HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Ino Audio
 piP, lyssnat (!) : gillade/ogillade.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
m_persson79 Posted - 2005/03/18 : 04:11:43
Mycket snack om piP som bara är en liten högtalare från en anspråkslös tillverkare* men som tydligen väcker så många känslor.


3st frågor:

#1: Har du lyssnat på piP? (nära dämpad bakvägg som "krävs")

#2: Gillade du musikåtergivningen eller ej? (motivera gärna)

#3: Hur pass signifikant är placebo-effekten tro? (Är man "fysik-frälst" kanske det låter extra bra eftersom man "vet" att det borde låta "perfa!)


PS. Vid mässor kan man tydligen inte utvärdera ljudåtergivning så inga nedlåtande inlägg om veteranhifis projektion av piP. Öhman (Ino Audio) idiotförklarade demo:t så vi kan väl lämna det därhen?**



* Ingen "masshögtalare" eftersom säljaren vägrar använda försäljningskanaler av olika anledningar. Som jag som många andra finner tämligen underligt, han kunde ev. tjänat massa $$$, men jag respekterar INOs affärsidé. Tycker det är ganska coolt & respektingivande. **


** Vissa "anti-INO" gottar sig i att piP lät överkasst vid en mässdemostration.





Så denna tråd handlar om folks subjektiva intryck av piP, ni som lyssnat - delge! Låter dem bra/dåligt & varför? Kan det vara hjärnspöken som spelar er ett spratt eftersom många som lyssnat mer eller mindre blivit "övertygade" av Öhmans kunskap och därmed borde hans alster låta grymt?

Ni som inte hört piP ska inte göra några inlägg här.

Jo! Sålänge det handlar om saklig ifrågasättning angåenda olika lyssningsintryck. Så viss OT är helt ok!
Dock inte "-hallå, kostar 5kkr & spelar bättre än tralalaala för 20kkr"

OK?

Edit
PS2. Har noll med LTS, INO & allt vad det innebär att göra.. så ingen hatisk person spyr galla i tråden tack!


25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Graziano Posted - 2007/06/28 : 20:40:20
Någon i Karlstad som har piP?
FinnGus Posted - 2007/06/20 : 13:19:00
1) Jag har lyssnat på högtalarna vid ett par korta tillfällen hemma hos IÖ efter att ha läst om dem framför allt här, men även på Faktiskt, Minhembio och Component.

2) Jag gillade musikåtergivningen jag hörde, men skulle vilja besöka IÖ en gång till för provlyssning av medhavd dito.

3) Jag är av naturen skeptisk, så jag misstänker att jag inte vid detta tillfälle blev påverkad, i synnerhet som jag varken kände eller kände till IÖ eller piP desto vidare sedan tidigare.

Jag vet att Placebo-effekten kan inverka på det uppfattade, detta har både påvisats genom test och har jag själv kunnat konstatera.
t93pan Posted - 2007/05/11 : 10:53:23
Jag har lyssnat på piP hemma hos ingenjörn.
Musikåtergivningen var riktigt bra, nog det bästa jag hört från stativare. Basen som han fick ur de små, drivna med endast en Denon 2105, var helt otrolig!
Ino är ju så lättdrivna, att en kompis pi60 inte fick sig ngn speciell förbättring av ett Vincent SP-331, jmf med hans Denon 3805.

Jag var skeptisk innan jag kom till ingenjörn, men mina förväntningar kom rejält på skam. Jag ska efter ngt års irrande efter provlyssningen sälja mina nuvarande Canton RC-L och köpa ett par piP istället. Billigare och bättre! :) (Blir billigare om man bygger ihop dem själv...)
Empa Posted - 2007/02/14 : 12:47:19
Någon som har ett par pip i närheten av Göteborg som kan erbjuda en provlyssning?

Mvh Empa
AnTra Posted - 2007/02/06 : 14:30:11
Prisvärda är de ju helt klart men visst kan jag tänka mig andra i den prisklassen som de färdigbyggda kostar (10.000-12.000:-?) med "bra" finsih som man vill ha på sina grejjor, - för de flesta högtalartillverkare tillhandahåller ju ej byggsatser. Men det får ni nog öppna en annan tråd om!, det blir OT.

