HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Om HiFiForum
 HiFiForum.nu - Nyheter och information
 HiFiForum söker ny admin/ägare

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Pac Posted - 2013/02/05 : 20:03:06
Ny admin/ägare sökes till HiFiForum

HiFiForum behöver en rejäl uppdatering av mjukvaran. Jag har försökt hitta vägar och fått många erbjudanden om hjälp men trots det inte lyckats. Efter en del funderande har jag insett att den springande faktorn är min egen tid och kraft, jag har helt enkelt inte energin och tiden att leda HiFiForum genom ett sådant projekt.

Det behövs nya krafter för att ta oss vidare.

För att inte jag skall bli den begränsande faktorn söker jag nu någon/några som kan driva oss vidare. Om du/ni tycker att det här låter intressant så hör av dig/er på PM eller till pac@hififorum.nu.

Vänligen,
Per
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Pac Posted - 2013/05/15 : 18:56:06
Tack.
Mickel-mackel Posted - 2013/05/15 : 00:06:03
Jag bumpar ...
Pac Posted - 2013/03/13 : 19:31:59
Det är svårt att skilja på admin-tid och fritid. Men om jag skall gissa så är det mindre än 30h/månad dvs i snitt ca 1h/dag.
edelbrink Posted - 2013/03/13 : 11:21:30
En kort fråga, hur mycket tid lägger du på administrativt jobb av forumet i snitt under en månad, vet av egen erfarenhet att det kan svårt att ta ett snitt.

\M
Pac Posted - 2013/02/22 : 19:21:36
Bandbreddsbehovet/trafiken genereras där man lagrar datan. Att ha en databas typ HiFiForum kräver inte mycket bandbredd. Det enda som sparas i databasen är text och länkar(som också egentligen är text...). Vi har en databas på nästan 1,5GB vilket i forum sammanhang är ganska mycket. Det som sker när en browser läser texten vi har i vår databas är att den börjar sätta ihop texten till en sida. Det är inte många byte som behövs för att sätta färger, bårder, text. Men när den stöter på en länk börjar browserna ladda data från länkadressen, tex en bild, och det kostar bandbredd på servern som det är länkat till.

Så, precis som ztenlund skriver är trafiken inte skyhög på hififorum-servern, men bildarkiv.hififorum.nu(som står i the seals förråd) och picasa/photobucket/... där behövs det stadiga linor(100/100 är bra. ) för att det inte skall bli långsamt.

ztenlund Posted - 2013/02/22 : 17:25:09
Kort svar: nej.

Långt svar:
Det finns en server med alla bilder som låg på det som hette hififorum.knaak.dk för länge sedan. Från början hade den ju gemensamt användarnamn/lösenord, men fylldes då med allehanda oönskat. Sedan byttes modell till personligt som delades ut, men alla dessa försvann när ursprungsservern packade ihop. Den stod så att ingen vid det tillfället längre hade fysisk tillgång till den, men vi lyckades rädda det mesta. Sedan sattes en ny upp (hos theseal) med samma data på och efter det har en del bilder tillkommit från några lite mer insyltade (jag har kört på min egen domän dock). Ingen har varit beredd att lägga ned energi på inloggningssystem, eftersom tanken hela tiden har varit att byta plattform. Men det finns alltså en massa historiska bilder på en server plus en del lite nyare från några få.

Edit: Rättade adressen till servern som fanns från början.
Kilgore Posted - 2013/02/22 : 17:07:23
Ursäkta dum fråga, men genererar bilderna trafik på er server, trots att de bilder man länkar till i olika trådar ligger på Photobucket, Picasa etc?
theseal Posted - 2013/02/22 : 16:53:10
själva siten genererar inte så mycket och jag har hjälpt PAC att hitta en bra ISP där vi har en virtuell fin burk med Debian på, driften är inte det dyra/jobbiga.

DOCK ligger bildarkivet på en dedikerad Hififorum-burk som står i mitt förråd på en 100/100 lina, DEN genererar trafik.

Linan HAR varit väldigt bra, men sen tomtarna på Itux har tagit över driften från Gotnet så har det varit lite svajjigt, men det blir bättre.
TuneTrippin Posted - 2013/02/21 : 21:23:37
Så, hur mycket trafik genererar hififorum.nu?

Nyfiken på vad det skulle kosta/kostar att ha det på tex loopia... :)
Pac Posted - 2013/02/16 : 10:24:44
Tack Ayn, det är precis det som min fråga handlar om.

Det handlar om att lämna över stafett-pinnnen för att HiFiForum skall fortsätta. Här är chansen för den som vill göra HiFiForum till något ännu bättre!
Ayn Posted - 2013/02/15 : 23:41:58
Jag tycker mig se att Per redan indikerat att det är fritt fram för näste ägare att ha den typen av samordnande ansvar. Bara för att det finns folk som kan tänka sig att hjälpa till med det tekniska innebär det inte att det krävs noll arbete för projektledning/koordinering.
scorpion Posted - 2013/02/15 : 22:14:19
Hm, det här verkar inte riktigt gå framåt. Kanske är tlichts förslag det bästa. Så, hur mycket pengar behövs ?

Därefter kan inte Per samla ett gäng runt sig som kan dela bördorna ?
Vore inte detta det bästa ?

/Erling
AlfaGTV Posted - 2013/02/11 : 18:55:28
Tack för förfrågan Per, men jag får mer än nog av Förvaltning av IT system på mitt dagliga värv!

Min undran om export av medlemsregistret, var givetvis ställd i kontext av att den skulle importeras i Hififorum 2.0's databas.

