HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 HiFi & Musiks test av SACD/DVD-A spelare
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

qsecofr
Member

615 Posts

Posted - 2003/07/25 :  13:02:23  Show Profile Send qsecofr a Private Message
HiFi & Musiks test av SACD/DVD-A spelare

Kommentarer tack, gärna från er som har någon av spelarna.

Funderar skarpt på Yamahan eller Denonen.


qsecofr
Member

615 Posts

Posted - 2003/07/25 :  14:59:24  Show Profile Send qsecofr a Private Message
En egen kommentar då eftersom ingen har skrivit något ännu.

Jag inbillar mig att de bra multispelarna är extremt prisvärda då de vill att SACD/DVD-A skall låta bättre än CD på dyrare rena CD spelare.

På köpet får man en bra Cd spelare också!

Go to Top of Page

A8
Member

360 Posts

Posted - 2003/07/25 :  15:19:10  Show Profile Send A8 a Private Message
När det gäller testet vet jag inte vad man skall säga....annat att den lämnar mycket att önska.
Hur ofta får inte Yamaha toppbetyg av hifi&musik, läser man sedan mellan raderna verkar alla maskiner vara lika bra eller bättre....fast på olika sätt!!??


Hur som helst lite detaljer, nu vet jag inte hur du skall använda maskinen men i mitt fall är bild prestanda lika viktigt som ljud. Testet i hm missar tydliggöra en för många i min situation avgörande kombination av features och det är progressive PAL med BÅDE SACD och DVDA. Vid tiden för testet var Denon burken ensam om detta.
Har du en projektor och är intresserad av ljud ÄR denna kombination viktig. Facinerande i detta sammanghang är att HM ger denon 5 i betyg på bild sidan UTAN att testa PS PAL!!!! tro mig det är en avgörande skillnad men det finns inte längre någon betygs utrymme för att beskriva dessa skillnader....sorgligt missledande för prospektiva köpare.
Det andra som stör mig är att man testar endast 2 kanaler när attraktionen i de nya formaten för många är både högupplöst och multikanal.
Logiken att endast frontarna avgör om en spelare är bättre eller sämre som generell ljudförmedlare är även den till viss del vilseledande, det indikerar hur den är som tvåkanals förmedlare.

Som seriöst test betraktat anser jag det vara nära nog ett skämt, det enda som det verkar uppnå är att indikera potentiella kandidater i respektive prisklass vilket iof kanske räcker.

Jag har själv Denon 2900 som köptes osedd och ohörd, har inte testat yamahan. Ingen av dessa burkar är dock några riktiga highend kandidater (även om lyssningsupplevelsen kan bli ruskigt intensiv och engagerande med tex dsotm i multikanal sacd, Telarcs ny inspelning av 1812 på dvda eller fleetwood mac rumours i flerkanal på dvda med flera).

Jag valde denon pga av PS PAL i tron att ljudet var så bra man kan förvänta för prisklassen. Jag blev inte på något sätt besviken utan positivt överraskad. Speciellt hur bra det faktiskt blir med sacd och dvda.




Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/07/25 :  15:36:07  Show Profile Send Bravo a Private Message
Enkelt kan man väl säga att man får vad betalar för, kombispelare i denna prisklass gör givetvis inga underverk, men kan ju vara hyggliga ändå om man har rimliga förväntnigar.

Testerna får tas för vad de är, en enklare vägledning som man måste läsa emellan raderna för att tolka rätt.

Bravo
Go to Top of Page

CH
Member

1474 Posts

Posted - 2003/07/25 :  15:50:28  Show Profile  Visit CH's Homepage Send CH a Private Message
Har inte läst H&M's test, men funderar på att köpa Denon 2900 för att provsmaka lite på SACD o DVD-Audio..känns inte så motiverat att lägga större summor innan formaten mognat..

Dessutom så funderar jag på om inte en spelare i den här divisionen kan förbättras kraftigt av kunniga "moddare"..finns säkert förbättringar att göra i analogdel o nätdel till rimliga pengar..?!?
En mängd firmor har ju specialiserat sig på detta, ofta på Sonys spelare.
Harmony Design kanske..?!?

