natura?
En vanlig fördom, kycklingar får nu förtiden hela vetekärnor som huvudkost, samma som de hade käkat i naturen, klart, i vildmarken kanske en och annan larv och skalbagge fått offra livet för kycklingens kosthållning.
Problemet är den importerade kycklingen, injiceras file'n med saltvatten, så är den att betrakta som processad och undgår den nog så viktiga salmonellakontrollen.
Vad det gäller medicineringen, så får du gärna utveckla resonemanget....
|
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
rikkitikkitavi
Member
653 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 22:19:35
|
Inom EU är det inte tillåtet med antibiotika i djurfoder längre, utom i syfte att bota sjuka djur (tex grisar eller kor). Dessutom skall de vara i karantän en viss tid efter medicineringen upphört.
Inte heller är det tillåtet med hormontillsatser för att få djuren att växa snabbare.
Men hygienen kring fågeluppfödning lämnar mycket att önska i övrigt. Samma sak med kvaliteten på köttet. Det ÄR synd att man får betala för vatten, det ger liksom fel intryck.
Kycklingar avlivas med gasning. Man släpper in koldioxid i kycklingfarmen så att de först somnar, sedan blir medvetslösa och till sist avlivas när de är i djup medvetslöshet.
glömmer inte hur man slaktade kyckling på en marknad i indonesien (halal, så de skall tömmas på blod). Ett litet snitt över halsen, ner med kyllingen i en låda där den flaxade omkring, men det gick rätt fort att den tappade orken. sedan var den död. |
I m only in it for the DIY |
|
|
arcam
Member
1698 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 22:20:10
|
Kycklingen smakade bättre förr. |
|
|
Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare
8011 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 22:41:35
|
arcam - jag håller definitivt inte med dig generellt.
Jag vet inte hur gammal du är och om du kan komma ihåg de kycklingar som salufördes på 60- och 70-talen. Det fanns nästan enbart frysta kycklingar att få tag - broiler. Tillagning av dessa gav verkligt torra, trådiga och smaklösa anrättningar.
Det är betydligt enklare att ffå hyfsad kyckling idag än då. Det finns färsk hel kyckling av olika kvaliteter att köpa. Det finns dessutom kycklinfiléer numera. Något som var mycket ovanligt förr.
mvh/ Jörgen G
|
Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system. Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen. |
|
|
arcam
Member
1698 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 22:48:51
|
Jag var tonåring på sjuttiotalet och då tyckte jag att kycklingarna var goda. |
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2006/10/23 : 22:56:54
|
Var också tonåring på 70-talet, och vad jag minns så smakad det lika dant då som nu.
Men som allt annat, se till att få tag på riktiga råvaror...... |
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
mace
London calling
5296 Posts |
Posted - 2006/10/24 : 01:48:18
|
Att det är just fryst kycklinfilé som vi gillar att ha hemma är ju för att man aldrig vet när curryfebern slår till
Ren fryst, och självklart färsk filé är nästan alltid mums tycker jag. Väldigt sällan råkat ut för trådig och torr.
Filéerna i England kunde vara skrämmande goda. Mmmm majsuppfödd kyckling med massa gult fett De kunde också vara bara skrämmande Men då handlade man inte där igen. Vi köpte kycklingen, och köttet från vår lokala slaktare de sista 4-5 åren.
Ingen holländsk DNA-sönderslagen proteinlösningsörja tumlade filéer där inte
God mat är...GOD
Köpte kött på Heberleins för ett par månader sedan Välhängt nötkött. Fyra skivor vad det nu heter(t-ben+ filé i ett) två kilo totalt. Många kronor men j*vligt billigt DET gör vi igen!
M |
mera quad ESL = mera välljud.
"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.
Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(
"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.
Mr 500! |
|
|
ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben
8776 Posts |
|
johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!
20859 Posts |
Posted - 2006/10/24 : 02:06:42
|
I trelleborg har vi en massa frigående fåglar bla annat en massa höns , tuppar o kycklingar , vi hade kycklingar kanske jag skulle säga
Kommer ni inte ihåg första gången ni smakade kyckling som INTE hade blivit uppfödd på fiskrens ?? |
>musik förmedlingen< Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
|
|
|
EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr
3091 Posts |
Posted - 2006/10/24 : 07:55:45
|
Oavsett hur kyckling smakade förr så kan kyckling fortfarande smaka riktigt jäkla bra men det gäller förstås att hålla sig borta från vissa märken. Snålar man så är det lätt att man hittar de där jättestora filébitarna som helt uppenbart har legat i vatten ett bra tag i förväg för att svälla upp innan frysningen vilket förstås göra att konsistensen sedan blir mer av en geléklump än kyckling.
Kyckling ÄR gott men det krävs förstås liksom med allt annat rätt råvaror och även en vettig tillagning |
/Jonas
|
|
|
Creative Audio
Member
2547 Posts |
Posted - 2006/10/24 : 08:33:21
|
Köper direkt i Torsåsen i Halland .... man åker ju ändå förbi när man kör "söderöver"! Där kan man snacka om filer ( å dom e färska )!
//W |
++ äger och driver Creative Audio++ ++Stockfisch-records++Turtle-records++SCR-Records++C.E.C++MusicHall++Ayon++Lumen White++Agile Multimedia o. ström++Pentagon++Krell++DP++Phonar Högtalare++Fadel ART kablar++ViaBlue++Aqvox++Dynavox++T.A.C++Dual++
http://www.creative-audio.se |
|
|
|
Topic |
|