HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Vad har ni för favoritboxare/kampsportare?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/06 :  21:18:08  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Jag är rätt så intresserad av kampsport och särskilt boxning.Mina favoriter heter Julian Jackson,Felix Trinidad,Oscar de la Hoya och Roy Jones junior.Har inte haft extrakanaler på några år(bara 1,2 och 4:an) så jag har missat några års boxning ,men nu har jag Viasats sport3 som visar kampsport stupalöst så nu kan jag ta igen det som jag missat

På senare tid har jag börjat kolla på annan kampsport men har inte hunnit lägga några namn på minnet.Har ni några tips på namn man ska hålla utkik efter?

k98_jbn
Member

118 Posts

Posted - 2005/08/08 :  13:13:42  Show Profile Send k98_jbn a Private Message
Den kampsport jag försöker följa så gott det går är K-1, vilket de bland annat visar på Eurosport (Viasat Sport är jag inte säker på). De främsta inom K-1 (enligt mig) är Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Ray Sefo, Jerome LeBanner och Alexey Ignashov (inte i ordning, Bonjasky är dock hetast just nu). Sverige representeras med den äran av Jörgen Kruth och till viss del Richard Nordstrand. K-1s officiella hemsida hittar du på http://www.so-net.ne.jp/feg/k-1gp/.

When knowledge ends, superstition begins
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/08 :  18:32:38  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Tack för infot.Jag såg en match med Jerome l b och han såg imponerande ut till en början men sen bjöd han in motståndaren i matchen och fick betala med den största bulan jag nånsin har sett Han vann dock iaf.Har han tävlat i Karate förut(den där grymma varianten,Kyo nånting)?Tycker mig känna igen namnet sen lång tid tillbaks.
Go to Top of Page

balrog
Member

391 Posts

Posted - 2005/08/08 :  19:01:12  Show Profile  Visit balrog's Homepage Send balrog a Private Message
Brukar kolla på K-1 när de visar på eurosport.......min favorit där är KAOKLAI KAENNORSING där kan man se att teknikerna sitter som de skall.

http://balrog.true.ws/
hemsidan !!
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/08 :  19:18:24  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Den här killen vann ett gp som dom visade i sport3:an:

http://www.so-net.ne.jp/feg/k-1gp/fighter/takayuki_kohiruimaki.htm
Vilken tuffing

Go to Top of Page

filkingian
Member

716 Posts

Posted - 2005/08/08 :  20:00:58  Show Profile Send filkingian a Private Message
Jag tittar på alla stora MMA-event (Mixed Martial Arts) och det börjar komma mer och mer här i sverige (och resten av världen för den delen). Den största organisationen heter Pride(i Japan) och den nästa största heter Ultimate Fighting Championship(mestadels USA). I dessa organisationer så finns det många bra fighters bl.a. Chuck Lidell och Vanderlei Silva. Där finns även ett par som pendlar till K-1 ibland som BJ Penn och Mirko Crocop. Samtliga av uppräknade bruka bjuda på spektakulära matcher.

mvh Martin

This space intentionally left blank.™
Go to Top of Page

escape
Avdelning: meningslöst vetande

247 Posts

Posted - 2005/08/08 :  21:24:35  Show Profile Send escape a Private Message
Håller med filkingian och lägger till Quinton Jackson, Antonio Rodrigo Nogueira, Fedor Emilianenko, Mark Coleman. Missa inte dem i Pride. I UFC kan du även hålla utkik efter Matt Hughes, Randy Couture och Andrei Arlovski.

Mycket nöje!
Go to Top of Page

Piggen
Member

676 Posts

Posted - 2005/08/09 :  00:13:07  Show Profile Send Piggen a Private Message
Llönnblom:
Är det Kyokushinkay du tänker på? Den yttersta sanningens gemenskap. En härlig sport!