A8..finns det bassmanagement för både SACD o DVD-Audio..o hur flexibel är den..?
Go to Top of Page

mcbiff
Member

218 Posts

Posted - 2003/07/25 :  16:01:26  Show Profile Send mcbiff a Private Message
Jag har faktiskt också tittat lite suget på Denons 2900, men jag undrar om den är i samma klass som min cd-spelare för vanliga cd? Är den inte det så känns det meningslöst att uppgradera eftersom 90% av lyssnandet kommer att göras till vanliga cd.
Go to Top of Page

A8
Member

360 Posts

Posted - 2003/07/25 :  17:19:44  Show Profile Send A8 a Private Message
Är man intresserad av både bild och ljud tycker jag man får ruskigt mycket för pengarna.

Jag inser att jag är på ett tvåkanals forum MEN DVDA och SACD i multikanal har stor potential i hifi väg och i sak är där inte ett nödvändigt motsats förhållande mellan bra ljud i två eller 6 kanal och bild...bara dyrt att få till.

Personligen har erfarenheten av dvda i flerkanal så här långt skapat en nytändning, det har helt klart förnyat mitt gamla intresse för ren musik lyssning.

Jag kan tyvärr inte göra direkta jämförelser med kommersiella cd spelare då jag sedan länge använt egna da omvandlare och ombyggda/moddade transporter.

Och ja....ombyggnads potentialen är enorm men mycket komplex.
Go to Top of Page

A8
Member

360 Posts

Posted - 2003/07/26 :  00:47:14  Show Profile Send A8 a Private Message
Med er i tanke satte jag mig i kväll innan kvällens film att jämföra min denon 2900 med min pioneer pds 802 som rena cd transporter.

Bägge burkarna är ombyggda vad gäller digital utgången, de digitala signalerna plockas från decodrarna och matar samma typ av DIT (digital interface transmitter)under likvärdiga förutsättningar till en 24 bitars (PCM1704K) balanserad da omvandlare som även uppsamplar till 96kHz.

Denon dvdn låter renare och bättre upplöst, poineeren låter helt ok men i jämförelse lite grumlig, mörkare och dynamik fattig.

Pioneeren är förvisso lite gammal men baseras på pioneers stable platter machanism, Sonys CXA1373 servo controller och Sony CXD2500 decoder.

Som cd transport föredrar jag således denon dvd'n före pioneers gamla pds-802.
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/26 :  01:24:35  Show Profile Send MartinH a Private Message
Jag blev lite besviken på Hifi&Musik att man inte testat nån riktigt bra spelare utan ett antal mid level produkter.. Kunde man inte tagit tag i nån HighEnd spelare utan bara produkter som i princip kan köpas på OnOff ?!?! Och att utse Yamaha som en testvinnare kan iof vara pga att den är en vettig spelare, men av min erfarenhet av Yamaha cdspelare så har dom ALDRIG gjort en cdspelare som är nått annat än ännu en svart metallburk från Japan...

Visst kan ett företag hämmta upp sig och jag ska inte säga nått innan man har lyssnat på den, men det känns inte så trolig att man har gått från ingenting till HighEnd ?!?!


Näe det var inte roligt att se Hifi&Musik test..gav mig ingenting i fråga om vad som kan vara intressant i fråga om vad som kan vara kul att lyssna på i fråga om SACD/DVD-A..

/Martin
Go to Top of Page

Snutten
200.000-klubben

3452 Posts

Posted - 2003/07/26 :  14:17:24  Show Profile Send Snutten a Private Message
Felet med testen i H&M är att den (som vanligt) var så tunn! Att bara säga "den är bäst" med endast kommentarer som "stadigare ljudbild" osv är lite tunnt tycker jag! Sen skulle man ha en erkänt bra CD-spelare (namngiven!) att jämföra med! Varför inte en REN CD-spelare och en CD/SACD från tex Sony? Samt en riktig HI-END-pjäs att ha som referens! Då skulle man få en uppfattning om hur dessa mulitmaskiner står sig och vad man ska satsa på om man prioriterar ljud! Vem vet, det kanske inte är självklart att em ren CD i samma prisklass är bäst? Jag lutar mer och mer åt en CD/SACD-spelare utan DVD som en bra "mellanväg". Min drömtest vore nya Simaudio Equinox, Cairn Fog, Meridian 507 ställda mot Sonys SACD 333ES (kan inte exakt vad den heter). Alla dessa ligger kring 20000 kr (men Sonyn går att hitta för 15000 om man letar lite). Sen kan man ju utöka med ett par av mulitmaskinerna från H&M testet och jag lovar att det skulle bli intressant! Detta test skulle mycket väl kunna läggas ut på 2 nummer eftersom det blir mer kostsamt och tar tid att göra en seriös bedömning men jag kan lova att det skulle sälja många tidningar och göra mig och andra nöjda!
/Staffan
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2003/07/26 :  15:13:44  Show Profile Send drkim a Private Message
MartinH och andra!
Tänkte bara visa att Yamaha visst KAN prestera cd-spelare som är mer än svarta lådor
Yamaha GT-CD1 måste onekligen tillhöra en av världens vackraste spelare, jag har tyvärr ingen själv men den CDX 1060 jag nu använder,har ärvt det mesta från denna referens..

