Author |
Topic |
|
ILLY
HiFitraktör
1325 Posts |
Posted - 2005/06/13 : 23:22:04
|
ILLY och vemsom snackade lite gemensamma intressen på messenger - Mat och hifi. På något sätt började gränsen mellan samtalsämnena suddas ut och resultatet blev detta:
vemsom says: usch, nu bryter helvetet lös utanför fönstret. himmelen öppnar sig. Har jag tur simmar det snart förbi en forell i axelhöjd som jag kan fånga till kvällen.
LalleBalle says: hehe
vemsom says: synd man bor så fint, här finns inga falafelbutiker i närheten
LalleBalle says: helt värdelöst. själv vägrar jag bo nån annanstans än i ghettot av nyss nämnda anledning. världens bästa närbutik ligger 50 meter från dörren. brukar ha udda växter såsom sötcitron, färsk mandel, okra, gula linser och annat skoj. löjligt billigt dessutom!
vemsom says: oh! supertrevligt juh. själv hittar man frallor och färdigpizza på mitt konsum.. bredvid ligger sushi visserligen.. helt underbart, men inte fan har jag råd att äta där
LalleBalle says: sushi är najs
vemsom says: Jepp.. jag brukar göra det i mängder vemsom says: http://www2.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39657&whichpage=2 en bit ner
LalleBalle says: såg gott ut! bull- och pepparkakstårta måste jag testa nån gång. Vem vet, jag kanske t o m tweakar receptet lite!
vemsom says: det är lite tweekat, kardemumma i grädden, pepparkakor instuckna!
vemsom says: skulle vara om du fick in lite ingefära i kanelbullarna. det gör sig bra till kanel
LalleBalle says: det är ju en tanke förstås...
LalleBalle says: pepparkaksgrädde funkar annars. kör pepparkakor i mixern tills det bara är pulver, sedan vänder du ner det i den vispade grädden. Brukar göra parfait på det viset, blir riktigt gott!
LalleBalle says: (fast då med grovkrossade pepparkakor)
vemsom says: oh va gott!
vemsom says: något mer till pparfaiten? ägg?
LalleBalle says: ja, separerade och hårt vispade. parfait är ju samma som glass, fast den inte fryses ner under omrörning.
vemsom says: precis
LalleBalle says: (och glass ska egentligen göras på mjölk istället för grädde)
vemsom says: Jag har faktiskt en glassmaskin jag brukar försöka nyttja. Brukar bli väldigt smarrigt
LalleBalle says: testat dolce leche?
vemsom says: synd man inte tål mjölk bara
vemsom says: aldrig.
vemsom says: tyvärr inte
vemsom says: vet inte vad det är ens
LalleBalle says: jag åt glass för en stund sen. och nyponsoppa. mycket gott!
LalleBalle says: dolce leche är en typ av kolasås. supergod och superenkel.
LalleBalle says: köp kondenserad mjölk (sötmjölk) på konservburk och kasta i den oöppnade burken i kokande vatten, koka i en timme, öppna burken ät och njut.
LalleBalle says: vi brukade använda det som bas i pannacottan på mitt förra jobb.
vemsom says: Ah! den har jag gjort
LalleBalle says: helt fantastisk, eller hur?
vemsom says: Verkligen
vemsom says: hur lätt som helst att göra.
vemsom says: borde nästan gå och försöka hitta lite kondenserad mjölk.. affärerna på möllan stänger inte förrän 03
vemsom says: (öppnar 06)
LalleBalle says: ja. enda sättet man kan misslyckas är väl om man glömmer bort den och kokar bort allt vatten.
vemsom says: hehe
vemsom says: pannacotta försökte jag göra utan gelatin och ersätta med pektin. haha vilken naivt försök att vara politiskt korrekt
LalleBalle says: har lyckats elda potatis en gång faktiskt... Vi hade lite mycket att göra i köket den dagen!
LalleBalle says: Gick det?
vemsom says: det blev surt och rinnigt
LalleBalle says: hmmmm. kan tänka mig det. Synd, för jag har vegovänner som jag gärna skulle bjuda på pannacotta.
vemsom says: min kamrat kokade soppa på makaroner.. soppan blev kol.. lägenheten blev nymålad ;D
LalleBalle says: potatismjöl? Nej det blir äcklig konsistens av det.
vemsom says: mmm jag vet.. men jag skall försöka lösa det.. på något vis.. gillar verkligen panacota
LalleBalle says: får ringa å fråga mamma, hon är grym på mat och dessutom kemist (eller typ kemist, pharmacevt)
vemsom says: ja, inte illa. hon kanske rekommenderar alvodon ;D
LalleBalle says: hehe
LalleBalle says: vänta nu.. va i helsike har stollen gjort med pioneerbasen??? Nicks är inte 100% frisk i huvet eller?
vemsom says: hehe kolla hans signatur
vi utnämnde honom till "byfåne"
LalleBalle says: syftet var... att höja den rörliga massan, öka styvheten och sänka fs?
vemsom says: den hade spruckit,. istället för att kasta den så .. ja ;D
LalleBalle says: oki, då är jag med. helt utbytt kon eller bara pålimmad?
vemsom says: pålimmad tror jag ;D och typ massor av epoxy.. den konen lär väga en del..