Indiana Jones är bara en blek kopia av Bröderna Dahl!
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/09 :  12:43:53  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Kyokushinkay,ja det var det nog.Det var inga långa matcher, dom bröt revbenen och fick benskador,brutna näsor osv..härligt våldsamt

King of cage är dock lite väl magstarkt emellanåt.Jagmenar när motståndaren ligger på rygg med huvet mot golvet och den andra killen landar med armbågen i ansiktet med hela sin tyngd bakom....usch.Eller några saftiga knän i huvet på den liggande motståndaren,nä det är för mycket helt enkelt.Man tror ju att skallen ska krossas ibland.Men det är ju klart,dom tuffaste ska väl kunna tampas dom med.Dom vet ju vad som gäller när dom går in.
Go to Top of Page

Piggen
Member

676 Posts

Posted - 2005/08/09 :  15:16:54  Show Profile Send Piggen a Private Message
quote:
Kyokushinkay,ja det var det nog.Det var inga långa matcher, dom bröt revbenen och fick benskador,brutna näsor osv..härligt våldsamt



Det är väl därför som den gode Dolp Lundgren ser ut som han gör Han var väl med i svenska landslaget en gång i tiden (och vann EM!)...innan alla höjdarrullarna började rulla ut ur hollywood

Indiana Jones är bara en blek kopia av Bröderna Dahl!
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/08/09 :  20:17:35  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
quote:
Kyokushinkay,ja det var det nog.Det var inga långa matcher, dom bröt revbenen och fick benskador,brutna näsor osv..härligt våldsamt


Den beskrivningen av kyokushinkai känner inte jag igen från den tiden när jag tränade denna typ av karate. Det var i mitten på 70 talet och tränaren var Howard Collins som fortfarande är kvar på Göteborgs Karate Kai som klubben heter.
Lite blåmärken kanske, något brutet ben kanske, men det hörde inte till vanligheterna. M
Men inte detta "härligt våldsamma" som inte existerade på den tiden i denna karatestil och som jag knappast tror är den rätta beskrivningen idag heller.
När jag började på nybörjarträningen så var vi ca. 30 stycken.
Flera av dom som började trodde att det skulle vara våldsamheter och
tegelstensknäckning från första stund, men det var mest gymnastik och innötande av reflexer, så dessa personer som hade trott på något annat slutade ganska snabbt. Det var för jobbigt tyckte dom då dom hade trott att dom skulle bli stans skräck efter några veckors träning. Det var bara jag och min kompis som fullföljde hela nybörjarterminen och gick vidare in i klubben.


Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/09 :  20:53:11  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Det kan ha varit nått som kallades knock down karate.Det var några år sen jag såg det så jag minns inte exakt.
Go to Top of Page

Piggen
Member

676 Posts

Posted - 2005/08/09 :  22:11:26  Show Profile Send Piggen a Private Message
Jorma:
Det är en väsentlig skillnad på träning och matcher Har också tränat Kyokushin och har heller aldrig sett det som beskrivs.
Men, i matcher så är det fullkontakt och då KAN och får det som beskrivs ovan förekomma
Spekakulärt på TV, men knappast något man vill vara med om själv... (fast jag tror faktiskt inte att det tillhör vanligheterna att folk skadar sig. Inte ens i fullkontaktstävlingar)

Indiana Jones är bara en blek kopia av Bröderna Dahl!
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/08/10 :  01:27:56  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Jag tävlade aldrig själv, men dom tävlingar jag såg var inte fullcontact i Sverige. Dom tävlande stoppade sparkarna eller slagen och om det var någon som inte lyckades hejda sig och slog ned motståndaren så blev han diskad.

Vår tränare Howard Collins tävlade i fullcontact och blev 5,a i ett VM. Men om jag inte har missat något, så var slag eller sparkar mot huvudet inte tillåtna och det vanligaste sättet att vinna en sån tävling var en spark på motståndarens lårmuskel, som gjorde att han inte kunde fortsätta. Alltså inte benknäckning eller något blodigt.
Det närmaste fullcontact som jag har sett var en mästerskapsgala i Thaiboxning i Bangkok för 10 år sedan. Det var nog ett tiotal olika matcher i olika viktklasser från 50 upp till lite över 70 kg och det var inte en enda knockout som var blodig eller benknäckande där heller. Knockouterna bestod av lårsparkar som tillfälligt förlamade motståndarens ben.
Det förkom iockförsig knäanden mot revbenen, men om dom knäcktes vet jag inte. Dom som fick dom knäckta lyckades isåfall hålla masken och fortsatte matchen som om ingenting hade hänt.

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

LarsTokyo
100.000-klubben

776 Posts

Posted - 2005/08/10 :  04:16:35  Show Profile Send LarsTokyo a Private Message
Mark Coleman tävlar väl inte längre?

Det var en annan amerikan som slogs innan, han hade en stor mustach. Jag kommer inte ihåg hans namn, men i en match stod han och slogs med en stor japan, de bara utväxlade slag mot huvudet i vad som kändes som flera minuter. Det var nog den bästa matchen jag sett.

