T O P I C R E V I E W |
opethic |
Posted - 2011/11/13 : 20:00:05 En tråd om glögg har redan tagit fart. Någon nämnde senap, något jag har provat ett par gånger - utan framgång tyvärr Men det var ett roligt "julpyssel" som jag gärna ger mig på igen. Någon som har recept på god senap? Av köpesenapen så hör Johnnys sötstarka, Västervik och Slotts skåne till favoriterna. |
3 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
plundin |
Posted - 2011/11/14 : 09:46:14 ett standard recept för stark grynig senap, detta förutsätter dock, om man skall göra det på äkta DIY-sätt att man är innehavare av en styck mortel med tung kanonkula...
2 dl Gult senapsfrö 1 dl Mörkt/Svart senapsfrö
1-1,5 dl hett vatten
-- Alla nedan efter smak! (nått att utgå ifrån inom parentes) Ättika (2-3 msk) Havssalt (2 tsk) Kallpressad ekologisk solrosolja (3-6 msk) Svensk Honung (2-4 msk)
Krossa lite senapsfrö i taget i morteln (typ 2-3 Msk), tillsätt lite hett vatten, fortsätt tills allt fröet är krossat till en för dig smaklig konsistens. Smaka av med ättika, salt, matolja och honung efter dina egna smaklökar..
Det går att köra receptet i en matberedare med stålkniv, men det är givetvis inget en sann ljudentusiast vill utsätta sina öron för!
Känner man sig äventyrlig så kan man byta ut dom sura, söta och oljiga komponenterna mot sådant man själv prefererar!
/ptr
|
Marina Jansson |
Posted - 2011/11/13 : 21:35:05 Jag har aldrig försökt men det verkar kul att prova på. Jag ska rota i mina kokböcker lite, för på nätet verkar det vara sisådär med kunskapen om hur en bra senap ska göras.
Återkommer om det blir bra! |
Tobbe_L |
Posted - 2011/11/13 : 20:19:04 Jag har ett recept som baserar sig på Colemans senapspulver. Brukar göra en dubbel laddning till varje jul. Nu har jag inte receptet här men ska se om syrran kan leta fram det åt mig.
|
|
|