HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Köp, Sälj & Byt på Sveriges största 2-kanalforum!
 Butikshyllan
 64 Audio - High End In Ear

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
DavGu Posted - 2021/02/16 : 09:09:33
Hej!

Sedan 2016 finns den amerikanska hörlurstillverkaren 64 Audio representerad av Ambisonic AB i Sverige. Vår stora marknad har hela tiden varit den professionella där 64 Audio idag mer eller mindre blivit branschstandard för scenbruk bland artister och musiker.

Hela tiden har 64 Audio haft en utpräglad HiFi-sida i sortimentet och som de musikentusiaster vi är tycker vi såklart att produkterna vi älskar att presentera för artister och musiker också borde hamna hos fler musikentusiaster.

För mig personligen var det först med 64 Audio som InEar blev bekvämt och intressant - att det inte blev instängt utan öppet och detaljerat med nästan kuslig upplösning utan att tappa musikalitet. Det blir svårt att inte uppslukas av musiken och hamna där rakt framför musikerna.

Än så länge finns produkterna exklusivt för provlyssning hos HiFi Experience i Uppsala.

Läs gärna mer på http://store.ambisonic.se eller ställ frågor till mig!

13   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Björn-Ola Posted - 2021/03/25 : 16:18:05
Jönköping
DavGu Posted - 2021/03/25 : 14:11:08
Var i landet befinner du dig Björn-Ola? Vi arbetar ju med att utöka vårt nätverk av återförsäljare.
Björn-Ola Posted - 2021/02/21 : 13:08:53
Jag använder själv EQ på Fiio FH7 för att tämja diskanten. EQ vid hörlurarslyssning är absolut något man kan testa om möjligheten finns.

Trevligt att 64 Audio finns att köpa i Sverige. Har hört mycket gott om dem. Önskar dock att fler butiker erbjöd lyssningsmöjligheter. Det är dåligt med de möjligheterna här i Sverige och utbudet är riktigt dåligt här då många tillverkare saknas. Många butiker har samma mycket begränsade sortiment.
Det känns inte bra att tvingas till butiker på nätet utan möjligheter till provning. Att köpa en dyr gris i säcken kan sluta illa. Det handlar inte bara om hur man upplever ljudet utan komfort är viktigt och det kan upplevas olika beroende på vilka öron vi är utrustade med.
Dato Posted - 2021/02/18 : 18:17:46
Vassegod:

https://www.faktiskt.io/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=71687
Dato Posted - 2021/02/18 : 12:15:55
Absolut. Klart man ska lyssna sig fram. Verkar ju vara fina lurar.

DavGu Posted - 2021/02/18 : 10:40:07
Precis det är tycke och smak, därför har de flesta av våra kunder testat runt i sortimentet bland de olika modellerna med olika tonalitet och då hittat något som faller i smaken.

Jag säger inte att man inte får eller inte ska använda en EQ - däremot anser jag att det är felaktigt att påstå att det skulle krävas för ett gott resultat.
Dato Posted - 2021/02/17 : 13:38:28
Kruxet är mest det att en tex en specifik frekvenskurva som inte är rak kan tilltala en människa medan inte alls tilltala en annan person. Det är fråga om tycke och smak.

Men det är ju inga problem . Det löser man med....?

Dato Posted - 2021/02/17 : 13:25:46
Vi får väl se om faktiskt öppnar igen , så kan jag länka till vad en forskare inom akustik sa om det.
DavGu Posted - 2021/02/17 : 12:05:03
Nej man måste inte applicera EQ för att hörlurar ska kunna låta bra. Visst kan det fylla en funktion, antingen av tycke eller smak eller fysiska orsaker. Men att det skulle krävas för en fantastisk musikupplevelse stämmer inte. Det baserar jag på många hundra sålda hörlurar och många år som ljudtekniker. Hörlurar med "rak" frekvensgång skulle attrahera en väldigt liten skara människor då själva lyssningssituationen är onaturlig för både örat och hjärnan som är van vid att det finns ett rum med i ekvationen och att ljudkällan är på större avstånd.

Allt annat än att faktiskt stå där framför orkestern är variationer av kompromisser för att försöka förmedla känslan från verkligheten till en annan plats.
Dato Posted - 2021/02/16 : 10:34:37
Visst är det så , det gäller ju all hifi, när det kommer till att ekvivalisera. Om grejerna i sig inte har förutsättningar så spelar det ingen roll hur mycket du än ekvivaliserar.

Rak frekvensgång hörlurar. Men här blir det just problem / utmaningar. Hur bra lurar du än har , med rak frekvensgång, för EN person kan med hörlurar X ha rak frekvensgång för en annan person med samma hörlurar inte alls rak frekvensgång. . Det kan skilja så mycket som +/- 10dB.

Du som pysslar med lurar har väl testat detta?
Därmed måste man , om man vill att det ska låta bra, ekvivalisera hörlurar.
DavGu Posted - 2021/02/16 : 10:13:07
Det är absolut så att vi uppfattar ljud olika, av fysiska orsaker, tycke och smak och lyssningsvana. Enklare hörlurar under 10 000 har mycket av sin frekvensgång definierad av kompromisser i konstruktionen. Och det som då fattas finns ingen chans att hämta hem, och det som är distat är distat även om man maskerar det med att dämpa det området.

I 64 Audio's sortiment finns på HiFi-sidan 5 modeller, alla med lite olika ljudsignatur, vissa med möjlighet att ändra ljudsignatur (med utbytbara Apex-moduler) och olika pris. Totalt 9 olika "kurvor" och 5 olika prisnivåer. Därför bör man om man är intresserad gå till butik och testa sig fram om något faller i smaken (vilket jag tror ).

Det man också kan märka vid test är om man över huvudtaget får den passform man behöver med universal-hörlurar. För många fungerar inte det och då är det formgjutna hörlurar som gäller, det som vi säljer för scenbruk.
Dato Posted - 2021/02/16 : 10:10:31
Och säkerligen få ett par riktigt bra lurar att låta ännu bättre med den spelaren.
Dato Posted - 2021/02/16 : 09:41:57
Fascinerande med dessa hörlurar . Våra öron , örongångar skiljer sig så väldigt mycket åt. Därmed kan ett par hörlurar , hur bra den än är , låta kanon för en person men kass hos en annan . Lösning : ekvivalisera. Få ett par hörlurar för typ 500 kr att låta bra mycket bättre än några för 5000 kr. Det med :
https://neutroncode.com/

Testa får ni se.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.16 sekunder. Snitz Forums 2000