HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Vad håller egentligen Dahlfalk på med??

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
dahlfalk Posted - 2007/04/28 : 14:15:54
Ja, vad håller jag egentligen på med? För att jag ska försöka få lite fart på alla mina projekt, som jag är så bra på att starta, så tänkte jag ge mig på att skapa en bildtråd. För att försöka peppa mig själv lite, så det händer någonting. De som jag ska försöka prioritera lite nu är att bygga färdigt mitt försteg. Det blir ett sådant steg som flera andra här byggde efter ett litet gruppköp från herr Lundahl, som jag tyvärr missade... Men jag har skaffat mig alla delarna så nu blir det försteg med 417 triod och LL1674 järn! Just nu är det lådan som håller på att tillverkas. För enkelhetens skull så använder jag en gammal låda från en skrotad ups.

Ursäkta bildkvaliteten!! Kameran har kvinnan lagt beslag på så jag får nöja mig med mobil kameran. Men det kommer bättre och finare bilder senare



Lådan skall slipas och lackas blanksvart. Fronten blir en massiv ekbit med någon trevlig ytbehandlig.

Nästa projekt blir ett stycke slutsteg. Det blir ett pp steg med 417 triod, lundahl järn, 6550 och hammond järn. Samma konstruktion som Hoktuna byggde tidigare av Andrea Ciuffoli.
http://www.audiodesignguide.com/my/pp3.html
Även till detta projekt har jag alla delarna så det är bara ett chassi som skall tillverkas.


Något i den här stilen kommer layouten att bli. Nu är det bara att börja bygga!

Detta är bara två av mina pågående projekt. Det kommer mera.
Vad kan det här vara?

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dahlfalk Posted - 2009/11/16 : 19:25:22
Tackar tackar!

Strata:
Njae, chassit och locket är från en Lenco L-75 så där har du rätt.
Men själva verket är ett gamalt Dual PE(Perpetuum-Ebner) 3044. Ett gamalt tyskt verk från Perpetuum-Ebner som var ett tyskt bolag som ägdes av Dual i böjan av 1970-talet. Jag kom över verket utan chassi och byggde ner det i ett Lenco chassi.
Strata Posted - 2009/11/16 : 15:39:19
Är det månde en Lenco L 75 jag ser? Grattis till utmärkta arbeten. Hur låter rörförstärkaren? Michael
PG Jeppsson Posted - 2009/11/14 : 16:19:03
Mycket snyggt , minimalistiskt på något sätt.......
Björne Posted - 2009/11/14 : 15:50:30
Bänken blev ju riktigt bra.
dahlfalk Posted - 2009/11/14 : 00:06:16
Tackar Johan. Förhoppningsvis så blir det mer delar i samma stuk som vinylen och steget framöver.

För att runda av "bänk projektet" så måste jag säga att jag tycker att det blev ganska bra. Cirkus 1200 pengar i materialkostnad och i rundare slängar en helg att slå ihop skiten, det tycker jag är helt ok för en bänk som är byggd som jag vill ha den. Sen får man ju alltid leva med div. "sköna" kommentarer: "Har du byggt en bänk?? När man kan köpa en!" "Är du för snål för att köpa en riktig bänk, eller?" osv osv... Som tur är så har jag inte fått någon sådan kommentar av någon som sett den, jag har snarare fått beställningar på fler bänkar, vilket är kul. Hittills har jag fått 6 förfrågningar på bänkar!
Jolojl Posted - 2009/11/10 : 22:41:57
Snyggt Dahlfalk! Med stärkare och vinylspelare extra snyggt!
dahlfalk Posted - 2009/11/10 : 13:11:20
Bänken hämtades hem i helgen och står nu i vardagsrummet.





Jag är ganska nöjd med resultatet måste jag säga, tycker att bänken passar in bra. Frugan är också väldigt nöjd vilket känns bra med tanke på att hon aldrig såg bänken tills den blev klar. Nu måste jag bara bygga mig ett par stativ till min Klipschar i liknande stuk.
dahlfalk Posted - 2009/11/05 : 21:56:46
quote:
Snyggt och prydligt bygge!

quote:
Läckert träarbete.

Tackar tackar.

