HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Nyheter och HiFi-kalendern
 Tact Audio - i Sverige
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Audio Concept
Member

981 Posts

Posted - 2006/03/09 :  00:22:19  Show Profile  Visit Audio Concept's Homepage Send Audio Concept a Private Message
TacT Audio har under 10 år gjort sig kända som pionjärer inom digital audio, och man är främst inom rumskorrigering och återkopplingsfria digitala förstärkare. När TacT introducerade deras nya och spännande ”leading edge” produkter tyckte jag personligen att det var rätt tänkt. Att personerna bakom produkterna var på spår av något nytt och spännande, - som kunde bli ett bra verktyg för många var otvivelaktigt sant.

TacT är mycket mer än rumskorrektion. Under de senare år har det dock visat sig att denna funktion inte har fått det genomslag i marknaden som man trodde det skulle få. Samtidigt kan man tydligt se en utveckling där t.ex. tillverkare av subbasar nu i ökande grad kommer med frekvensskorrektion i deras produkter.

Så varför blev inte genomslaget så stort – åtminstone inte lokalt. Leading egde kan också snabbt bli ”bleeding edge”, men framför allt så var det nog en allt för komplicerat produkt, där samtidigt kompentensöverföringen från säljare till kund inte var tillräcklig. T.ex utan förståelse för effekten av att rita om en önskat frekvenskurva, blir en sådan övning inget annat än en ritövning. Att göra en sådan kurva i datorn är en väsentlig del av hanteringen av rumskorrektionsverktyget. Som ritövning kan en sådan manöver lika mycket bli en ljudmässig katastrof som något bättre. Alltså är kompentensöverföring eller kompetent assistans mycket viktig.

Som sagt, - en personlig tro på produkterna har nu gjort att vi kommer ansvara för Tact Audio i Skandinavien. Som många kanske har sett så är det som tidigare var Tact nu delat i två, - Tact Audio (USA) och Tact Audio Europe (Danmark). Tact Audio är källan för utvecklingen av produkterna, och här har man kommit längst vad gäller utveckling av relevant teknik.

Hur skall vi då göra för att Tact för många skall kunna bli det utmärkta verktyg det verkligen är?

1.Vi erbjuder den befintliga kundbasen uppgraderingar.
2.Vi erbjuder all ett brett utbud av lösningar där digital ljudhantering är huvudsak. Rumskorrektion som ex. är bara ett verktyg av många.
3.Vi erbjuder alla specialistkompetens kring alla Tacts produkter och programvaror.
4.Vi säljer produkterna inklusive kompetensöverföring. I vårt TacT team finns en dedikerad resurs med stor erfarenhet och kunskap.

Vi kommer visa flaggskeppet Boz 216/2200 på Gignosmässan. Alla som är intresserade kan besöka oss och anmäla intresse för våra kommande temakvällar för demonstration mm avseende produkterna och de många spännande möjligheterna med dem.

I början av Februari lanserar TacT 4e produktgenerationen som kallas Dynamic Room Correction (DRC)och BOZ digitala förstärkarmoduler samt en serie integrerade förstärkare:


RCS 2.2XP
Dynamic Room Correction korrigerar hela det hörbara registret och bevarar tonbalansen vid alla ljudnivåer i lyssningsrummet. Enkelt uttryckt kommer rumskorrektionssystemet att mäta en ljud-impuls i ditt rum och baserat på den målkurva du bestämt, skapa ett filter som kalibrerar högtalarna. De flesta naturliga kvaliteter kan förbättras som klangbalans, timbre, stereobild, dynamik, detaljer, takt…

BOZ 216 / 2200
BOZ True Digital Amplification ger möjlighet att göra ”allt” du vill. Systemet kan byggas ut från 2 till 16 kanaler i moduler och har inbyggda digitala delningsfilter och tidskorrektion mellan högtalarelementen.

demo: http://www.tactlabs.com/Products/VirtualProduct/index.html

M2150X
TacT 2150XP är en serie integrerade förstärkare som kombinerar True Digital Amplification med Dynamic Room Correction. Systemet kan byggas ut från 2 till 16 kanaler i moduler och har inbyggda digitala delningsfilter och tidskorrektion mellan högtalarelementen.


Kontakta oss gärna för en inblick i vad digitala produkter kan göra för dig.

mvh, Audio Concept, Robert



PS. nedan finns några länkar avseende tester.


RCS 2.0 - 1999 Stereotimes
http://www.stereotimes.com/acc110299.shtm

RCS 2.0 - 2001 Stereophile
http://www.stereophile.com/amplificationre.../437/index.html

RCS 2.0 - 2000 The Absolute Sound
http://www.avguide.com/preamps,_amps,__con...rcs_2.0/477.jsp

RCS 2.2X - 2004 The Absolute Sound
http://www.avguide.com/preamps,_amps,__con...s_2.2x/1672.jsp

RCS 2.2X - 2006 The Absolute Sound
http://www.avguide.com/preamps,_amps,__con...s_2.2x/1672.jsp

2150 - Stereotimes
http://www.stereotimes.com/amp100103.shtm

BOZ - Stereotimes Most Wanted Component
http://www.stereotimes.com/MW2005.shtm

BOZ - 2005 The Absolute Sound Most Signficant New Product

mötesplatsen för verkligt musikintresserade... - sveriges största och ledande specialbutik för hifi och high-end

www: www.audioconcept.se butik: Södra Agnegatan 29, 112 29 Stockholm tel: 08 6507250 --- Följ oss på Twitter - Bli ett fan på Facebook - Få vårt Nyhetsbrev
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.34 sekunder. Snitz Forums 2000