HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Presentation?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Morgan
Dr. Akustikus... ikus... ikus

415 Posts

Posted - 2002/06/09 :  23:56:34  Show Profile Send Morgan a Private Message
Hejsan allesamman!
Jag känner som om jag kommit till en plats som redan är bekant sedan länge, när jag besöker detta forum för första gången. Inte nog med att gamla nicknames är bekanta, utan även anvandar-interfacet, som jag känner igen från gamla "Headwize" hörlursforum.

Jam misstänker att med den diskussionsglädje som finns bland våra led så kommer svagheten i detta interface snabbt uppenbara sig: att trådarna blir svåra att överblicka och svåra att hålla kvar vid ämnet - på grund av att alla meddelanden ligger i kronologisk ordning och saknar hierarki inom tråden. Hoppas det kommer att fungera. I Headwize diy-forum, där vi var kanske bara 15 aktiva deltagare, var det problem... :)

När väl detta är sagt så skulle jag vilja uppmana moderatorerna att kanske lägga till några nya forum. Varför inte "debatt", "teknik/vetenskap", och "DIY"? Det skulle göra att man fick lite mer överblick, och att man kunde dela in sig i grupper efter intresse. Jag har förstått att det finns vissa som inte gillar en djuplodande teknisk infallsvinkel (citat som: "Om du sedan vill ha med en del fackuttryck som "Helmsholz funktion" så kommer jag att göra dig besviken. Jag kommer att förklara detta på ett sätt så att alla förstår") - kanske vore det då bra att dela på de trätande innan trätan uppstår

Och så en sak till... Det egentliga ärendet för mitt inlägg: Det skulle vara trevligt att få en kort presentation av er som anvarar för detta forum, där man kunde få läsa lite om er koppling till hifi-branchen.

MVH
/Morgan

Morello
Member

926 Posts

Posted - 2002/06/10 :  00:00:32  Show Profile Send Morello a Private Message
Hallå Morgan!

Jag håller med dig om att en DIY-avdelning vore fint. Då kanske man kan hålla teknik-snacket där.
I övrigt tycker jag det här är ett utmärkt forum. Stämningen är på topp.

mvh

Joe Morello

-Time Further Out
Go to Top of Page

n/a
deleted

1623 Posts

Posted - 2002/06/10 :  00:19:07  Show Profile Send n/a a Private Message
Hej Morgan!

Bra inlägg,
och DIY är mkt välkommet, nu vet ju inte A hur du ser på själva Teknik-titeln men på H-m tjänande ju dock "Teknik/Vetenskap" samma syfte som DIY men den inkluderande tyvärr även dem som inte än hade
prövat och/eller inte alls behärskade detta.
( Fotnot:A är en klumpeduns med lödkolveln men,-han snackar inte
enbart utan strävar även efter att så småningom kunna stå på
, visserligen darrande, men iaf egna DIY-ben).



Mvh A.

Med Narrens uppriktighet
, Dårens envishet och Audiomanikerns mani söker
A efter magiska, Ljud-
Skapande Ting.

Mvh A
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2002/06/10 :  00:38:00  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message


Hej Morgan!!

Detta forum får finna sin form en smula såhär i början. Timbre och undertecknad är "administratörer" med rätt att göra en massa saker som vi inte är så intresserade av men vet är viktiga och nödvändiga om det blir rabalder. Innan det når dithän tänker vi försöka skapa en bra grundstämning utan för mycket skyttegravskrigande. En policy kommer att tas fam inom de närmaste dagarna där det klart framgår hur det är tänkt. Vi tar oss rätten att styra upp trådar utan att det behöver vara PUL eller personangrepp på gång. Har det nått så långt är det ofta för sent. Grunden för detta handlande skall finnas i den kommande policyn Ingen kommer heller att bli "modererad" utan att ha blivit vidtalad först. (om det inte är uppenbara grova provokationer, ja ni fattar ungefär...)

Jag har kontakt med hifibranchen via flera kanaler, framförallt Hi Fi Consult i Alingsås där jag är behjälplig med att skriva manualer för vissa av deras QRS-högtalare. De senaste Arkenmässorna har ni sett mig demonstrera Martin Logan/Mc Cormack/Advantage CD1S (utlånad till United Marketing-98), Wilson/Krell/Transparent (Utlånad till Audionord -00) och i år är jag inbokad på Hi Fi Consults eget rum med Advantage/QRS/Transparent som demo-demon....

