HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Marcus Cables - fågel eller fisk?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Marcus_editor
Ej medlem längre

192 Posts

Posted - 2004/02/21 :  03:25:42  Show Profile Send Marcus_editor a Private Message
Jorma, är det inte lustigt. Jag tröttnade själv på alla "farmers" vilka även inkluderar en hel del kända och dyra fabrikat. Min reaktion var "det här kan jag göra bättre själv, och betydligt billigare". Jag är, till skillnad från många andra kabeltillverkare, inte ute efter att bli rik på tillverkningen. Sedan är det ganska starka anklagelser du kommer med utan att ha en aning om vem jag är. Som ingenjör med mångårig internationell erfarenhet av transmission och kablar i betydligt mer avancerade applikationer än hi-fi finner jag dina kommentarer i tidigare inlägg fullkomligt barocka. Vad har du för belägg för dina produkter ur en tekniskt hållbar aspekt? Magiska legeringar och mirakelburkar kanske är framtiden, trots allt...varför gå en rak väg när man kan ta en krokig.

Det kommer med tiden att publiceras diverse oberoende tester av mina produkter (en är redan genomförd och skall publiceras inom de närmsta dagarna), ni får gärna återkomma med kommentarer då. Det mest tröttsamma är det oupphörliga gnället "det är billigt så det kan omöjligtvis vara bra". Detta argument är synnerligen gångbart om man är ute efter att hålla priserna upphaussade och göra en fin hacka. Mina priser är låga för att jag ogillar ocker. Testresultaten får tala för sig själva allt eftersom de publiceras. Är det vanligt att folk har taggarna utåt på HiFi-Forum? Jag fick intrycket att vi delade samma hobby och kunde samspråka i någon slags harmoni.
Man kan dock snabbt se att det är väldigt obekvämt för de med ekonomiska intressen i kabelförsäljning. Det brukar vi kalla "konkurrens".

MartinH med färgstarka åsikter borde känna till att BNC är en klassisk 50 resp. 75 ohms krimpkontakt och används sällan med lödanslutning mot kabel där impedansen är kritisk. Inom telecom där jag arbetat många år är det uteslutande krimp likväl som videokablage. Så att det skulle vara lödning i 99% av fallen får nog vändas till det omvända förhållandet i praktiken. Det är beklämmande att bli anklagad för både det ena och andra av folk som inte ens känner till krimpkontaktering, gundläggande om man vill påstå sig kunna något om kablar för signalöverföring. Någon tycker säkert "jäkla messerschmitt"-"eh..besserwisser"-"där ser du" men hela mitt mål med kabelverksamheten är att avdramatisera och upplysa hur det fungerar. Magin och "nya fysiken" uppfunnen av många kabeltillvekare betyder egentligen inte så mycket för ljudkvaliteten. Bara för hur väl de med oljade käftar kan motivera sina ockerpriser. Det är upp till var och en vad de köper, jag utgör endast ett alternativ. Jag hoppas dock vara det kloka alternativet och inte det där man lägger 8000kr på en 900kr produkt. Hade mina kablar kostat 8000 hade jag fått hitta på en hel del trolleritrick ni finner hos andra kabeltillverkare då det är svårt att frambringa så dyrt råmaterial för 1 meter kabel som bara har till uppgift att göra jobbet istället för att "övergöra" det. Tror någon att olja och nedfrysning ger bättre ljud så go for it!! Det är era pengar.

Mvh,
Marcus

PS. Jag använder inte Belden i mitt sortiment (har ni som skramlar mest överhuvudtaget tittat in på min sida?) och har redan tidigare i tråden påvisat att Marbrinks inlägg var ett inaktuellt citat. DS.

Edited by - Marcus_editor on 2004/02/21 06:58:22
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2004/02/21 :  03:25:45  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Har sett tekniska artiklar någonstans på nätet undrar om det var på Canere eller WBT's site att förstås för riktig impedansanpassning måste honon bytas också eftersom den faktiskt innehåller mer dielektrikum än hannen. Inom AES/EBU och BNC är både honor och hanar standardiserade. Så för optimal anpassning så räcker det förstås inte att byta bara den ena. Att en leverantör hänger ut en konkurrent ser jag som väldigt väldigt dåligt. Om en kabel säljer väldigt bra någonstans, så bra, men det säger väl inget om den skulle passa i min anläggning eller inte. Prisvärdheten avgörs väl av om jag kan få samma förbättring till en lägre kostnad. Går inte det så kan ju även kablar för 10.000 eller mer vara prisvärda. Fast nog skulle jag satsa merparten på att ta hem en akustikkonsult och förbättre rummet.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

Bamsefar
Member

345 Posts

Posted - 2004/02/21 :  03:37:42  Show Profile
Uppenbarligen har vissa saker inte fastnat i vissa tillverkares huvuden alternativ säljare.

