HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hififorums dolda agenda
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2005/10/08 :  05:48:27  Show Profile Send Bravo a Private Message
Svårt det här, men tar man det med ro är det ingen större fara.
Folk puffar för prylar de gillar - mmmm, säljare puffar för sitt - givetvis, och inga problem bara de redovisar var de står.
Allt går i vågor, periodvis hypas vissa produkter - lite trist och ensidigt, men vad skall man göra åt det?
Gällande en viss bekant förening med inofficiellt officiella produkter så är de och deras tillskyndare minst av allt dolda, tvärtom, tvärtom, och följaktligen utgör de inget problem, de redovisar vad de står och vad de gillar och det står dem givetvis fritt.
För de flesta gäller att smygreklam och entusiasm kan bli en glidande skala som går in i varandra, detta får man räkna med och istället lyssna och bedöma kritiskt när man skall handla något.
I stort sett varenda referat i en tidning kan ses som smygreklam, det får vi leva med om vi vill veta något alls, hos läsaren ligger det kritiska ögat och örat.

Det enda riktiga problem jag kan se, det är om personer till företag har sådana bindningar, ekonomiska eller andra, som gör deras råd tveksamma om de inte redovisar dessa kopplingar öppet, och att de skulle utgöra ett så betydande antal så att de genom sin storlek kan se ut att utgöra en diversifierad grupp som kommer till samma resultat.

Läser och bedömer man kritiskt och moderatorerna håller ögonen öppna torde risken inte vara stor för några betydande problem, att öppet prata i egen sak må ju vara tilåtet, i annat fall skulle inte mycket bli sagt.

Bravo

Edited by - Bravo on 2005/10/08 06:29:56
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/10/08 :  09:30:43  Show Profile Send matte76 a Private Message
quote:
Var det en slump vilket inlägg det kom in efter?


Hmm snacka om lågvattenmärke...

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page

Poe
Member

808 Posts

Posted - 2005/10/08 :  10:18:21  Show Profile Send Poe a Private Message
Det talas om dolda agendor, kompisskap och "köpta" kompisar, allt för att "misstänkta" butiksägare ska få sälja mer prylar.
Tveksamt, men om så vore fallet, än sen?
Så länge de misstänkta butiksägaran tydligt skyltar med vilket företag denne respresenterar har jag svårt att se vart problemet ligger.

Dagligen bombarderas vi alla med en mängd reklambuskap, inte bara från media utan från vänner, vänners bekanta, arbetskamrater etc. Förväntar vi oss att denna information ska vara "filtrerad" och "tvättad" så att den är objektiv och pålitlig? Sannolikt skulle de flesta svara att ju mer man känner personen i fråga, ju större tilltro sätter man till budskapet, eller åtminstone kan värdera kvalitén på informationen.

De flesta av oss som har Hi-fi som hobby har sannolikt påverkats av reklam, tester och vår omgivning i våra köpbeslut. Ju mindre egen erfarenhet man har ju större borde påverkan vara. Precis samma beteende som när vi köper en ny bil eller ett nytt hus. Om vi eftersträvar en helt objektiv åsikt i ett sådant här forum kan vi lika gärna förbjuda alla personer med någon som helst koppling till branschen att husera här och även då är det tveksamt att vi skulle lyckas.

Jag hoppas och tror att de som köper dyr hi-fi utrustning i slutändan gör det baserat på egen lyssning och egna beslut.

Jag tycker att om det är något som denna tråd visar så är det inte vad som sägs utan vem som säger nått som gör om intresse för en tråd uppstår. Det är det mest beklagliga av allt.

eof
Min anläggning
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/10/08 :  10:24:28  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Nu börjar det flyta utan badring efter några dagars eftertänksamhet. Hifisverige är en ankdamm av ganska små mått.

Tråden började måhända lite skevt när jag skrev en mening som kunde antyda att jag egentligen tyckte Norrlands klubbmästare inte hade rent mjöl i påsen. Ursäktar den klantigheten.

Vill innan jag rusar tydliggöra att jag inte sett något jäv i PAC:s verksamhet, det är ju bara att titta på reportagelistan...

