HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Första stereo köpet
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Per Berger
Member

563 Posts

Posted - 2004/08/05 :  23:16:18  Show Profile  Visit Per Berger's Homepage Send Per Berger a Private Message
Nja, jag har visserligen en 670 själv som driver ett par QRS Callisto som är hyfsat lagom strömkrävande men eftersom jag inte har hört B&W på mycket länge kan jag inte hjälpa dig där...

Jag ville bara i största allmänhet kolla så att du tänkt till vad gäller h-bio... Men det verkar du ju ha gjort så då är det !

Annars är min erfarenhet av 670 att den är mycket prisvärd! Den ger bra med ström och kan alltså driva hyfsat svåra högtalare. Det jag gillar med den är att den har en tajt bas med ganska bra botten och fint driv i ljudet. Nackdelen är att den kan låta lite "essig" i diskanten så alltför ljusa högtalare är nog ingen hit. Mina högtalare upplever jag som ganska snälla i toppen så här funkar det fint...

Vad gäller hur man ser hur mycket ström en högtalare behöver så gör man inte det, krävs egentligen mätningar till det. Så, antingen mätresultat från tester eller en handlare med erfarenhet som kan råda dig. En LITEN ledtråd kan verkningsgraden på högtalaren vara men den säger långt ifrån allt, det är fler parametrar som spelar in. Däremot så kan man höra om en förstärkare inte orkar driva en högtalare. Om det låter bra på låga volymer men ljudet börjar pumpa, låta tunt och skrälligt så fort det blir högre än "normalvolym" så är det dags för en varningsflagga! (Testade hos handlaren att driva mina Callisto med Panasonics digitala flerkanalare, gick inte alls! Den storknade snabbt...)

Lycka till! Det här är riktigt spännande! Keep on posting!

(edit: såg marens svar... Jag håller inte med honom vad gäller kvaliten på 670, tycker den är helt OK. Däremot måste jag hålla med om att fjärren inte är världens bästa...)

/P

Edited by - Per Berger on 2004/08/05 23:18:13
Go to Top of Page

HJ
Member

799 Posts

Posted - 2004/08/05 :  23:17:18  Show Profile Send HJ a Private Message
Jag har ingen erfarenhet av H/K 670 men valde mellan PMA 1500 och H/K 650 när jag skulle köpa stärkare. För min del så passade ljudbilden från Denon mig bättre med ett mer "lyssningsvänligt" ljud, svårt att beskriva men jag blev mer lyssningstrött med H/K:n. Beror givetvis mycket på vilka högtalare du skall spela på.

Som av en händelse har jag en PMA 1500 stående i källaren som jag inte vet vad jag skall göra med. Hör av dig om du är intresserad. Inköpt för 4 år sedan, just det skatteåterbäringen...

"So here I am once more..."

Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2004/08/05 :  23:22:07  Show Profile Send marens a Private Message
Ok, jag tycker du ska ta chansen och köpa HJ:s Denon PMA1500. Det kan verkligen inte gå fel.
Go to Top of Page

Rysk
Starting Member

30 Posts

Posted - 2004/08/06 :  09:23:37  Show Profile Send Rysk a Private Message
En varning: B&W600 serien låter ganska värdelöst om du har för lite pulver i stärkaren. Med värdelöst menar jag ingen kontrollerad bas eller ingen bas alls. Jag upplevde detta personligen när jag försökte driva ett par 603:or med C320BEE. Så lyssna på säljaren när han säger att C372 är i underkant till 604.

NAD: C270, C160
Ah!: Njoe Tjoeb +AD825
Taralabs: PrisM1100i
Analysis Plus: Clear Oval
B&W: 603 S3
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2004/08/06 :  10:48:41  Show Profile Send Baltazar a Private Message
Ännu ett lyssningstips är High End på Hantverkargatan.

De har bla. Quads fina L-serie som du måste lyssna på innan du bestämmer dig.

Mvh / Christian


Go to Top of Page

mr. Triatic
Member

1476 Posts

Posted - 2004/08/06 :  11:20:23  Show Profile Send mr. Triatic a Private Message
lyssna gärna oxå på Marantz PM-7200, låter trevligt i mina öron, finns billig på www.apparat.se (dryg leveranstid bara..) omkopplingspar mellan klass A och AB, vilket ju är lite kul 8-)

Livet är för kort för mono
Go to Top of Page

Henrik A
Member

155 Posts

Posted - 2004/08/06 :  14:10:59  Show Profile Send Henrik A a Private Message
Ett annat tips att inte förglömma är att du kan och enligt min mening SKA lyssna på prylarna hemma. Där kan du prova dig fram i lugn och ro. De flesta butiker har inga som helst problem med att du lånar hem prylar. Givetvis efter betalning . Känner du dig osäker på något gå tillbaka och prova t.ex en annan högtalare ect.
Prata med personalen före bara och känn inte att du går därifrån med funderingen "gjorde jag rätt nu?" Det är mycket pengar och man har större möjligheter än man först tror.