Och visst guldfisk är det så att de dynamiska egenskaperna också kommer till korta på dem precis så som du säger.

MVH AnTra
David A Posted - 2007/02/06 : 14:07:42
En stativare är väl alltid en kompromiss vad det gäller ljudtryck och djupbasförmåga. Så där håller jag med AnTra helt och hållet.

Frågan är vilka stativare oavsett pris i samma storleksklass som är så mycket bättre, och i vilka avseenden?
guldfisk Posted - 2007/02/06 : 07:44:21
Jag skulle nog mena att det är de dynamiska resurserna som begränsar snarare än frekvensomfånget. piP klarar ju under 30 Hz i många rum, bara inte så starkt.

Jag tilltalas av prisvärdheten och då i synnerhet i den vanliga versionen som monteringssats. Med pianolack kommer jag undan med 7200 kr och i den prisklassen är piP rätt unik med sin basåtergivning och renhet. piPs färdigbyggd kostar 11-12 000 kr, vilket trots allt är en hel del pengar. Sedan tillkommer förstås skumplastpanelerna för 800 kr, men de mår nog de flesta högtalare bra av.
AnTra Posted - 2007/02/05 : 21:57:54
Hej på Er,

Mina helt personliga åsikter finner Ni nedan:

1. Ja jag har lyssnat på dem i angiven "miljö".

2. Jag gillade dem helt klart !, Mycket prisvärd för de pengarna de kostar. Däremot att de låter som den bästa stativaren är nog att ta i så det brakar tycker jag, dess dynamik/frekvensomfång klarar inte av att ge ett ens i närheten naturtroget/perfekt ljud på all typ av musik helt enkelt och vilka stativare gör det !?, de är ju kompromisser de små rackarna, men det finns ju verkligen massor av riktigt trevliga högtalare ute på marknaden och i mina örons mått låter det som en mycket trevlig stativare, varken mer eller mindre.

3. Vem kan i ärlighetens namn ens komma på att påstå att de låter perfekt helst som Fysik-frälst!, det är ju en kompromissprodukt som inte ens kan låta perfekt i ÄRLIG ljudåtergivning, men för dess storlek/pris är du nog nära så mycket du kan begära i det prisläget för de låter mycket trevligt och bra till vardags/seriösare lyssning och inte kanske brutalhög volym --- BRA KÖP i mina örons mätt !!!
Kan nog tänka mig att placebo-effekten har en betydelse för vad vissa tycker men inte alla förståss, vissa kanske är rädda att starta en diskussion om varför de tycker något kommer tillkorta med dem överhuvudtaget.

MVH AnTra
FBK Posted - 2005/07/13 : 22:19:57
Jämförelse i huvudet.....En sak är jag ganska säker på när det gäller forumets högtalare, och det är att den har en luftigare diskant återgivning. Men sedan så vågar jag mig inte på mer jämförelser i huvudetMen en sak är mycket säkert, båda är otroligt prisvärda om man kan snickra litesäger jag som har tummen mitt i handen
Zalve Posted - 2005/07/13 : 21:03:35
FBK: har du lyssnat till Forumets högtalare !? Tänkte om du vågade på en jämförels i huvet.
FBK Posted - 2005/07/12 : 02:17:28
Nyligen så var jag på hembesök hos en herre vid namn Rydberg här på forumet och fick lyssna på de omtalade piP under mer optimala former än vad det var på High End mässan i vintras. Och vad tyckte jag då,
Ja, det var lite omtumlandeJag gillar bas, och de flesta stativarna brukar inte vara några mästare på detta området om vi pratar djup och punchig bas, om man inte går upp i pris ganska rejält. Så jag blev klart förvånad över deras basresurser, de är ju så små..... men det var en jäkla punch i dem små rackarna! Okej, Rydberg satte dem på en rejäl motionstur, men att en så liten högtalare kan låta så pass fylligt i basen var förvånande.
Överlag så lät de klart större än måtten. Och man kan inte klaga på de övriga i ljudet heller, framför allt när man ser till priset. Om jag fick önska något så var det en lite luftigare diskant återgivning. Men totalt sätt så lät de mycket trevligt och framförallt satte de fart på musiken, utan bli vassa och hårda som en del högtalare blir när de ska låta livligt. Mycket prisvärda helt enkelt. Nästa fråga blir, kommer jag att köpa ett par, svar nej. Men pi60 kan vara något för min del.
AmericanTabloid Posted - 2005/06/15 : 20:17:04
Det skall jag göra!!!