LalleBalle says: jo, garanterat.
vemsom says: hans modd har säkert vägt ett hekto
LalleBalle says: vi byggde egna element i högstadiet när jag hade GDS som tillval. plastmugg, kylskåpsmagnet, koppartråd elinstallationsrör och kartong. Det... lät.
vemsom says: ball kanske vore något för Nicks. han gillar buget-lösningar
LalleBalle says: det lät inte mycket och inte bra, men det var ett fint experiment för de som inte visste hur högtalare fungerar, själv var man ju insnöad redan på den tiden...
LalleBalle says: Då och då tänker jag att jag borde prova att bygga element igen, bara för å se hur långt man kan komma med enkla verktyg.
vemsom says: hehe det låter bra. det.. inte försökt dig på något värre?
vemsom says: precis. jag hade varit på
LalleBalle says: Svårast blir nog spidern.
vemsom says: ah.. .. kanske om du gör den av gelatin
LalleBalle says: jo det är ju en idé!
vemsom says: Vore ball att göra mat som låter
vemsom says: och då menar jag inte av krämpor
LalleBalle says: Tänkte mer på att få till den så rak att inte talspolen skrapar i nånstans och ändå ha ett hyggligt tajt magnetgap.-
LalleBalle says: chipsen jag tuggar nu låter ganska mycket.-
vemsom says: mmmm kanske kan vara något.. humm
LalleBalle says: hmm... chips är ju både hårda och lätta. typiskt bra egenskaper för konmaterial
LalleBalle says: fast kanske lite ömtåliga...
LalleBalle says: fuille dé brique?
LalleBalle says: (eller hur det nu stavas)
LalleBalle says: MARÄNG!
vemsom says: haha
vemsom says: vad sägs som.. knäckebröd?
vemsom says: choklad kanske?
vemsom says: havreflan
LalleBalle says: det är bra... Tunnbröd lägges platt i en konformad skål tills det torkat och all vätska avlägsnats...
vemsom says: Suveränt....
LalleBalle says: bara om det är Lindt eller valrhona
vemsom says: tunnbröd till korgen eller till konen?
vemsom says: mörk choklad till konen
vemsom says: mmm
LalleBalle says: korgen får nog vara nåt rejälare.
LalleBalle says: typ.... fiskben!
vemsom says: ..... morot?
vemsom says: revbensspjäll kanske
LalleBalle says: moroten lär deformeras kraftigt när den åldras. annars är den nog ganska resonansdöd
LalleBalle says: veImLsLoYm Organic Sound
vemsom says: Ja.. fast gammal gelatin är nog inte jättebra heller. Men lådan kanske kan göras i morrot om vi inte behöver ta åldrande i bedöming.
vemsom says: med sockervadd i som dämpning
LalleBalle says: !
vemsom says: veImLsLoYm Organic Loudspeaker
vemsom says: lätt.
vemsom says: Knäckebröd till lådan blir en långvarig kärlek.
vemsom says: eller pepparkaka
LalleBalle says: hellre pepparkaka
vemsom says: stora möjligheter till att få till designen
LalleBalle says: hus?
vemsom says: till lådan,.
LalleBalle says: sett denna? http://www.mini-itx.com/projects/gingerbreadvillage/
vemsom says: hahahah
LalleBalle says: dubbla väggar, utrymmet mellan fyllt med salt för ökad vikt
vemsom says: bra idé. salt och syltad apelsinskal för att få en resonansdöd konstruktion
LalleBalle says: rätt kul sida överhuvudtaget. en annan favorit är den som är gjord av lego
LalleBalle says: och Pictureframe PC
LalleBalle says: syltad... kanske vore nåt å göra spidern av?
vemsom says: humm mra idé.-. bättre egenskaper än jelly
LalleBalle says: själv är jag väldigt förtjust i syltad ingefära, kan vi klämma in det nånstans tror du?
LalleBalle says: Fötter!
vemsom says: absolut! en klar favorit här också
vemsom says: annars syltad ingefära som upphängdning fram på konen
LalleBalle says: klart det är, mr sushi
LalleBalle says: skulle kunna gå, fast det blir svårt å skarva på ett bra sätt
vemsom says: ... humm. men det är segt och bra.
