HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Personlig HiFi
 Kommande hörlurstest
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Anders47
Member

1060 Posts

Posted - 2003/06/12 :  13:02:09  Show Profile Send Anders47 a Private Message
Knoppen,
Jag uppskattar att ni skall göra ett hörlurstest så det känns litet gnälligt att komma med synpunkter så här på slutet. Testat skall tydligen göras nu till helgen och då blir det i stort sett omöjligt att göra kompletteringar. Väntar med spänning på resultaten, särskilt vad gäller nya produkter som Beyerdynamic DT880 och Harmony Design. Samt Stax förstås. Frågan är dock om Stax får någon egentlig konkurrens, i alla fall för den dyrare modellen.
Jag tycker att kriteriet för urval är väl snävt, modeller som finns hos svensk generalagent. Sådant håller man sig till främst om man vill ha ett begränsat urval av produkter och betala 50 - 100% mer än man behöver. Jag importerade min hörlursförstärkare 1996 (Headroom Maxed Out) och då fanns det knappt ens något att köpa i butik i Sverige. Det är lättare och billigare att få tag på en AKG 1000 genom import än att hitta den i Sverige. Skulle dessutom vara bra i jämförelse med Stax eftersom båda är "earspeakers" som sitter en bit från öronen.
Blir det någon uppföljning av testet? Det är frågan om detta inte är nödvändigt eftersom Sennheiser lanserar HD650 i slutet av sommaren. http://www.stereoplay.de/sixcms/media.php/188/stp_05_03_174_175.pdf
Jag skulle kunna tänka mig att till dess inhandla och ställa en AKG 1000 till förfogande. Plus en av Audio Technicas bättre hörlurar i trämodell (W11R).
En fråga är om Harmonys förstärkare är tillräckligt bra för att detektera alla skillnader mellan hörlurarna. Jag har ingen aning om hur bra den är. Testerna i svensk press har gjorts utan jämförelse med andra förstärkare. Om den är ungefär i klass med MF X-Can är den i och för sig rätt bra, men tillräckligt bra? Det finns en hel del hörlursförstärkare internationellt som är mer high-end. Om Harmony skulle vara lika bra är det en sensation som är extremt prisvärd.

Med vänliga hälsningar
Anders






Go to Top of Page

Alexi
Ute och cyklar...?

2201 Posts

Posted - 2003/06/12 :  13:48:45  Show Profile  Visit Alexi's Homepage Send Alexi a Private Message
Hifi & Musik testade i nr.4 i år följande hörlursförstärkare mot varandra:
Antique Sound Lab MG Headphon Amp
Harmony Design Ear 90
Musical Fidlity X-Can V2
Pro-Ject Head Box
Rega EAR
Vincent KHV11

H&M kallade själva Harmony'n för "testens självskrivna referenspunkt"
på andra plats kom X-Can...

Driver forumet faktiskt.se
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/06/12 :  13:55:17  Show Profile Send Knoppen a Private Message
HD650 är klart intressanta. Det är förmodligen alltid så att de kommer någon ny hörlur efter att man genomfört en test. Så man lär aldrig kunna göra en heltäckande test. AKG K-1000 är intressanta objekt att testa, tyvärr har inte Allba dessa hemma på lagret. Därför: Om någon hififorumläsare har ett par AKG K-1000, skulle jag vara mycket tacksam om dessa skulle kunna avvaras några veckor för lyssningstesten. edit: Mejla isåfall till: johan.lindroos@teracom.se eller forumets PM-funktion.

Eller, om du Anders köper ett par K-1000 så skulle man kunna göra en liten uppföljningstest när HD650 har kommit.

Jag har en kompis som har en Headroom, så den får nog också vara med på ett hörn. Tanken med testet är mestadels att testa hörlurar. Hörlursförstärkare kommer kanske bara att kort beskrivas. Jag tror att det lätt kan bli rörigt om X antal hörlurar skulle jämföras med Y antal hörlursförstärkare. Det blir raskt ett oöverstigligt antal kombinationer.