Jag skulle tokköpa Yamahan om jag skulle köpa nytt!







Alla bilder hämtade från:
http://k-nisi.hp.infoseek.co.jp/gt-cd1.htm

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

MaxMartin
Member

1859 Posts

Posted - 2003/07/26 :  15:29:12  Show Profile Send MaxMartin a Private Message
Tja..Tycker inte att testen var helt värdelös...

Jag har själv Philipsen och kan hålla med om ljudkvaliten men inte om bildkvaliten när dom inte testat komponent på Philipsen. Vad är det egentligen för gamla maskner som inte har prog. PAL från fabrik? Philips har ju haft sina moddade ett tag nu...

Mats Meyer-Lie skriver att den ger 10bit/54Mhz och kan inte jämföras med tex Denon´s 2900 eller dom dyrare men saken är den att den har 13bit/108Mhz via komponent och via markandens bästa chip; DCDi från Faroudja!!! Enligt vissa på internet så är Philipsen lika bra eller bättre än Denon.

Jag är grymt nöjd med denna spelare!

MartinH: Håller med DrKim; Tycker att Yamaha gjort fina spelare!

www.snakespeakers.com -Fulfill your dynamic dream
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/26 :  15:46:31  Show Profile Send matså a Private Message
Men herregud Martin H, skall de bara testa apparater som vissa har råd med? Skall de inte testa apparater som onoff eller Siba säljer också? Och vad jag såg så skulle de testa apparater runt 10 tkr snåret. Då kan de ju inte komma med en dyr highend spelare. Det är ¨väl ingen tidning enbart för enbart audiofiler? Men självklart (även om jag inte har råd) så tycker jag också att de kunde testa samma sak fast lite high end då.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/26 :  19:54:54  Show Profile Send MartinH a Private Message
Klart man ska testa produkter i alla prislägen. Men jag håller med Snutten om att man hadde i princip ingen referens till deras test, jaha den här är bäst i jämförelse med dom här..men med resten av marknaden då ?? Är dom bättre på cd än en ren cdspelare i samma prisklass ?? Det finns lite för mycket frågetecken tycker jag..

Sen så ska man väll självklart ha med en riktig värsting för att se vad som faktiskt händer när pengar inte är ett objekt.. Jag måste säga att det skulle ha varit lite roligare om man hadde haft med några riktigt intressanta produkter, nu var det inte mycket som var nytt och inte så många som var intressanta för dom som verkligen vill sattsa på en riktigt bra multi spelare..

Och varför ska man i princip bara ha maskiner som man hittar på Siba och Onoff.. Hur många som läser och köper Hifi&Musik går till OnOff och köper sin anläggning ?!?! Inte många tror jag..Tidningen ska ju ta upp allt som ska finnas i hifisverige och det gjorde man inte på långa vägar i den testen.. Varför inte ha en bred test med en massa roliga produkter, ha med lite referenser som folk kan relatera till, och skaffa lite mer fakta om ämnet...Och vad är det för dum ide att begränsa sig till ett pris ??? ,helt orelevant !!! Snacka om att begränsa läsarna, gör en test på formatet och inte på ett pris, då blir det roligt att läsa och ger läsarna en överblick på vad hela systemet kan ge..

Näe, lite som ofta så lyckas man bara halvdant...Det skulle ha kunna gjorts på ett betydligt bättre sätt.. De svenska tidningarna har en hel del att lära från utlandet i detta ämne..

