En bild på vår lille hifi-katt Vincent. (namnet har han fått från cd-spelaren, till skillnad från spelaren går han dock inte att pausa...) Kommer ibland in i maniska perioder (ni som haft kattunge vet vad jag menar)med ruscher, anfall, omgruppering, nytt anfall, hopp, klättring mm. Det bästa tips jag kan ge (har haft katt i många år)en nybliven kattägare är att utrusta sig med en blom-spruta. Vill man inte att han exempelvis skall hoppa upp på borden så är det bara att sikta och skjuta. Dom lär sig snabbt. Efter ett tag räcker det att bara visa blomsprutan så sticker dom och gömmer sig.
Här har vi mina finfina små kissemissar. Hög ljudvolym har dom inga bekymmer med, dom sover bara vidare, den i mitten vill gärna sova i sweetspot. Klösa orkar dom inte heller göra.
Söta bilder. Nej djur verkar inte bry sig om reproducerat ljud i någon högre omfattning, däremot ett ljud utifrån trappan aj aj... Hur de gör för att sortera och koppla bort för dem oväsentliga ljud begriper jag inte men jag tror inte att det är några problem för katten. Däremot kan ju understimulerade djur få för sig att leka med fel saker, då gäller det att ge dem något intressant att pyssla med istället.
Otroligt söt kisse, Daja Visade bilden för min fru nu på morgonen och hon sa direkt; "Det är ju charlie chaplin !" Då först förstod jag varför han hette Charlie. En katt med mustach
Tänkte oxå lägga in mina erfarenheter med katter. Har för mig att ljudnivån är inte så farlig för katter det är mer plötsliga ljud som dom reagerar på så spelar man mycket högt och det kommer plötsligt ljud så gillar nog inte katten det
Sedan vad det gäller klösning e det nog mycket katt till katt. Våra e rätt hemska så jag fick sälja av mina grejor eftersom jag tyckte det var lite dyra kattleksaker Klöste i fronttyget, hoppade upp så högtalarna välte och käkade på högtalarkablarna. Men som sagt det e nog katt till katt.
Men att skaffa ett klösträd och mycket leksaker e nog ingen dum idé och hjälper! Vatten hjälper inte på våra katter samt fy-spray funkar en dag, nästa dag är de där man sprayat!
Men sen som tex. FBK mf säger, de ger så sjukt mycket och har sådana olika och härliga (för det mesta) personligheter.
Själv har jag "förhandlat" mig till ett litet rum som jag tänkte skaffa mig en liten 2-kanals anläggning som jag får ha ifred för säkerhets skull!
Jag har två katter, en hund, en liten son och 15 kaniner (dock inte inomhus...) och har inte haft ett enda problem med dem. Ljudvolym verkar inte påverkar dem överhuvudtaget, sonen borträknat. Katterna är ute mycket och har en klösbräda inomhus. Dock har jag sett viss tendens till intresse vid subben när Infected Mushrooms spelas. Subben har ännu inget fronttyg.
Johan: Det var ingen liten orm inte . Jag förstår att du inte har katter (och gissningsvis inte små barn heller) då dessa lätt skulle kunna bli till lunch.
Ett annat klart underskattat problem är att katterna går och gnider sig mot högtalarkablarna som då laddas upp med statisk elektricitet, vilket kraftigt försämrar överföringsprestanda. Vad hjälper det med att föra på ECO antistatvätska när katterna hela tiden saboterar.
"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
"Du får väl ta och fråga Plind om det fungerar med HIFI och katter..."Det funkar faktiskt bra hos mig, de nöjer sig med att klösa på mina klöspelare. För att undvika att de hoppar upp på stativarna så brukar jag ställa något på dom som hindrar oönskade upphopp
Läste om ngn som tipsade att man skulle lägga dubbelhäftande tejp uppe på högtalarna om katten hade en benägenhet att hoppa upp på dom. Katter gillar nog inte att bli kletig under tassarna så de lär nog sig snabbt att inte hoppa upp. Självklart bör man ha ngt mellan själva högtalaren och tejp för att inte få en kladdig yta på fanéren...
Hmm... Det är en klurig fråga du ställer, åtminstone den som handlar om kattens inställning till musik.
Jag har själv aldrig haft katt men hade i många år en chinchilla (som en grå ekorre med kanintendenser) tillsammans med syrran. Den fick utstå all tänkbar musik på ganska väl tilltagen volym emellanåt eftersom buren samsades om utrymmet med ett par enkla men förvånansvärt kapabla högtalare.
Faktum är att Ture, som han heter, verkade klara volymen rätt bra. Det gick ju inte direkt att fråga, men han var till synes oberörd av högt ljud. Vad han däremot var känslig för var vibrationer. Det räckte med att tyst, tyst plocka några toner på en akustisk gitarr och han blev som tokig.
Jag skulle råda dig att undvika för kraftiga basgångar, som ger upphov till vibrationer. Att skippa det allra högsta volymen bör du också göra, eftersom de små djuren har en betydligt bättre hörsel och därför troligen tar skada lättare.
För övrigt följde Ture med syrran när hon flyttade, han lever än och är 10 år gammal. Om han har bestående men av musiken är svårt att säga.
quote:Läste om ngn som tipsade att man skulle lägga dubbelhäftande tejp uppe på högtalarna om katten hade en benägenhet att hoppa upp på dom. Katter gillar nog inte att bli kletig under tassarna så de lär nog sig snabbt att inte hoppa upp. Självklart bör man ha ngt mellan själva högtalaren och tejp för att inte få en kladdig yta på fanéren...
Det funkar. En av mina katter envisades med att hoppa upp på akvariet och dricka där. Lade då ett pappersark med dubbelhäftande tejp där. När Laban hoppade upp så fastnade tassarna och han sprang i rasande fart därifrån med papperet på släp, fastklibbat vid en av tassarna. Så var det slut med akvariedrickandet.
Hal, blomspruta + kattunge är ett rätt bra sätt att försöka skaffa sig en traumatiserad vuxenkatt. Förövrigt finns det dock en hel del saker man kan göra med katter. Är det en innekatt, avkloa den, eller sätt kirurgtejp på klorna. Ska den vara ute/innekatt, så finns det gott om sprejer man kan köpa för att doftmarkera där katten inte ska vara. Till sist, är det någon som kommer ihåg katten frasse, som inte ville framträda här på forumet?
quote:Hal, blomspruta + kattunge är ett rätt bra sätt att försöka skaffa sig en traumatiserad vuxenkatt.
Nej, där har du fel. Har haft många katter, och ingen har varit traumatiserad hittills. Däremot skulle jag aldrig komma på tanken ens att avkloa eller sätta tejp på dem.š Att klösa är väldigt viktigt för en katt både fysiskt och mentalt, därför gäller det att man ger den möjligheter att klösa på "legala" ställen. Fast har man en i grunden instabil (labil), osäker, sönder-avlad (vilket många raskatter är, tyvärr)katt får man ju självklart ta hänsyn till det. Sedan är det förvisso så att allt har med balans och förnuft att göra. Man skall ju inte föra krig mot katten . Som med allt annat i livet, sunt förnuft gäller. Frasse kommer jag ihåg, var det inte han som kröp in genom en bas-port .