HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Kryobehandlade kablar
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

gromit
Member

731 Posts

Posted - 2003/07/04 :  13:13:03  Show Profile Send gromit a Private Message
f95toli: Men även om du får svar från något av företagen så kan det ju ändå bli lite mycket marknadsföring över det hela.

Om du har tillgång till SEM/TEM så borde det ju inte vara några bekymmer att testa dig fram lite. Titta först på en obehandlad koppartråd, behandla den med flytande helium och undersök igen. Just vid korngränser och dislokationer skulle det ju kunna tänkas bli skillnader.

rikkitikkitavi: Att diamant är pseudostabilt är rätt men det innebär inte att övergången kräver mer energi än vad som frigörs. Då skulle man ju hamna i ett nytt pseudostabilt tillstånd! Pseudostabilitet innebär att man måste tillstätta en viss mängd energi för att komma över "puckeln" ner till minimumnivån. Fast det var kanske det du menade?

/Gr.

Mark Levinson No 39 -> Krell FPB-200c -> Ino Audio pi60s
Go to Top of Page

f95toli
Member

4209 Posts

Posted - 2003/07/04 :  13:57:03  Show Profile Send f95toli a Private Message
Jag har visserligen tillgång till SEM men däremot är jag ingen expert på metallytor (de skiljer sig markant från de material jag vanligtvis sysslar med).

Jag skulle iofs kunna kyla ned koppar till runt 4.2K (och lägre om det behövs) och sedan upp igen för att se vad som händer men jag skulle behöva hjälp av någon med mer erfarenhet för att tolka resultatet. Att bara slänga koppar i helium ger ingenting, jag kyler kopparkablar till låga temperaturer mest hela dagarna eftersom mätkablarna vi använder är av koppar, men jag har aldrig märkt av någon förändring av de elektriska egenskaperna, nu kyler vi normalt snabbare än 1 grad/timme så det kan iofs bero på det.

Jag ska prata med några mikroskopister efter semestern och se vad de säger (de har dessutom tillgång till TEM). Att göra något i den här stilen "på riktigt" kräver rätt mycket tid och kunskap, och även om man gör det "på skoj" så är det ett par dars arbete (och ska man använda TEM så tar det flera dar bara att förbereda provet).
Go to Top of Page

Mr.Älg
Member

489 Posts

Posted - 2003/07/04 :  14:07:13  Show Profile  Visit Mr.Älg's Homepage Send Mr.Älg a Private Message
Nog kan det tänkas bli skillnader vid korngränser och dislokationer, men påverkar det en signal ens mätbart eller hörbart?
Dom störningar som blir på en signal då elektroner hoppar från en kardel till en annan borde väl rimligen vara åtskilligt större? Fast jag vet inte, någon som har koll på sin ytfysik?
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.24 sekunder. Snitz Forums 2000