Author |
Topic |
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/04/22 : 11:42:35
|
Jag letade och letade efter den gamla mattråden, men kunde intehitta den. Så jag hoppas det är ok om vi startar en ny...
Fotografera det ni lagat själv, skriv och inspirera oss andra här på Hi-Fi Forum.
Tjejen fyller år, så man måste ju fixa lite tårta...
Mvh Andreas
|
Min anläggning |
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2006/04/22 : 20:14:44
|
Du verkar ju vara bra på bakverk också. Sprayar man med vatten för att få ytan så där glansig? |
|
|
mace
London calling
5296 Posts |
Posted - 2006/04/23 : 10:36:55
|
Ser urtjusigt ut
Är det högtalar eller signalkabel du flätat ? Angående materialval; Är detblåSyrefri mandel eller vanlig ? Har Ni tänkt terminera oralt eller.. Bra recept, men jag skulle oroa mig för rundgång.
Återkom gärna med intryck och mer bilder efter avslutat test av produkten.
M |
mera quad ESL = mera välljud.
"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.
Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(
"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.
Mr 500! |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/04/23 : 14:49:16
|
Roq: Alltid kul att laga mat och fixa med bakverk...
Jo det är lite vatten, det var dock mest till för att få flätan att fästa. Samt att det gör det mycket lättare att få till bladen på marsipanrosen.
Mace: Handrullad och handflätad marsipan... Materialvalet får du kolla med Odense marcipan, har kastat innehållsförteckningen
Kan meddela att den smakade mums, riktigt saftig och god... Ungefär halva finns kvar till en annan dag...
Mvh Andreas |
Min anläggning |
|
|
poppen
Member
1570 Posts |
Posted - 2006/05/04 : 15:45:01
|
Du kan få baka en tårta åt min fru när hon fyller år. Vi bjuder in dig förstås.
Den ser ju jättegod ut. Tjejen blev väll jätte glad.
|
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/05/04 : 20:08:25
|
poppen: Mjo, det är ju alltid kul att baka... Bara garneringen tor dryga timmen...
Hon vart mycket glad över tårtan, samt presenten som jag gav henne...
Det bidde en ros av modell större... 372cm bred och 280cm hög...
En fondtapet i gästrummet / vardagsrum 2...
Är jäkligt nöjd med slutresultatet...
Mvh Andreas |
Min anläggning |
|
|
nahoj
Member
1542 Posts |
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2006/05/09 : 20:17:38
|
Jag får väl försöka hålla tråden levande eftersom förra tråden tydligen dog. Jag gillade den tråden eftersom jag fick en del tips därifrån. Kvällsmaten idag blev god och italiensk/spansk:
Paj med rucola och soltorkade tomater tillsammans med knyten av basilika och gräddädelost inlindat i Serranoskinka.
(Nästa gång blir det Mozarella istället för Gräddädel - det blev för salt) |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/05/20 : 22:06:32
|
Efterrätt är ju gott... Ikväll bidde det kladdkaka med hallonsås och vaniljglass....
För mycket av det goda kan vara underbart......
Mvh Andreas |
Min anläggning |
|
|
Terminator
Moved on...
1124 Posts |
Posted - 2006/05/23 : 16:44:17
|
Frasseman, inga planer på att bli krögare? |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/05/26 : 11:08:25
|
Terminator: Var mycket nära att gå restauranglinjen på gymnasiet, men valde naturvetenskap istället...
Har haft lösa tankar någon gång, men jag har ju ingen köks / kock utbildning alls. Så det blir bara lite amatörmässigt hemma, för familj, vänner och bekanta...
Mvh Andreas |
Min anläggning |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/06/21 : 22:18:10
|
Nu är det nästan en månad sedan det kom något nytt inlägg i denna tråd...
Det är ju snart midsommar
Gjorde lite kycklingsallad härom veckan...
1st Grillad kyckling 100gr Pancetta (italienskt bacon), kaperstekt 100gr Ädelost efter smak, tex. roquefort eller liknande 1förp. Körsbärstomater på kvist Blandad sallad, lollo rosso, mache, ärtskott mm.
Resultatet??
Smaklig spis Andreas |
Min anläggning |
|
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
18938 Posts |
Posted - 2006/06/22 : 00:36:44
|
Vad är det för nåt i Glaset ?