LalleBalle says: helt klart
LalleBalle says: surströmming?
vemsom says: ... humm.. kanske är magnetiskt? skulle inte förvåna mig
LalleBalle says: antagligen.
LalleBalle says: en urgröpt gammal pepparrot tror jag på som bobin till talspolen
vemsom says: Konen i lutfisk?
LalleBalle says: kan funka
vemsom says: det tror jag med.
vemsom says: Nej, men konen skulle vara choklad
LalleBalle says: Just det ja...
vemsom says: vad har vi kvar?
vemsom says: internkablage av ölkorv
LalleBalle says: finns ju mängder av mat å plocka av. terminaler?
LalleBalle says: torkad bläckfisk
vemsom says: kan fungera.
LalleBalle says: får ju va OFC ölkorv
vemsom says: absolut. syre i korv är inte bra för ljudet
LalleBalle says: nej. bandmask i delningsfiltren?
vemsom says: nja.. äter man det?
LalleBalle says: inte frivilligt
vemsom says: kanske norrut
LalleBalle says: Är det bra kapacitans i escargots?
vemsom says: fötter av ost
vemsom says: det kan det nog vara.. eller i ostron
LalleBalle says: Mmmm. såna där minicheddar som säljs i trepack!
vemsom says: hur bra som helst.
LalleBalle says: Kommer vi att bli tvungna å sätta bäst före-datum på denna delikatess?
vemsom says: Det blir nog tyvärr så. Fast man får byta ut det som blir gammalt.. vissa delar håller i åratal
LalleBalle says: hummerskalen i diskantens frontplatta, exempelvis
vemsom says: mycket bra.
LalleBalle says: Dome?
LalleBalle says: jag satsar på fjärilsvingar.
LalleBalle says: (kanske inte mat, men organiskt iaf)
vemsom says: ja. eller tulpan
vemsom says: det kan man ju äta
vemsom says: kanske någon svamp?
LalleBalle says: det finns folk som äter flygplan
vemsom says: Det finns folk som äter högtalare?
LalleBalle says: att jag inte tänkt på svamparna!
LalleBalle says: Vet inte. kanske borde börja, så kan man äntligen få va först i världen med något!
vemsom says: svamp är runt också
vemsom says: tror de innehåller det mesta man behöver
LalleBalle says: Fast det blir inte så hälsosamt om det är billiga högtalare, när man ska shotta elektrolyten i kondingarna
LalleBalle says: i övrigt är det nog lugnt
LalleBalle says: Torkad karljohan som mellanregisterkon?
LalleBalle says: Det jobbiga blir ju snäva toleranser mellan höger och vänster kanal. För å inte tala om potentiella 7.1 kunder!
vemsom says: haha
vemsom says: Nu tycker jag vi postar vår lilla diskussion i DIY-tråden ;D
LalleBalle says: honung borde funka som "ferro fluid"
LalleBalle says: Ja, det kanske vi borde...
LalleBalle says: om inte "Balle" räknas som svordom.
vemsom says: Lätt
Balle är ingen svordom Det betyder skinka på skånska.
och skinka äter man juh LalleBalle says: helt sant,
|
Militant cyklist. |
|
vemsom
Member
6618 Posts |
|
ILLY
HiFitraktör
1325 Posts |
Posted - 2005/06/13 : 23:33:00
|
borde jag klippt den senare?
|
Militant cyklist. |
|
|
Nicks
Member
1942 Posts |
Posted - 2005/06/13 : 23:33:29
|
Jodå, jag hann...
Skojar! Jag bjuder på det. Kommer troligtvis att testa min Pioneer i H-baffel. Får se om det funkar. Som sagt var, alternativet var att slänga elementet.
MVH
Nicks |
Hihi. :)
|
|
|
ILLY
HiFitraktör
1325 Posts |
Posted - 2005/06/13 : 23:37:42
|
Du förstår ju själv att jag inte mena nåt illa med "100% frisk i huvet", eller hur Nicks. För att klargöra det hela, jag betraktar inte mig själv som helt normal heller. Tror nog att vi är ganska så många här som har ett drag av Aspbergers syndrom.
|
Militant cyklist. |
|
|
Nicks
Member
1942 Posts |
Posted - 2005/06/13 : 23:41:28
|
Illy, som vi säger på den svenska rivieran (Ystad) Di e lynt! Översättning: Det är lugna puckar. Hur kul har man om man är helt frisk?!
MVH
Nicks |
Hihi. :)
|
|
|
vemsom
Member
6618 Posts |
|
ILLY
HiFitraktör
1325 Posts |
Posted - 2005/06/13 : 23:44:32
|
Antagligen har man det aptråkigt. Eller så är man nöjd ändå, bara för man är lyckligt ovetande om hur mycket kul man går miste om. |
Militant cyklist. |
|
|
|
Topic |
|
|
|