HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Köp, Sälj & Byt på Sveriges största 2-kanalforum!
 Säljes
 BAT VK-20 - SÅLD
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

StefanB
numera Akkelis Audio

1752 Posts

Posted - 2004/07/10 :  05:15:45  Show Profile  Visit StefanB's Homepage Send StefanB a Private Message


Jag säljer mitt BAT VK-20 till en makalöst pris. Det har all extrautrustning, dvs en gedigen fjärrkontroll i metall och ett mycket bra Riiasteg för både MM/MC. (omkopplingsbart) Försteget är otroligt flexibelt med 2 balanserade och 3 RCA ingångar och 1 balanserad och 1 RCA utgång. Alla kanaler kan justeras individuellt vad gäller nivå, balans, fas, namn, maxvolym och "theatre through".

Det finns dock en hake, ibland brusar/brummar/surrar det. Ljudet kan vara borta i timmar eller dagar för att sedan återkomma och vara störande. Ljudet påverkas inte av volymkontrollen så omman drar upp volymen så hörs det inte, det blir alltså inte starkare och om man drar ner volymen på noll så mutar försteget och då är ljudet borta. Man kan alltså alltid ha stereon igång med volymen i nolläge utan att den då låter. (det låter ju bäst om grejerna alltid är på) Om man bortser från denna störning så låter försteget makalöst bra, kanske det bästa transistorbaserade försteg jag hört. Detta gäller både med cd och vinyl som signalkälla.

Många kan säkert leva med denna lilla defekt men jag kan tyvärr inte helt förlikas med det. Är lite av perfektionist. För den händige med tillgång till eget oskilloskop kan man säkert fixa felet. Det är antagligen en komponent, kondensator eller likriktare,eller?.... Som gör denna störning. För att hitta den behövs dock rätt utrustning, kunskap och tålamod. Själv saknar jag alla tre av dessa saker.

Att köpa detta försteg nytt med fjärr och phonosteg kostar ca 40 000 kr. Jag vill ha 8000 kr för mitt BAT VK-20.


Info från tillverkaren:
http://www.balanced.com/products/line/Vk-20/index.html


En recension:
http://www.stereotimes.com/amp051099.shtm


läs mer på: http://hello.to/hifi

Edited by - StefanB on 2004/07/12 09:27:08
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.36 sekunder. Snitz Forums 2000