Jag brukar titta på Pride när det går på TV här i Japan (en av de få fördelarna med att bo här) och min favorit är Crocop. Hans sparkar är imponerande.

Det är roligt att titta på ex sumobrottare (Akebono) och Bob Sapp. Inte för att de är duktiga, bara för de är så patetiska i sina försök att slåss. De är utmattade innan de kommit in i ringen.

Jag har tittat på amerikanska motsvarigheten till Pride (jag har dåligt minne idag, påminn mig vad det heter) och de tidiga matcherna kunde jag inte titta på. Det var för brutalt för mig, när de fick slå med armbågen i ansiktet på någon som låg ner. Jag fick stänga av det, jag mådde dåligt.

Nu i North Carolina, USA.
Go to Top of Page

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2005/08/10 :  15:39:24  Show Profile
LarsTokyo: Menar du kanske Dan Severn .. helt klart en av mina gamla favoriter, så jäkla skön kille, kommer in och röjer med lite grekisk-romersk brottning hehe.





Men med tanke på alla slag skulle det kunna vara Tank Abbott.
Killen bara dunkar på tills han eller motståndaren ligger halvdöda:



admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert

Edited by - Martin.M on 2005/08/10 15:44:49
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/10 :  16:00:11  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Killen ner till höger ser lite vissen ut

Är det ingen annan som uppskattar vanlig boxning?
Go to Top of Page

Piggen
Member

676 Posts

Posted - 2005/08/10 :  16:55:12  Show Profile Send Piggen a Private Message
quote:
Är det ingen annan som uppskattar vanlig boxning?


Nix. Ingen uppskattar boxning här
Det är ju dom spektakulära fotteknikerna som gör det hela intressant! Rätt lite sånt i boxning...(jag räknar inte in fotarbete då rå som något som är kul att se på).

Indiana Jones är bara en blek kopia av Bröderna Dahl!
Go to Top of Page

Stefaeri2001
Member

563 Posts

Posted - 2005/08/10 :  17:29:08  Show Profile Send Stefaeri2001 a Private Message
Bob Sapp vann ju ett Japan - GP häromsistens, efter att få ha gått 8 ronder (!) - så lita på att han är mer vältränad nu. Han har t o m lärt sig sparka! Jag var riktigt imponerad...

Stefan
Go to Top of Page

Stefaeri2001
Member

563 Posts

Posted - 2005/08/10 :  17:31:04  Show Profile Send Stefaeri2001 a Private Message
Peter Aerts är en kille inom K1 som jag har sett göra några fantastiska matcher...

mvh

Stefan
Go to Top of Page

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2005/08/11 :  00:13:55  Show Profile Send svejk a Private Message
Är pacifist så jag säger Mahtma Ghandi


pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/08/11 :  09:01:12  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Våld som underhållning. Långt från verkligheten, trygg bakom fjärrkontrollen.

väx upp nu boys.

svejks tips är inte så illa, det behövdes både mod och hjärna för det han uträttade!

mvh

.


www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/11 :  10:21:21  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Bob sapp är en riktig bamse

Hur gick det för Mike Tyson då ,fick han inte va me i K1?
Go to Top of Page

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2005/08/11 :  14:46:11  Show Profile
Våld som underhållning är ju underbart! Enda riktiga sporten där den bästa vinner.
Är man inte intresserad så behöver man ju inte titta.

admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/08/11 :  15:01:13  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message


Man kan vända bort huvudet från mycket. Till och med låtsas att det inte finns. Våld, våldtäckter, misshandel, fyllekörning, mobbning, spelmissbruk eller drogmissbruk. Vad rör det mig?

En vacker dag är det din egen son som gått på myten att slåss är häftigt och underhållande och du sitter och tröstar på akuten. Ibland går dom inte att reparera.

Det finns en svältkatastrof på gång (mer än vanligt) i Afrika. Kanske vore något att ägna kvalificerat intresse åt i stället?

mvh

.

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2005/08/11 :  15:39:54  Show Profile
Vad det gäller min grabb så ska han få börja med kampsporter så fort som möjligt om han vill. Har själv hållit på till och från hela livet. Om man vill köra fullkontakt eller inte är ens eget val.

Vad som händer i afrika, ser inte vad det har med tråden att göra. Jag är inte intresserad heller.

edit: Stavfel

admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert

Edited by - Martin.M on 2005/08/11 15:43:22
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.61 sekunder. Snitz Forums 2000