HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Mat - fotografier och recept
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/04/22 :  11:42:35  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Jag letade och letade efter den gamla mattråden, men kunde intehitta den. Så jag hoppas det är ok om vi startar en ny...

Fotografera det ni lagat själv, skriv och inspirera oss andra här på Hi-Fi Forum.

Tjejen fyller år, så man måste ju fixa lite tårta...



Mvh
Andreas


Min anläggning

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2006/04/22 :  20:14:44  Show Profile Send Roq a Private Message
Du verkar ju vara bra på bakverk också.
Sprayar man med vatten för att få ytan så där glansig?
Go to Top of Page

mace
London calling

5296 Posts

Posted - 2006/04/23 :  10:36:55  Show Profile Send mace a Private Message
Ser urtjusigt ut

Är det högtalar eller signalkabel du flätat ?
Angående materialval; Är detblåSyrefri mandel eller vanlig ?
Har Ni tänkt terminera oralt eller..
Bra recept, men jag skulle oroa mig för rundgång.

Återkom gärna med intryck och mer bilder efter avslutat test av produkten.

M

mera quad ESL = mera välljud.

"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.

Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(

"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.


Mr 500!
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/04/23 :  14:49:16  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Roq: Alltid kul att laga mat och fixa med bakverk...

Jo det är lite vatten, det var dock mest till för att få flätan att fästa. Samt att det gör det mycket lättare att få till bladen på marsipanrosen.

Mace: Handrullad och handflätad marsipan... Materialvalet får du kolla med Odense marcipan, har kastat innehållsförteckningen

Kan meddela att den smakade mums, riktigt saftig och god... Ungefär halva finns kvar till en annan dag...

Mvh
Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

poppen
Member

1570 Posts

Posted - 2006/05/04 :  15:45:01  Show Profile Send poppen a Private Message
Du kan få baka en tårta åt min fru när hon fyller år. Vi bjuder in dig förstås.

Den ser ju jättegod ut.
Tjejen blev väll jätte glad.

Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/05/04 :  20:08:25  Show Profile Send Frasseman a Private Message
poppen: Mjo, det är ju alltid kul att baka... Bara garneringen tor dryga timmen...

Hon vart mycket glad över tårtan, samt presenten som jag gav henne...

Det bidde en ros av modell större... 372cm bred och 280cm hög...

En fondtapet i gästrummet / vardagsrum 2...



Är jäkligt nöjd med slutresultatet...

Mvh
Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

nahoj
Member

1542 Posts

Posted - 2006/05/04 :  21:47:08  Show Profile Send nahoj a Private Message
Nice gjort

Min hemsida/Blogg
http://johanstephan.com/
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2006/05/09 :  20:17:38  Show Profile Send Roq a Private Message
Jag får väl försöka hålla tråden levande eftersom förra tråden tydligen dog. Jag gillade den tråden eftersom jag fick en del tips därifrån.
Kvällsmaten idag blev god och italiensk/spansk:







Paj med rucola och soltorkade tomater tillsammans med knyten av basilika och gräddädelost inlindat i Serranoskinka.

(Nästa gång blir det Mozarella istället för Gräddädel - det blev för salt)
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/05/20 :  22:06:32  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Efterrätt är ju gott... Ikväll bidde det kladdkaka med hallonsås och vaniljglass....

För mycket av det goda kan vara underbart......


Mvh
Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

Terminator
Moved on...

1124 Posts

Posted - 2006/05/23 :  16:44:17  Show Profile Send Terminator a Private Message
Frasseman, inga planer på att bli krögare?
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/05/26 :  11:08:25  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Terminator: Var mycket nära att gå restauranglinjen på gymnasiet, men valde naturvetenskap istället...

Har haft lösa tankar någon gång, men jag har ju ingen köks / kock utbildning alls. Så det blir bara lite amatörmässigt hemma, för familj, vänner och bekanta...

Mvh
Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/06/21 :  22:18:10  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Nu är det nästan en månad sedan det kom något nytt inlägg i denna tråd...

Det är ju snart midsommar

Gjorde lite kycklingsallad härom veckan...

1st Grillad kyckling
100gr Pancetta (italienskt bacon), kaperstekt
100gr Ädelost efter smak, tex. roquefort eller liknande
1förp. Körsbärstomater på kvist
Blandad sallad, lollo rosso, mache, ärtskott mm.

Resultatet??



Smaklig spis
Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/06/22 :  00:36:44  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
Vad är det för nåt i Glaset ?