Din fråga är både bra och relevant. Alltför stark koppling mellan ett forum och det egna jobbet är känsligt och har varit uppe till debatt på Hifimagasinet. Deltagare som rekommenderar saker de själva säljer, goda råd som genererar affärer i den egna butiken.... Vi skall försöka se upp med detta och ni får gärna hjälpa till i detta ämne.

Min egen koppling är ju känd av gamla forumdeltagare och den är av den blygsamma arten. I det vanliga livet är jag stallslav (driver ett stuteri med min fru) och just nu står här 65 hästar som behöver lite pyssel. På nätterna sover vi i skift eftersom det är fölningstider och 10 små rangelben skall hitta vägen ut. Sen är jag precis klar med en NO-lärarexamen i Biologi, Miljövetenskap och Geovetenskap förutom en hoper poäng i pedagogik av skiftande kvalitet. Frun är läkare och är osynlig 30 timmar i sträck ibland när det är jourpass. Jo, så är det Vidar då, 11 månader, tar ungefär lika mycket tid som de där 65 utanför fönstren....

Han gillar Esbjörn Svensson trio!

Go to Top of Page

n/a
deleted

1623 Posts

Posted - 2002/06/10 :  01:35:44  Show Profile Send n/a a Private Message
Hej Sladd!

Nu vet A att han pladdrat mer än för mkt här redan( CyberHifi-abstinens är något väl så lurigt :), dock så såg A på väg till denna Dator något som berörde A djupt men som inte verkar kunna få förståelse ibland alla "oinsatta" men,-nu så påmindes A om att Sladd är väl i princip såpass insatt som det överhuvudtaget är möjligt att vara i detta.

Kort resumé:
A´s Husse är gåendes på 1st stig släpandes, skrivare, div Audio-prylar samt en VHS på de arma armarna samt rygg( men för helvete kom till saken människa?, ed), Jo,- plötsligt hörs ett fasansfullt skrik(-människa tänker A´s Husse) skriket övergår till ett djuriskt läte( gris tänker A´s husse,-"Slaktar de en Gigantisk gris sent på kvällen och utan bedövning??), men....det visade sig vara en nästan fullvuxen ( mini??) häst som slåss med en annan, fullvuxen ( men större mini häst??) Nu låter detta kanske gulligt( för "oinsatta") men alltså detta var på liv och död och A´s husse inser när han tittar på detta absurda scenario att kraften i dessa hästars bakben är fruktansvärd och ( tom för hästar) livsfarlig.
A´s Husse är lätt paralyserad men också trött och provocerad av allt detta och får någon slags( galen?) ideé,-han släpper sina bagar och
kliver över elstängslet( som aldrig har varit elförande( jo några gånger förresten( aj aj sa A´s husse innan han blev tonåring :)))
nåväl,-sedan formar han sina händer till en tratt och genom dem skriker han:"Nu lägger ni av med det där,-HästJävlar!!", då stannar de upp,-för att sedan börja sparkas igen men denna gång mer som någon slags "markering", (A har redan somnat( bara ljud ska det va, bara ljud)) men A´s Husse tar upp bagarna och fortsätter att gå.

Hade A´s Husse helt fel eller kan de sparka ihjäl varandra,-för det kändes verkligen så??



Mvh A´s Husse
Go to Top of Page

Morello
Member

926 Posts

Posted - 2002/06/10 :  03:27:27  Show Profile Send Morello a Private Message
Är A en hund?

Joe Morello

-Time Further Out
Go to Top of Page

n/a
deleted

1623 Posts

Posted - 2002/06/10 :  04:06:43  Show Profile Send n/a a Private Message
Ja ibland så undrar man( A, ed) ju??


Mvh A´s Husse
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2002/06/10 :  08:28:33  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message
Hej A!

Vi tar det viktiga först.

Man gårALDRIG in i en hage där det står hästar. Oavsett anledning. De kan slåss bäst de vill, ägarna får ta ansvar för att de ställer individer som passar ihop. Sedan är det naturligt för hästar att göra upp ibland och det kan gå ganska hett till. Att komma emellan då är en säker färd i antingen bil med blåljus eller den mer stilla varianten i svart.....

Värsta varianten är små människor och deras föräldrar som blir förvandlade till zoo-besökare med jordnötter och morötter i fickorna så fort de finns en häst. Mina hästar blir till exempel flera gånger om året förvandlade till någon annans egendom och min mark är exproprierad, stängslen är inga barriärer och diverse turister står som frågetecken när detta inte är populärt. (ja, men de är ju så söta!..) Jag blir nämligen förvandlad till kvartershuligan med rätt att döda när detta inträffar.