Och Yamaha har väll som de flesta japanare gjort en "top of the line".. men vad har dom med deras resterande sortiment att göra ?? oftast inte mycket.. Jag sålde Yamaha spelare under ett par år och nu när jag har testat en hel del annat så märker jag att dom har inte mycket att sätta upp mot en hel del av konkurrenterna i prisklassen... Jag har lite högre krav på en bra cd och jag tycker inte Yamaha ger mig det som en bra cdspelare ska ge..Men det är min åsikt..

Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/26 :  21:24:47  Show Profile Send matså a Private Message
Jag kan hålla med Martinh att man borde ha blandat både maskiner från ex Siba och från andra ställen. Vidare hade varit kul om de hade jämnfört spelarna med en spelare som var betydligt dyrare och läsa vad de går för jämnfört med den dyrare apparaten.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/26 :  21:26:01  Show Profile Send matså a Private Message
Om ingen har emot det så skickar jag den topicen till Hifi & Musik.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

henricsson
Nu Katt-lös...

3234 Posts

Posted - 2003/07/26 :  21:32:54  Show Profile Send henricsson a Private Message
Jag orkar sällan läsa H&M:s tester. När ska dom, som ex Stereophile motivera deras mätningar?

EDIT: deras senaste nummer, B&W 802 (tror jag dom kallas) - snäll impedans men trist fas. Tillåt mig skratta.

Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet


Edited by - henricsson on 2003/07/26 21:34:52
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/26 :  22:00:08  Show Profile Send MartinH a Private Message
Jo det kan ofta vara lite sånna motsägelser.. Hittade en i ett nummer för nån månad sen " Dyr, men prisvärd " ?!?!
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/28 :  15:24:37  Show Profile Send matså a Private Message
Mina herrar och Ekman. Jag har fått svar från Jonas Bryngelsson på hifi & Musik. Här är hans svar:


"Ja, vad kan jag säga? Jag är inte förvånad när det gäller kommentarer från Hifi-forum! Kom ihåg hur få som använder forumet, och hur få som verkligen diskuterar, vi pratar mindre än 100 riktigt aktiva och säkerligen inte många tusen (2 kanske?) som besöker forumet ibland. Hifi & Musik har bortemot 100.000 läsare per utgåva...
Jag kan väl också tillägga att vi nästan alltid använder Audionet MAPs inbyggda D/A-omvandlare som CD-referens, och det görs sådana jämförelser i texten, om jag inte missminner mig.
mvh,
Jonas"

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/28 :  16:27:45  Show Profile Send matså a Private Message
fick mer svar från Jonas:

"Då ska jag nog lägga till att antalet användare och läsare pekar mot att Hifi & Musik har en betydligt bredare målgrupp, med skiftande behov och önskemål om hur testerna ska se ut och vad de ska förmedla. Med andra ord: Vi kan/vill inte gå in på allt och göra 1.000 jämförelser. Som någon mycket riktigt också påpekade var prisspannet den här gången i den populära delen av skalan, för "vanliga" entusiaster. Dyrare maskiner testar vi ofta en och en, eller i grupper av 2 eller 3. Och man lär heller inte hitta en spelare för över 15.000 kronor på Siba, som vissa Forum-besökare tror!
mvh,
Jonas, Hifi & Musik"

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/07/28 :  16:48:08  Show Profile Send ekman a Private Message
matså vad fan hade jag i denna tråden att göra då? har ju inte ens skrivit nåt

för övrigt angående jonas svar så litar jag inte på någon som har audiovector som referens =)

för övrigt2 så är inte hifi&musik en audiofil tidning som sagt utan en lowfi hemmabio tidning
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/07/28 :  17:02:21  Show Profile Send Timbre a Private Message


Det ena utesluter ju inte det andra.
Hififorum och hifitidningar alltså...
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/28 :  17:14:06  Show Profile Send matså a Private Message
Det märks att du är ung Ekman. Jag bara skojade med dig!

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/07/28 :  17:41:04  Show Profile Send ekman a Private Message
märks att jag är ung för att jag inte tycker om att du kallar mig dam på ett forum? =) ok då säger du det så
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/28 :  19:25:03  Show Profile Send matså a Private Message
Dam? Jag sa mina herrar och Ekman. Det betyder att du är ung och förståndig

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/28 :  19:29:17  Show Profile Send matså a Private Message
Ekman den känslige riddaren från hifilandet

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.62 sekunder. Snitz Forums 2000