Jag var ner till garaget en sväng idag också. Planen var att jag skulle slipa och olja en vända till men resultat var faktiskt riktigt bra. Träet var jämnt, lent och slätt. Det hade inte rest sig någonting och ytan såg väldigt bra ut. Jag gnuggade träet lite med en trasa och fick bort lite små ytrester av olja och nu låter jag den stå ett dygn till, sen får jag se hur det ser ut. Just nu lutar det åt att jag kan ta hem bänken imorgon. Jag har inte varit med om att ytan blivit så bra någongång efter första "slip & olj" vändan. Kan det bero på att jag slipade väldigt noga redan från början?
Elgstrand Posted - 2009/11/04 : 22:51:27
Läckert träarbete.

Mvh / Fredrik.
acebowler Posted - 2009/11/04 : 21:46:51
Snyggt och prydligt bygge!
dahlfalk Posted - 2009/11/04 : 21:28:56
Pillade vidare lite idag efter jobbet.
Nu är det dags att slipa. Måste säga att en "rusk och skak"-slipmaskin är väldigt bra att ha. Det går fort och det blir bra!


Här har vi en närbild på hur bänken är ihopsatt.


Ett stycke inoljad stereobänk:


En strykning med linolja har gjorts, nu får det stå och dra lite sen ska jag slipa och olja igen. Sen får vi se om det behövs en vända till eller inte. Men jag tycker det ser ganska lovande ut.
dahlfalk Posted - 2009/11/02 : 09:30:44
Lite mer tid spenderades i garaget i söndags.
Bla. så slipades det lite:



Efter en del finjustering så testmonterades bitarna igen.


Ser ju ut att passa ganska bra.


Med övre hyllplanet på så ser det ut så här. Inte så tokigt om jag får säga det själv.


Sen fick limmet göra entré.


Det lönade sig verkligen att vara noggrann med benen. Det lades många timmar på att finjustera in spåren för infästningen av hyllplanen men när det sedan var dags att limma så gick det undan. På med lite limm, slå ihop alla bitar, kontrollera med vinkelhaken att det verkade bli rakt, vilket det också blev på en gång!

Nu ska jag fortsätta lite någon kväll i veckan med att slipa och sedan olja in bänken med linolja. Förhoppningsvis kan jag få den färdig till helgen.
dahlfalk Posted - 2009/10/31 : 20:21:25
Idag har jag snickart lite till, det tar alltid mer tid än man tror när man ska göra någonting. Visade sig att den gammla bandsågen inte var helt ok vilket resulterade i liten aning snea snit... Typiskt! Nåja, det är bara att försöka fixa till det hela.


Fram med filen.


En bit i samma tjocklek som hyllplanen som sedan är nerslipad en si så där en halv mm blev ett utmärkt verktyg ihop med lite sandpapper.


Nedre hyllplan testmonteras.


Övre hyllplan testmonteras, ser ju ut att passa ganska bra. Nu är det bara lite fin justering kvar sen är det dags för limmet att göra entre.

Det var ett h-vete att fixa till infästningarna i benen, som tur var så sågade bandsågen snett åt rätt håll men rackarns vad jag har filat och slipat idag. Mina händer känner sig väldigt ömma och slitna just nu. Hoppas att saker och ting flyter lite bättre för mig imorgon.
acebowler Posted - 2009/10/30 : 22:01:39
Se där ja! Nya tag!
dahlfalk Posted - 2009/10/30 : 21:26:31
Jag har varit fruktansvärt omotiverad under en längre tid plus att det har varit mycket annat som tagit upp min tid. Men idag fick jag ett litet ryck och tog en sväng förbi Bauhaus och fortsatte sedan ner till garaget för att försöka vara lite kreativ. En sak som inhandlades var dessa:


Lite ekskivor. Det köptes även lite ekreglar.



Här får en regel bekanta sig lite med bandsågen.



Sedan blev det lite handjagande för att ytterligare bearbete ekbitarna.



Efter sågandet så fick eken bekanta sig lite med stämjärn och hammare.



Efter mera bandsåg, handsåg, stämjärn och hammare så har man sedan 6st ekbitar som ser ut såhär. Så nu är det bara resten kvar, nya tag imorgon!

Lådan till försteg kunde jag inte undvika att träffa på när jag var i garaget och den såg väldigt dammig och ofärdig ut. Om tid finnes imorgon så ska jag försöka få på ett lager färg till på den. Det vore ju onekligen på tiden att få klart försteget snart.

dahlfalk Posted - 2008/08/07 : 17:27:03
Ja du Johan, jag vet inte... ;)
En AÖ-lokal vore ju trevligt.
Jag får kanske bjuda över Ronnie på kaffe och se om han kan sparka fart i mig också =)
Jolojl Posted - 2008/08/07 : 11:40:02
Ja, vad håller egentligen Dahlfalk på med? Vore kul att höra vad du tycker om försteget!