Ps, Jamie Oliver hade väl inte nån utbildning som Kock heller,,, Pengar har han iaf lyckas göra... |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
|
|
induce
Member
98 Posts |
Posted - 2006/06/22 : 03:10:09
|
Så osmart av mig att sitta och kolla på detta när man sitter och är hungrig. Ser oerhört smarrigt ut alltså och du har ju t.o.m lyckats med upplägget på tallriken ;) |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/06/22 : 09:06:59
|
Zalve: Det är en Tokai Pinot Gris - 2004, passade hyffsat bra till maten...
Skulle vara kul att få lite kvalificerad matlagningsutbildning, för att kunna bli bättre på det man inte är så bra på idag...
På midsommarafton skall det grillas oxfilétournedos (tjejen tar en 200gr och jag en 300gr), en stoor potatisgrantäng till detta. Självklart blir det färskpotatis, sill och nubbe först...
Mvh Andreas |
Min anläggning |
|
|
weezer
Member
568 Posts |
|
Prism
Member
160 Posts |
Posted - 2006/06/23 : 10:31:42
|
Nä nu får ni lägga av, man blir ju vrålhungrig |
|
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2006/08/15 : 22:36:34
|
Kom igen nu Frassemannen med lite bilder som frestar! Tråden ska inte dö ut.
Måste dela med mig av vad jag fick äta på en bröllopsmiddag i fjällen i helgen. Brudparet lagar alltid väldigt god mat och den här menyn var inget undantag (de lagade dock inte maten):
Löksoppa med pecorinofriterad scampi
Ankleverflan med svartvinbärsgelé, portvinskokta aprikoser med grillad brioche samt en jordärtkockssoppa smaksatt med tryffel
Bouillabaisse på röding och pilgrimsmussla
Renrostbiff med smörstekta primörer och Karl-Johansvamp samt en mandelpotatisbakelse serverat med portvinsås
Chokladbrulée med hjortronpannacotta samt en jordgubbs- och rabarberkompott
Behöver jag säga att jag var mätt efteråt....
|
|
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
18938 Posts |
Posted - 2006/08/15 : 23:04:20
|
När köket är klart lovar jag att bjuda på några läckerheter. |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/08/16 : 07:59:55
|
Roq: Det kommer....
Är / kommer att vara mkt. skralt i kassan framöver efter semestern.
Det bidde en liten biltur runt i Europa denna sommar (4718km)
Först till "öl-land" - Polen
Sedan till "vin-land" - Frankrike - Alsace, och hem igen.
Efter all mat, öl och vin så behövs det tränas lite , men vad gör man inte för det goda.
Trots detta så har jag nog lite efterrätt på gång inom ett par dagar...
Så den som lever får väl se...
Andreas |
Min anläggning |
Edited by - Frasseman on 2006/08/16 09:03:24 |
|
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2006/08/17 : 13:51:44
|
Frasseman: Det var ju nästan "mat" ja Ser ju ut att ha varit en trevlig resa. |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2006/09/21 : 21:20:56
|
Roq: Det var en mycket trevlig resa. Hittade ett flertal trevliga viner i Alsace. Kollade om en av favoriterna fanns på bolaget... Men icke... Så via google så kom jag till en sida i USA, där ett par viner från just "Anne Boecklin" fanns. Dock så var det endast de "enklare" och de började på $50... Jikes... Vilket klipp man gjorde nere i Frankrike...
Mat ja...
Det är inte lätt med bra råvaror när man "står till arbetsmarknadens förfogande", men idag så kom det lite - med betoning på lite, pengar från A-kassan.
Så det blev en brie och salami - sallad, till detta dracks lite Alsace vin - Anne Boecklin Riesling Reserva 2004.
Jag lovar att försöka bidra med flera härliga bilder och recept i framtiden.
Mvh Andreas |
Min anläggning |
|
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2006/09/21 : 21:42:01
|
quote: Jag lovar att försöka bidra med flera härliga bilder och recept i framtiden
Låter bra det. Jag får bidra med vår favoritvariant på Boeuf Borguignon (fransk köttgryta) framöver. Smaskig höstmat! |
|
|
|
Topic |
|