Återkommer, nu är det kunddags

mvh


www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

Per100
Member

1543 Posts

Posted - 2005/10/08 :  10:27:59  Show Profile Send Per100 a Private Message
Forumet bidrar till att en hobby kan utökas genom att dels vara ett komplement till ett besök i den lokala butiken, men även genom att en större mångfald än den lokala butiken kan utvärderas.

Genom att läsa på forumet, men även ytterst få möjlighet att träffa likasinnade så kan man vid forumsträffar utvärdera produkter och ibland även få möjlighet att av andra medlemmar låna hem produkter för utvärdering. Samtidigt har man en massa skoj.

Generellt bör ett ökat hifi-intresse hos forumets medlemmar och ökade möjligheter att hitta rätt (genom det komplement och mångfald som ovan nämns) även leda till ett ökat intresse även för den lokala butikens produkter.
Är man på rätt spår vill man ofta nå ännu längre och då kan den lokala butiken förhoppningsvis hjälpa till med hemlån etc.

Jag är själv kund (relativt höga inköpssummor) i den lokala butiken, men utan möjlighet till hemlån, så jag kontaktade därför själv en annan ÅF (man märker efter ett tag vilken arbetsmetod en ÅF/butik har, butikslyssning utan möjlighet till hemlån eller en öppenhet och med en långsiktigt nöjd kund som mål och där förstod jag till vilken grupp Artsound tillhörde) med en förfrågan om vi inte kunde få låna en CD spelare till en forumsträff. Att träffas och då ta med sig varsin apparat under lugna former är för mig ett mycket trevligt och givande sätt att få utvärdera annat än det man själv spelar på. Denna CD spelare hann inte komma fram i tid men det ledde till att jag senare skrev ner mina intryck om denna och även andra Operaspelare, vilket jag ämnar fortsätta göra så länge jag tycker det är kul och så länge jag tycker produkten har något värt att nämna. Min egen jakt efter en riktigt bra CD med en viss grad av WAF fortsätter.

Jag lyckades aldrig låna hem en CD spelare av märket Quad trots flera kontakter med butik och ÅF och det är upp till dem vilket sätt de vill arbeta på. De kanske inte tror att jag är seriös eller har ekonomisk möjlighet att låna ut och sådant får man ju givetvis också väga in när man får ett nej. Men personligen för det inte mig vidare i målet mot bättre återgivning.

Det kanske ligger i sakens natur att nya oetablerade märken (idag ofta från tidigare oexponerade marknader) är mer positiva till hemlån än de mer etablerade märkena. Nya och alternativa sätt att göra sig kända som enbart gagnar konsumenten genom ett större utbud.

Även etablerade märken har förstått vikten av hemlån. Den kedja som Hifi-Consult lokalt representerar är positivt inställda till hemlån, men av olika skäl har jag själv ännu inte utnyttjat den möjligheten.

Test i hemmet eller i neutral miljö är för mig det viktigaste sättet att komma längre och jag delar gärna med mig av mina intryck liksom flera andra här på forumet. Alla är själva kapabla att se igenom åsikter genom att själv låna hem och testa. Det är ju egentligen det enda riktigt bra sättet (i mitt tycke) att hitta rätt. Ibland måste man ändå chansa och då bör man söka så många källor som möjligt innan man bestämmer sig, men det är egentligen en självklarhet för de allra flesta.

PAC och amd. gör sin del även de för att öka mångfalden och beslutsunderlaget.
Go to Top of Page

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  10:36:56  Show Profile Send Leif B a Private Message
quote:
Hifisverige är en ankdamm av ganska små mått.


Kan det vara detta som ställer till med mest problem?

Vi har inte speciellt många hifihandlare, som dock slåss nästan desperat om de få hifikunder som finns kvar i vårt avlånga land. Liten marknad och även liten omsättning gör att alla handlare kan ta till (inte alltid ädla) metoder för att kunna överleva på det dem älskar mest av allt att göra; Sprida välljud i alla svenska stugor eller kanske för att få mat på bordet. Snart får väl alla seriösa hifihandlarna göra som bensinmackarna gjorde, sälja livsmedel, godis och hyra ut DVD-filmer till hemmabion.
Huanameja om detta blir verklighet.

mvh


Edited by - Leif B on 2005/10/08 10:56:21
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.58 sekunder. Snitz Forums 2000