Så det är balans med allt! Öhh, lite of topic kanske men hav överseende och minns att en häst är en häst och ägs av en ägare som dessutom kanske äger marken "även om hästen är söt".
Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2002/06/10 :  10:08:17  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message

Detta kan juh bli rena hifiorgien!
Audiomaniker är tillbaka!

Denna helg har vart full av högtalarkablagetester
för min del, vi har testat skrot i hittat i garderoben!

EKK, CAT5/6, telefonkabel etc.. Det 'r svårt
att höra skillnader i finare kopparkablar såsom
EKK och Cat..

jaja..
Go to Top of Page

bjorn
senior advisor

390 Posts

Posted - 2002/06/10 :  11:16:47  Show Profile Send bjorn a Private Message
Hej Morgan,

Kul att se dej här också! Jag kommer att ta ditt erbjudande om hjälp på allvar, dock inte i det nuvarande boendet, men det verkar bli förändringar i slutet av året och då...

Under tiden är du välkommen att komma och hälsa på, du har min mailadress, så hör av dig!

mvh

Björ
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2002/06/10 :  16:01:26  Show Profile Send ekman a Private Message
vad menar du med finare kopparkablar som ekk och cat? är inte ekk vanlig installationskabel vad är så fint med den?
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/06/10 :  23:31:34  Show Profile Send Timbre a Private Message

Hej och välkommen Morgan!

Anledningen till att jag hoppade in i denna forumssyssla, är mitt svårkontrollerade hifi-intresse och behov av att utbyta tankar med likasinnade.
Sambon kan ju vara trevlig ibland, men något hifisnack blir det aldrig. Datorer och teknik ser jag endast som ett nödvändigt ont för att upprätthålla denna mötesplats.
Min koppling till branschen består mest av en massa tjöt med hifihandlare genom åren. Sen är det punkt.

I yrkeslivet har jag hankat mig fram på undervisning till största delen. Har sett rektorer komma och gå, så att säga.
Jobbade i ett antal år med utlandsskoleverksamhet i byggbranschen.
Främst Sydamerika men även Mellanöstern.

Min största personliga merit (om vi nu skall gå in på det) var att gå till finalomgång i en salsatävling i Colombia.
Det var längesen (1987), men jag lever på det ännu...

När det gäller hifi är jag hörlursfanatiker, lider av samlardille och är "märkestrogen", som Jorma brukar säga.
Inte alltid objektiv och alltså inte att lita på.

Timbre

Go to Top of Page

Morgan
Dr. Akustikus... ikus... ikus

415 Posts

Posted - 2002/06/11 :  01:09:58  Show Profile Send Morgan a Private Message
Till Timbre: Din förkärlek för hörlurar delar jag i allra högsta grad. Efter att ha hört hur det kan låta utan ett lyssningsrum som skitar ner allting så finns det knappt någon återvändo. Och att höra en sexstämmig manskör a'capella så att varje nyans och frasering verkar uppfylla hela ens huvud är fullkomligt magiskt.

Jag tror nog att de flesta i hifi-träsket utvecklar "märkestrogenhet" förr eller senare... Kanske är det detta som avses med "fidelity"?
För min egen del så försöker jag hålla sinnet kallt, men det går liksom inte att bortse från att Dynaudio imponerat djupt vid varje enskilt tillfälle jag hört en av deras högtalare. Där glider objektiviteten undan och ersätts av het passion och.. Kärlek, kanske. Och tur är väl det. Det vore tråkigt ifall man inte fick bli verkligt förälskad ibland.


Till Sladd: Tack för svaret och presentationen. Det känns bäst när kopplingar til branchen är öppet redovisade. Då vet man när man ska tänka en gång extra, och när man kan slappna av.

Till Björn: Tackar för inbjudan. Jag hör av mig! Ser fram emot att höra ett par Wilson i ett vettigt rum - det har varit många möten på mässor, och bara en antydan om verklig lyssningsglädje hittills.

Till alla: Visst är det krångligt när trådarna är kronologiska och saknar hierarki. Då blir det citat-tyngt och svårt att rikta sina svar till vissa personer. Går det att lösa med de script ni använder?

MVH
/Morgan
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.78 sekunder. Snitz Forums 2000