Med vänlig hälsning, Micke
Pac Posted - 2013/02/11 : 18:36:58
hehe, du var på samma ställe som jag var när du gjorde dina egna efterforskningar. Medlemslistan går att sortera för alla medlemmar på diverse olika sätt. Det är bara att klicka på länkarna för att sortera den, ungefär som i ett excelark. Med tanke på att PM-trafiken vida överstiger inläggsfrekvensen så är aktiv för mig det samma som att ha varit inloggad.

Export av medlemslistor? Nej sådant håller vi inte på med. Huvudanledningen är att jag, vid intagningen, lovar att medlemmarnas identitet och data aldrig skall spridas. Den andra är att enligt min bedömning går det emot databaslagen i Sverige.
Så nej, jag kommer aldrig, aldrig, ALDRIG! att exportera en medlemslista ur HiFiForum.

Enda gången en medlemslista lämnar den här mjukvaran är när den konverteras in i nästa som skall driva det nya HiFiForum.

Micke, du verkar intresserad av att ta över. Skall vi snacka djupare om det?
AlfaGTV Posted - 2013/02/11 : 16:12:22
quote:
Onödigt att gissa när datan ligger lätttillgänglig för alla medlemmar


Nja, jag vet inte om jag håller med fullständigt????
Du får gärna förklara...

Men hursomhelst, jag kollade medlemsregistert, och på de senaste tre månaderna är det 473 medlemmar som bidragit till forat, alltså skrivit något. Det var betydligt fler än jag trodde, men färre än vad du lägger i benämningen aktiva medlemmar.

Går det att exportera medlemslistor utan stora bekymmer?

MVH /Micke
Pac Posted - 2013/02/11 : 14:26:08
quote:
Migrera användare som varit aktiva de senaste tre månaderna, det lär ju inte bli så horribelt många!

Onödigt att gissa när datan ligger lätttillgänglig för alla medlemmar. Det är 1175 stycken. Kanske fler än vad man tror?
AlfaGTV Posted - 2013/02/11 : 13:47:30
quote:
Behöver vi migrera datan då? Det räcker väl att migrera användarinformationen och låta det här gamla forumet ligga kvar som ett gammalt arkiv?


Jag håller med, lås hela klabbet och gör det tillgängligt för läsning enbart.
Migrera användare som varit aktiva de senaste tre månaderna, det lär ju inte bli så horribelt många!

MVH /Micke
rovis Posted - 2013/02/11 : 13:42:48
Visst kan man låta gamla hififorum ligga kvar som ett read-only-arkiv, men nog vore det najs att ha en fullfjädrad sökfunktion igen?

Och det är sannolikt betydligt smidigare att göra migreringen av gammal data innan man börjar skapa nytt på den nya plattformen.
Pac Posted - 2013/02/10 : 18:14:05
Javisst, man kan köpa hjälp och det finns medlemmar som är villiga att supporta för den som vill ta tag i det.

tlicht Posted - 2013/02/09 : 19:27:26
Sannolikt har ni redan sett detta... men ifall inte så finns det migreringsservice....
http://gconverter.com/snitz-forum-to-vbulletin-forum/#gconverter
Det kostar några spänn, men det blir gjort på några dagar och för pengarna får man förmoda att man får funktionsgaranti.
Sedan kan man pula med kosmetiken om det behövs, men det viktiga är att allt funkar i första hand - väl
Lovan Posted - 2013/02/08 : 20:26:02
Behöver vi migrera datan då? Det räcker väl att migrera användarinformationen och låta det här gamla forumet ligga kvar som ett gammalt arkiv?
Joda Posted - 2013/02/08 : 12:21:03
Rent funktionsmässigt kan vi nog behålla nuvarande mjukvaran ett litet tag till.
Det svåra som jag förstått det är att sätta upp nya mjukvaran så att det finns något att migrera till, och migrera data från nuvarande forum utan att ställa till det eller öppna för säkerhetshål.

Utseendet och alla de grejerna är nog ett mindre problem och kräver nog inte samma nivå av avancerat att utföra.
rovis Posted - 2013/02/07 : 23:32:53
Som jag nämnt i någon tidigare tråd, kan jag ställa upp med allmän DBA-, programerings- och unix-expertis vid en migrering. Kan eventuellt göra en grundinställning av forumprogramvaran också, men är inte intresserad av finlir på frontend-sidan eller något stadigvarande administratörsskap.

På ett tidigare jobb åkte jag på att bygga upp en Drupal-site från grunden. Infrastrukturbiten gick rätt smidigt, men efter det kom månader av aldrig sinande typografiska kovändningar, färgskalejusteringar och allmänt pixelflyttande. Det är nog det tråkigaste jobb jag någonsin gjort. :-)
Pac Posted - 2013/02/06 : 19:20:02
Hej Jonas,
jodå vi har redan köpt in VBulletin. Det som vi stannat på är att jag inte har tiden att driva migreringen och med det senaste på jobbet finns det ingen tid alls för min del till HiFiForum. Så om vi skall rulla vidare blir det i någon annans regi.
Jag kommer att var behjälplig när det behövs och göra reportage när jag känner för det, men mer än så kan jag tyvärr inte engagera mig längre.
jonas_gbg Posted - 2013/02/06 : 19:11:09
quote:
HiFiForum behöver en rejäl uppdatering av mjukvaran.

Har du tittat på vilka forummjukvaror som kan vara lämpliga?
Rekommenderar vår serverprovider nån mjukvara?

Kom inte på nåt Svenskt ord för serverprovider

Jag tänkte att det kan väl inte finnas så mycket att välja på...
Oj, vad jag hade fel!
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Internet_forum_software
ASP, PHP, annat

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000