HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hjälp med trasig kanal på slutsteg
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Apex
Member

108 Posts

Posted - 2003/03/14 :  17:04:18  Show Profile Send Apex a Private Message
Hej!

Försöker korta ner det här så mycket som möjligt.

Begagnat Rotel-försteg köptes, kopplades in med begagnat Rotelslutsteg redan i ägo. Spelades ett par timmar, mixtrades lite med högtalare, subwoofer, ljudkällor, hörlurar och dylikt, och någon gång under kvällen smällde höger kanal på slutsteget, vilket (ouppmärksamt) inte märktes förrän morgonen efter.

Nå, slutsteget lämnades in (till icke-auktoriserad reparatör...), och ficks tillbaka. Kopplades in, mycket försiktigt, med samma Rotel-försteg som första gången. Spelades c:a 10 minuter på mycket moderat ljudnivå och med bara cd inkopplad, varefter det sa "poof" i höger kanal och den dog igen.

Släpa tillbaka till lagaren och säga att det inte var fixat alls, och att den smällde nästan direkt. Högtalarna, hävdade han. Ett par månadsgamla Dali 6006 som spelat felfritt med en Denonkombo.

Nå, återfick slutsteget än en gång och testades c:a en timme med annat försteg. Inga problem. Misstankarna föll således på försteget som använts båda de första gångerna. Detta kopplades därför med ett identiskt slutsteg, och spelades cirka en timme, felfritt.

Nå, återigen provades den farliga kombinationen. Sladdarna korsades, för att få reda på vilken komponent som är felaktig. Skulle höger kanal brista igen, skulle det vara slutsteget, och skulle vänster paja skulle det vara försteget. Tre-fyra timmar spelades detta felfritt, även på lite högre volymer.

Nöjt och glatt och konstaterat att det äntligen fungerade stuvades komponenterna om och sattes till rätta, varefter signalkabeln sattes rätt. Musiken stängdes av, apparaterna stod på. Ett par timmar förflöt, och så plötsligt: POOF i höger kanal. Sönder IGEN.

VAD kan möjligtvis orsaka detta? Eftersom signalkabeln vändes tillbaka vet vi fortfarande inte om det kan bero på försteget. Men hur skulle försteget kunna blåsa ut en kanal på slutsteget? När det inte ens spelar? Om slutsteget har lagats två gånger, och testats av reparatören, skulle det kunna vara fel på det?

MYCKET tacksam för hjälp. Blir dyrt, det här.

Feminism is the radical notion that women are people.

Apex
Member

108 Posts

Posted - 2003/03/14 :  22:20:32  Show Profile Send Apex a Private Message
Hmm.... snälla?

Feminism is the radical notion that women are people.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.42 sekunder. Snitz Forums 2000