Ps, Jamie Oliver hade väl inte nån utbildning som Kock heller,,,
Pengar har han iaf lyckas göra...

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

induce
Member

98 Posts

Posted - 2006/06/22 :  03:10:09  Show Profile  Visit induce's Homepage Send induce a Private Message
Så osmart av mig att sitta och kolla på detta när man sitter och är hungrig. Ser oerhört smarrigt ut alltså och du har ju t.o.m lyckats med upplägget på tallriken ;)
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/06/22 :  09:06:59  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Zalve: Det är en Tokai Pinot Gris - 2004, passade hyffsat bra till maten...

Skulle vara kul att få lite kvalificerad matlagningsutbildning, för att kunna bli bättre på det man inte är så bra på idag...

På midsommarafton skall det grillas oxfilétournedos (tjejen tar en 200gr och jag en 300gr), en stoor potatisgrantäng till detta. Självklart blir det färskpotatis, sill och nubbe först...

Mvh
Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

weezer
Member

568 Posts

Posted - 2006/06/23 :  08:45:49  Show Profile Send weezer a Private Message
Frasseman, kolla på Restaurangakademin i Sthlm.

http://www.restaurangakademien.se/
Go to Top of Page

Prism
Member

160 Posts

Posted - 2006/06/23 :  10:31:42  Show Profile Send Prism a Private Message
Nä nu får ni lägga av, man blir ju vrålhungrig
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2006/08/15 :  22:36:34  Show Profile Send Roq a Private Message
Kom igen nu Frassemannen med lite bilder som frestar! Tråden ska inte dö ut.

Måste dela med mig av vad jag fick äta på en bröllopsmiddag i fjällen i helgen. Brudparet lagar alltid väldigt god mat och den här menyn var inget undantag (de lagade dock inte maten):

Löksoppa med pecorinofriterad scampi

Ankleverflan med svartvinbärsgelé, portvinskokta aprikoser med grillad brioche samt en jordärtkockssoppa smaksatt med tryffel

Bouillabaisse på röding och pilgrimsmussla

Renrostbiff med smörstekta primörer och Karl-Johansvamp samt en mandelpotatisbakelse serverat med portvinsås

Chokladbrulée med hjortronpannacotta samt en jordgubbs- och rabarberkompott


Behöver jag säga att jag var mätt efteråt....



Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/08/15 :  23:04:20  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
När köket är klart lovar jag att bjuda på några läckerheter.

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/08/16 :  07:59:55  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Roq: Det kommer....

Är / kommer att vara mkt. skralt i kassan framöver efter semestern.

Det bidde en liten biltur runt i Europa denna sommar (4718km)

Först till "öl-land" - Polen


Sedan till "vin-land" - Frankrike - Alsace, och hem igen.


Efter all mat, öl och vin så behövs det tränas lite , men vad gör man inte för det goda.

Trots detta så har jag nog lite efterrätt på gång inom ett par dagar...

Så den som lever får väl se...

Andreas

Min anläggning

Edited by - Frasseman on 2006/08/16 09:03:24
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2006/08/17 :  13:51:44  Show Profile Send Roq a Private Message
Frasseman: Det var ju nästan "mat" ja Ser ju ut att ha varit en trevlig resa.
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2006/09/21 :  21:20:56  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Roq: Det var en mycket trevlig resa. Hittade ett flertal trevliga viner i Alsace. Kollade om en av favoriterna fanns på bolaget... Men icke... Så via google så kom jag till en sida i USA, där ett par viner från just "Anne Boecklin" fanns. Dock så var det endast de "enklare" och de började på $50... Jikes... Vilket klipp man gjorde nere i Frankrike...

Mat ja...

Det är inte lätt med bra råvaror när man "står till arbetsmarknadens förfogande", men idag så kom det lite - med betoning på lite, pengar från A-kassan.

Så det blev en brie och salami - sallad, till detta dracks lite Alsace vin - Anne Boecklin Riesling Reserva 2004.



Jag lovar att försöka bidra med flera härliga bilder och recept i framtiden.

Mvh
Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2006/09/21 :  21:42:01  Show Profile Send Roq a Private Message
quote:
Jag lovar att försöka bidra med flera härliga bilder och recept i framtiden

Låter bra det. Jag får bidra med vår favoritvariant på Boeuf Borguignon (fransk köttgryta) framöver. Smaskig höstmat!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.61 sekunder. Snitz Forums 2000