Med vänliga hälsningar
at
Guru Posted - 2005/06/15 : 18:54:46
quote:
Hej Guru!!!

Kan erbjuda dig en provlyssning av PiP...har dock för tillfället lånat ut dem till en kompis i Västerås. Kan återkomma när de kommer tillbaka?


Gör skoj :) Hojta till när du har tid :)

Mvh
AmericanTabloid Posted - 2005/06/14 : 22:31:37
Hej Guru!!!

Kan erbjuda dig en provlyssning av PiP...har dock för tillfället lånat ut dem till en kompis i Västerås. Kan återkomma när de kommer tillbaka?

(Bor utanför Hedemora)

Med vänliga hälsningar
at
Patrik B Posted - 2005/05/22 : 01:56:32
Jag tyckte att Ino piP återgav musik riktigt bra i Ing. Öhmans akustikreglerade källare. Till det relatigt låga priset så tycker jag att dom är ett fynd.

Och nej; jag har inte köpt ett par.
Haakan Posted - 2005/05/17 : 13:19:39
låter helt klart som en vettig ide
U1 Posted - 2005/05/17 : 08:35:21
Haakan: Tänkte ta mig en tur till stml för att lyssna på ino, främst pi60 då jag tror den ligger närmast det jag söker.

/J
Haakan Posted - 2005/05/15 : 22:13:22
u1 ta en sväng till iö å lyssna en ggn till, där gick det att spela ganska högt! inte nu så att jag riktigt var tillfredsställd men klart godkänt!
U1 Posted - 2005/05/15 : 20:12:54
Jag lyssnade på pip på diy 2005. Visst är det lite imponerande att en högtalare stor som en paket mjölk kan spela så djupt. Jag skulle dock inte kunna leva med den, saknar tryck i midbasen och möjligheten att spela på hög volym.

1: Ja
2: Tja
3:?

/J
Wolfie Posted - 2005/05/04 : 14:57:51
Guru: Jag vet att det bor i alla fall en person i Dalarna (minns inte riktigt vilken stad, men jag har uppgifter på datorn hemma) som äger pi60.
piP låter väldigt likt pi60, men har inte riktigt samma authoritet i basområdet.
Han finns förövrigt på faktiskt under namnet Kakan (eller liknande).
Guru Posted - 2005/05/03 : 17:14:56
Wolfie: Karlskoga är nog tyvärr lite för långt men tack för erbjudandet :) Jag får jobba vidare med att hitta nån här i krokarna men jag antar att ju längre från Stockholm ju mindre chans verkar det vara att hitta några eftersom dom ej skickas.
Wolfie Posted - 2005/05/02 : 11:34:59
Guru: Hej på dig Det var ett tag sen jag var hemma hos dig o köpte en Densen förstärkare

Till saken, jag äger ett par piP och bor numera i Karlskoga... Det är förstås en bit från Falun, men inte direkt längre än till Stockholm
Rekomenderar i och för sig att man åker till Ingvar och lyssnar då hans rum är fantastiskt bra akustiskt sett.
Guru Posted - 2005/04/21 : 07:17:19
Jag skulle gärna vilja höra Pip men dom verkar inte finnas i Dalarna, nån som har ett par i närheten ?
PeterL Posted - 2005/04/20 : 22:32:10
quote:
Svär inte i kyrkan :)

Guru, den var riktigt bra.
Haakan Posted - 2005/04/20 : 20:54:16
guru

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.14 sekunder. Snitz Forums 2000