Mina erfarenheter såhär långt är att ljudet mellan olika hörlurar skiljer sig mycket mer än när man jämför olika hörlursförstärkare med varandra. Men man måste se upp med förstärkarnas utimpedanser. Självklart ska lurarna för testets bästa förses med goda hörlursförstärkare.




Hälsningar Johan

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..

Edited by - Knoppen on 2003/06/12 13:56:44
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/06/12 :  14:06:26  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Ska nu pysa iväg och hämta lite AKG-lurar från Allba.

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

Anders47
Member

1060 Posts

Posted - 2003/06/12 :  14:16:10  Show Profile Send Anders47 a Private Message
Alexi, missade detta test. H&M har tidigare singeltestat Harmonys hörlursförstärkare. Trevligt att det nu tycks finnas så många hörlursförstärkare på marknaden. Dock alla i mellanklassen.

Knoppen, Headroom är mest intressant om det är någon av deras toppmodeller som Max eller Blockhead, från ett high-end perspektiv. Deras andra modeller verkar inte vara prisvärda från svensk marknadshorisont.
Klart att det alltid kommer nya modeller. Men det är något speciellt med Sennheiser eftersom HD600 ofta anses som höjdarmodellen i Sverige. Håller inte riktigt med om detta men misstänker att HD650 kommer att överta den positionen.

Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/06/12 :  16:04:49  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Anders, jag vet inte vilken modell han har. Det är nog inte den billigaste, men jag tror inte att det är den dyraste heller. Jag har nu lånat AKG K-240 Studio, AKG K-271 Studio, och AKG K-501 som ska vara med i testen. De båda första är tämligen nya och har lägre impedans (högre känslighet) än de äldre som kallas "monitor".

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

B Peter
Member

635 Posts

Posted - 2003/06/12 :  16:20:07  Show Profile Send B Peter a Private Message
Hur gör man för att ta del av testresultatet så småningom? Lösnummerköp av tidningen?
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/06/12 :  16:23:51  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Hm, egentligen så kan man bara köpa gamla nummer när de är just gamla, dvs när ett nytt kommit ut. Men det kan säkert ordnas på något vis. Det lär nog ta cirka två månader innan hörlurstestet publiceras.

/Johan

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2003/06/12 :  22:54:26  Show Profile Send marbrink a Private Message
Knoppen: Jag forstar att testet gar ut pa att jamfora horlurar men...det ar svart att jamfora stax systemen mot dynamiska lurar nar stax har sa bra horlursforstarkare inkluderade. Nar man koper ett stax system betalar man mer for horlursforstarkaren an horlurarna. Det ar darfor jag inte tycker det blir nagon rattvis jamforelse och att ni kanske borde ha med nan lite mer high end horlursforstarkare. Det blir ju inte rattvist nar man driver stax lurarna med en battre h.forstarkare som egentligen ar mycket battre an den som driver de dynamiska lurarna. For det ar stor skillnad mellan horlursforstarkare i olika prisklasser. Det har jag markt efter att ha bytat till en Sugden Headmaster som formodligen ar lite battre an harmony design.
Go to Top of Page

Jadde
Member

1166 Posts

Posted - 2003/06/30 :  13:33:21  Show Profile Send Jadde a Private Message
När får vi se resultatet?
Go to Top of Page

hifidreamer
Member

197 Posts

Posted - 2003/07/04 :  20:30:10  Show Profile Send hifidreamer a Private Message
Tjena!

Jag vore väldigt glad om ni kunde lägga upp resultatet av testen här på forumet när ni är klara. ty jag tänker skaffa mig ett par sjyssta lurar och eventuellt en lurstärkare också i samband med mina uppgraderingar.
Go to Top of Page

yoko
Member

420 Posts

Posted - 2003/07/10 :  17:02:24  Show Profile Send yoko a Private Message
blir det inga halvbilliga hörlurar som testas?
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.42 sekunder. Snitz Forums 2000