Även om du nu verkligen gillar B&W 604 som säkert är väldigt trevlig.
Ta tid på dig i allafall! Det finns många trevliga överraskningar på vägen och man slutar sällan där man började.

Lycka till och fortsätt informera om hur det går

//Henrik

"Im a bassplayer. I like doing the same thing over and over again."
Go to Top of Page

metalwarrior
Starting Member

3 Posts

Posted - 2004/08/06 :  15:32:50  Show Profile Send metalwarrior a Private Message
För den som lyssnar på hårdrock och/eller vill ha tryck och ljudet up-front måste en varning utfärdas för B&W (som jag själv har).

I mina öron (och utan min Denon EQ) låter de väldigt tillbakalutade. Jag såg mig tvungen att skaffa EQ för att förflytta gitarristen från grannen in i mitt vardagsrum.

Jag bytte även från Tara Labs högtalarkablar till QED med Bayonet Plugs. Det gjorde stor skillnad. Tara Labsen var varmare, men nu får jag mer riv i mellanregistret. Bayonet Plugsen bytte jag i steg två och de gjorde markant skillnad, framför allt hörs basgitarren mycket tydligare, men hela registret förbättrades! Rekommenderas!

NAD C 372
NAD 542
B&W 604 S 3
DENON DE-70
QED Silver Anniversary med Eichmann Bayonet Plugs
TARA LABS 3300 och 2200
Go to Top of Page

JoelH
Member

159 Posts

Posted - 2004/08/06 :  20:42:49  Show Profile Send JoelH a Private Message
quote:
Annars är min erfarenhet av 670 att den är mycket prisvärd! Den ger bra med ström och kan alltså driva hyfsat svåra högtalare. Det jag gillar med den är att den har en tajt bas med ganska bra botten och fint driv i ljudet. Nackdelen är att den kan låta lite "essig" i diskanten så alltför ljusa högtalare är nog ingen hit. Mina högtalare upplever jag som ganska snälla i toppen så här funkar det fint...


Då måste jag bara inflika att bristen på kontroll i basområdet är en av två huvudanledningar till att jag snart gör mig av med min H/K670. Den andra anledningen är att den spelar så brutalt, utan finess. Dock bra för sitt pris. Håller för övrigt med angående diskanten.
Go to Top of Page

Danieln
Starting Member

6 Posts

Posted - 2004/08/06 :  21:12:22  Show Profile Send Danieln a Private Message
Ska nog sluta ställa frågor man blir ju bara mer förvirrad efter varje gång Men har fått tag i en 670 som jag kan låna. Så tänkte försöka ta mig in nästa vecka o jämföra den med NAD:en.

Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/08/07 :  01:09:17  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Så tänkte försöka ta mig in nästa vecka o jämföra den med NAD:en.

Det blir intressant Daniel, berätta gärna om "matchen" Heja Nad

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2004/08/07 :  14:17:55  Show Profile Send Blue a Private Message
Bara en liten kommentar till B&W 603/604 som diskuteras här:

Personligen tycker jag det är lite märkligt att B&W, en av världens största tillverkare, marknadsför dessa högtalare med uppgifter som 90 dB känslighet och 8 ohms impedans. Kanske har dom lyckats mäta upp sådana värden i sina labs, men problemet är att detta på pappret säger att det är lättdrivna högtalare. Det är det då alltså definitivt INTE!

Exempelvis kan man ta en kik i Hifi Choice som klassar 603 som "A-" vilket innebär att dom behöver minst 100 W/kanal. Fast enklaste sättet att fatta hur svårdrivna dom är är ändå att sticka till Hifiklubben och jämföra dom mot typ ett par Dali 6006. "Hoppsan, ljudet blev plötsligt nästan dubbelt så högt" och "jahaja, nu fanns det ju lite bas i musiken också" blir upplevelsen när man byter till Dali.

Därmed inte sagt att dessa B&W är dåliga högtalare, dom är välkonstruerade annars och har fått många bra recensioner. MEN det är ju onekligen lite lustigt det här med hur tungdrivna dom är när det kommer till kritan...

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.58 sekunder. Snitz Forums 2000