HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Upp till bevis - kablar
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/07/08 :  17:59:31  Show Profile Send FBK a Private Message
""En hederlig gammal tråd har det blivit, redan innan testet utförts.""
Ja, visst är det tråkigtmen nu är det hårdbevakning så då slipper vi sandlådenivå
Mvh Per

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Skurt
Medlem i AÖ

272 Posts

Posted - 2004/07/08 :  18:31:49  Show Profile Send Skurt a Private Message
T.A. Edison:
På sida 3 behandlades det (har dock full förstelse för de som inte vill läsa allt ) och det blir ungefär såhär:

Jag kopplar in kabeln när jag får den så får den lite tid att vakna och jag lite tid att lära känna den. "Det är när du tror dig ha fått kläm på karraktären på kabeln som du ber om att få lyssna på "X", och det är då som du inte ska ha några ledtrådar (syn- eller nivåmässigt) på vilken som kopplas in. Förfarandet brukar kallas ABX och en testrunda med ett musikstycke kan se ut exempelvis; A (det du vet är supra), B (det du vet är MIT), A, A, B, B, A, B, B, B, B, A, A, A, B, A, X, X, X, X, X, X, X, X, X, X." (Conan som skrev)

Ja, på ett ungefär iaf. Jag kan ju berätta mer i detalj sen när jag gjort det...

Edited by - Skurt on 2004/07/08 18:32:40
Go to Top of Page

sampix
100.000-klubben

1808 Posts

Posted - 2004/07/08 :  19:47:28  Show Profile Send sampix a Private Message
Skurt>
Vem ska hjälpa dig med detta?

kabelskitsnackare

Go to Top of Page

Skurt
Medlem i AÖ

272 Posts

Posted - 2004/07/08 :  20:53:45  Show Profile Send Skurt a Private Message
Det blir nog min käre gamle far
Go to Top of Page

kosmoskatten
Member

57 Posts

Posted - 2004/07/09 :  01:30:03  Show Profile Send kosmoskatten a Private Message
Jag vet inte vad som var den största prestationen - trådens längd eller det faktum att jag orkade läsa ända hit . Det var med skräckblandad förtjusning...
Tack Woland (iallafall) för din uppryckning på slutet med att du klargjorde vad du tyckte gör större skillnad än högtalarkabeln i en utrustning; hade du inte postat den hade jag trott du bara var en surkart , nu har jag viss förståelse för din till synes negativa inställning. Det är nog ditt något buffliga sätt som retar upp folk... Tråkigt med pajkastning mellan vuxna men det beror nog mycket på att vi har så olika sätt att utrycka oss på (provokativt, buffligt, "rakt", "ärligt", "min åsikt" - många varianter på samma tema) MEN jag tror att de flesta noviser (jag räknar mig själv dit, fortfarande) ändå klarar att läsa mellan raderna och tar det mesta med en näve salt. Jag tror inte på allt jag läser (född skeptiker) men tyvärr kanske en del gör det.

Jag tycker i och för sig också att om man fattar (dyra) ekonomiska beslut baserat på vad "okända" människor skriver på en webbsajt så får man skylla sig själv. Jag har under mitt medlemsskap här tacksamt tagit emot en del tips som varit BRA och en del förslag som varit "orimliga", men det har ju alltid varit mitt val att kolla upp och ta reda på om det verkligen gagnar mig. Delvis tack vare forummedlemmar (och min envishet) sitter jag idag med en anläggning som jag känner mig nöjd med, även efter att jag kommit hem från provlyssnig av makabert dyra grejer.

Nu back on topic:

Skurt: Jag har själv provat mig igenom en del kablage och har fått en del bra tips här på forumet. Har inte haft möjlighet att blindtesta, tyvärr, men har gjort som så att jag har kopplat in den "nya" (dvs utmanarkabeln) först och lyssnat efter om jag "gillar" ljudet (stereon på och varm och gosig) med olika typer av musik som jag faktiskt lyssnar på (inte bara "testskivor"). Sedan har jag kopplat tillbaka min gamla strumpade EKK och lyssnat igen för att (försöka) höra om det var någon större skillnad på det stora hela och om det isåfall var bättre eller sämre, totalt sätt. För mig minskar det lite grann "risken" att man så gärna vill att den nya kabeln "ska" vara ett "lyft" att man är så ivrig att snabblyssna på sin gamla och sedan byta över till den nya. En nackdel är väl att den nya kabeln inte är inspelad (om man tror på det vilket jag egentligen inte gör) fast de kablar jag lånat hem har varit beg och demo så de borde ju vara "inbrända".

Det som förvånat MIG från början är att JAG hör skillnad på kablage, och till och med en del kompisar/brorsor som "inte-har-nån-koll" hör skillnad. Och de skiter ju i (alt. vet inte) vilken kabel som är vilken eller är "den dyra".
Ibland ganska futtiga skillnader men i en del fall rätt så ordentligt stora.
Är faktiskt kvar på min enkardeliga EKK 4x1.5m2 (instant biwire :-D ) med lödda terminaler eftersom jag inte hittat någon "bättre" kabel, som jag har råd med då alltså. Hade hem en kabel som var "precis lika bra" men som då förstås var ett dåligt köp för mig eftersom den var A) Dyr, mycket dyr jmf med min snik-EKK. B) Inte bättre, fast lika bra.
Ska prova Kimber 8TC och varianter (tack alla för rekommendation) på temat om jag hittar något.
Ser fram emot den rafflande upplösningen på ditt kabelbestyr...
...och hoppas de goda moderatorerna inte ser mitt inlägg som ett påhopp på någon eller ännu ett mögligt inlägg i en redan unken debatt - det är iaf inte avsikten.

Skulle vara riktigt kul med ett BT, ställer gärna upp som "panelhöna" med förbundna öron - förlåt ögon - kanske det skulle vara ...
/ Henrik
Pioneer DV668i, Amplifix, Quad 11L på SD-kuddar, hemsvetsade fet-balkstativ i rostfritt, sandfyllda och med ställbara fötter, QED kablage och strumpad EKK med lödda svalander bananer och WBT- skiter i vad andra tycker - JAG tycker det låter fyraochenhalvstjärnigt prima , men erkänner - jag har hört bättre.
Go to Top of Page

HLindgren
Member

1143 Posts

Posted - 2004/07/09 :  10:23:12  Show Profile  Visit HLindgren's Homepage Send HLindgren a Private Message
Hittade lite intresant läsning på nätet....handlar om kabel...
http://home.austin.rr.com/tnulla/duncable.htm

HenrikL
Om det inte går att laga med silvertejp så är det trasigt :-P
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.36 sekunder. Snitz Forums 2000