Har också märkt att det kan vara svårt att få a ur v men nu har Ronnie_E varit här ett par dagar då och då, och genast blir det roligare! En AÖ-lokal, vad sägs om det?

Johan
dahlfalk Posted - 2008/08/06 : 19:53:12
Satt och smurfade runt lite och råkade hitta den här tråden. Det var ju dumt för det fick mig ju bara att inse hur dålig jag är på att få saker och ting klara...
Försteget ska fortfarande lackas, lådan står i garaget och väntar på mig och färgsprutan.
Jag nämnde tidigare i tråden att jag är bra på att starta projekt men att slutföra är en annan sak. Jo tack, det stämmer ganska bra! Jag har allt förutom en baffel för att bygga ett par öppna bafflar enligt Martin J Kings model (blev sugen på att testa OB efter att jag hörde Scorpions OB på AÖ's DIY träff), jag har en DAC liggandes här på bordet med bara några lödningar kvar att göra, jag har allt förutom utgångsjärn för att bygga ett SE slutsteg med 6B4G rör som jag funderat på en stund. Sen har jag ju tänkt att bygga Altec horn men det får nog vänta. Däremot så blir det garanterat ett par andra horn snart, återkommer med en tråd om det . Jag har ett gäng till projekt som jag har färdiga skisser på. Vissa har jag till och med delar till...
Satt och försökte sammanfatta min projekt lite igår, vad som ska prioriteras, vad jag har delar till osv. Insåg då att jag har delar för typ 25.000 sek som bara väntar på att bli något kul...
Hur gör ni för att få fart på er själva?
dahlfalk Posted - 2008/02/08 : 23:50:20
quote:
Trevligt bygge. Var det inte ganska svårt att få till ek-bitarna? Om man nu inte har tillgång till riktig cirkelsåg m.m. Träslaget är ju så förb-at hårt.

Tackar.
Nää, man får mäta noga sen är det bara att köra på.
maal Posted - 2008/02/06 : 23:24:30
Trevligt bygge. Var det inte ganska svårt att få till ek-bitarna? Om man nu inte har tillgång till riktig cirkelsåg m.m. Träslaget är ju så förb-at hårt.
dahlfalk Posted - 2007/10/27 : 12:01:59
Ojoj, här händer det inte mycket just nu...
Slutsteget rockar ju på iaf. Har bytt ut nätbrytaren vilket inte hjälpte det minsta, säkringen drog i alla fall. Så det fick bli till att meka ihop en liten mjukstart, ett 230V relä och några effekt motstånd gjorde susen. Annars har det inte hänt någonting på länge. Usch, jag måste ta tag i det här nu. Ska försöka få försteget klart till DIY träffen i Nov.
dahlfalk Posted - 2007/09/15 : 00:00:31
Simpelt och enkelt är i långaloppet alltid bäst!

quote:
Jag kommer nog använda en fjärrkontrollerad blue alps kopplad till en optokopplare, stilrenare än så blir det nog inte

Om du hardwirar det så blir det stilrent!
Guru Posted - 2007/09/14 : 12:31:20
Jag kommer nog använda en fjärrkontrollerad blue alps kopplad till en optokopplare, stilrenare än så blir det nog inte
PerR Posted - 2007/09/14 : 12:25:23
Så känner jag oxå. Enkelt och stilrent är alltid snyggast. Det kanske kan funka att gravera in förstegets namn på runtom volymknobben... då blir det lite bättre grepp =).
En sak jag inte rekommenderar är vrålpolerad flygplansalu som volymknobbe.. Vet en kille som fick en sådan svarvad och polerade vilt på den. Det blev så blankt att det såg ut som fuskkromad plast! =)
dahlfalk Posted - 2007/09/13 : 19:41:57
PerR: Joo, jag har faktiskt haft mina funderingar på det. Alu med inslag av trä. Har även haft funderingar på att låta min guldsmidande syster gå lös på något oskyldigt stycke metal. Kanske lite gravyr, kanske lite sten, vem vet... Men man ska nog inte härja på för mycket heller. Simpelt är allt bäst i det långa loppet.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000