Krimpning är per definition massivt överlägsen lödning. Om man inte förstår det, så rekommenderar jag en grundläggande kurs i fysik och matrialövergångar.

WBT NextGen kan ENBART få en 75 Ohms övergång om man använder deras HON + HAN kontakt, och detta enligt WBT själva - INGEN har bevisat att WBT NextGen i verkligheten ger en äkta 75 Ohms karatär. Dvs om man inte har matchade par så är det totalt waste-of-perfectly-good-money. Sedan är det delvis en annan fråga om t.ex. en coax-kabel för digital överföring verkligen måste vara 75 Ohm, det finns så ohyggligt mycket annat som kan störa....

Btw. jag har inget med Marcus Cables att göra, men det Marcus gör och skriver är korrekt - om ni inte gillar det, och bara vill impa på polarna så är det okej. Men försök inte komma här och påstå att ni uppfunnit några nya sorters fysiska lagar för det har ni inte!

Edited by - Bamsefar on 2004/02/21 03:38:09
Go to Top of Page

Babar
Member

177 Posts

Posted - 2004/02/21 :  03:39:11  Show Profile Send Babar a Private Message
Ursäkta sidospåret från ämnet...
Jorma: Vad har du för priser på dina signal- och högtalarkablar? Jag hittar inga priser på din hemsida, och ingen av dina återförsäljare har med dem i sitt sortiment på hemsidorna
Go to Top of Page

Uniper
Member

668 Posts

Posted - 2004/02/21 :  03:46:29  Show Profile Send Uniper a Private Message
Ja jösses, vilken diskussion. Det är sånt här som gör att jag nästan uteslutande håller mig på diy-avdelningen.

Förresten, en väl utfärd crimpning gör väl i stort sett att metallytorna "smälter ihop" och ger en helt perfekt anslutning? Har jag fattat det rätt?
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2004/02/21 :  03:52:51  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Tenn är flytande i rumstempratur , ungefär som glas. Därför får man inte förtenna kabeländarna i en stickkontakt. Crimping är som Bamsefar säger helt överlägset.
Håller med Bamsefar i övrigt också.
Är föresten Bamse hifi intresserad? Har aldrig sett det i tidningarna.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

henricsson
Nu Katt-lös...

3234 Posts

Posted - 2004/02/21 :  04:10:13  Show Profile Send henricsson a Private Message
Jorma,

quote:
Det svaret tystade honom en liten stund, men övertygade ändå inte fullt ut.

Kunde du inte berättat om dina specialbeställda kablar, dom som liknade naqrefs DIY-variant fast låter bättre (fast du hade väl inte lyssnat på Anders variant? Hur är det med din signatur egentligen?).. lite om tillverkningsmetoder eller dylikt istället?
Vad är eg. så speciellt med dem?

quote:
Alltså letar efter det halmstrå som inte finns i verkliga livet.

Kablar går ju inte ens att blindtesta om omständigheterna (d.v.s. att impedansförhållandena, etc (inte helt insatt)) är de rätta. Det har ju bevisats i många tester. Så de halmstrå du pratar om förstår jag mig inte riktigt på. Enlighten me please.

quote:
Med bland annat kontakter som han uttalar sig om utan att ens ha sett i verkligheten.

Varför måste man se det i verkligheten? Vad har det för betydelse? Han hade tydligen läst det i nån WBT-pressklipp som sade så.. räcker inte det? Vet du bättre än WBT?

quote:
Men han tycks övertyga en del som inte kan se igenom hans påståenden då dom inte vet vad han talar om, utan tycker att det "verkar vettigt".

Du som faktiskt är proffs, berätta hur det verkligen ligger till. Jag är såååå nyfiken på dina uttalanden. Verkligen.

quote:
Med uttalanden om lödningar versus crimpningar som inte stämmer med verkligheten.

Jaså? Motivera..

EDIT
Ännu en kabeltråd som spårade ur lite. Jag hoppas den inte blir låst.
Hade du hållit dig borta (svårt eller?) så hade det nog inte blivit så OT.


Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet


Edited by - henricsson on 2004/02/21 04:37:08
Go to Top of Page

henricsson
Nu Katt-lös...

3234 Posts

Posted - 2004/02/21 :  04:10:57  Show Profile Send henricsson a Private Message
Inte min stil att hålla på att citera så här, men nu kunde jag inte låta bli.

Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet

Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/02/21 :  08:24:14  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Jaha,

då var det två kabeltillverkare och en försäljare som visar att de inte kan diskutera på ett juste sätt och någon medlem som hjälper till att knuffa tråden ner i diket.

Det är fortfarande ingen, förutom tillverkaren själv, som ens varit i närheten av den verkliga frågan.

quote:
är det ngn som har erfarenheter av dessa kablar?


Eftersom det inte ser ut som om vi kommer längre så avslutas tråden här.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.42 sekunder. Snitz Forums 2000