HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Mac vs Pc

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
reeltoreel Posted - 2010/11/05 : 10:14:56
Jag funderar på att byta ut mina pc till mac, och orsaken är enkel, jag tycker bara det är strular hela tiden. Är mac bättre? Och isf på vilket vis är den bättre.

Någon här som gått över från pc till mac?
Skulle vilja ha lite input om hur ni upplever bytet.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
AlfaGTV Posted - 2010/11/26 : 21:05:19
+1 på den!

MVH /Micke

PS Kom preci på att jag sitter på min Ubuntu laptop och fjärrstyr min Windows 7 PC där jag synkar min iPhone DS
huzze Posted - 2010/11/26 : 20:32:14
Bra inlägg, martinsson
martinsson Posted - 2010/11/26 : 20:18:58
Som jag ser det har som sagt alla OS-platfomrar sina fördelar, vissa av dem, eller rättare sagt en av dem, har tom. gått så långt i sin framgång att de lycktas göra något av det nördigaste som finns (datorer) till en livsstil, sedan har vi den gammla kära finden, den som man kan göra det mesta på, inklusive få en massa problem och bristande stabilitet, men likväl...

Sedan har vi den lilla skaran "krävande" OS som utgör nära nog hela delen av den försvinnande lilla resten, detta vill säga för gemene man, ser man till servrar som ni dagligen kommer i kontakt med via internet, militära och vetenskapliga applikationer eller som rent desktop-OS för en i sammanhanget pytteliten skara av oss "vanliga" användare hemma, detta område har en del at lära av de andra två, däribland ingår användarvänlighet och brist på kunskap hos användaren.

Lugn, ingen förolämpning avsedd, vem vill ha en bil där man måste plocka fram manualen för att justera backspgeln, men som sedan är fri från inbrott och motorhaveri ? inte många va ? så hur bra en "produkt" väl är rent tekniskt måste den fortfarande användas av vanliga mäniskor, och det är här det brister tyvärr.

Det har blivit bra mkt enkalre, men det är fortfarande en lång väg kvar, detta insåg jag nyligen då jag skulle lära min mycket intelligente och vakne far hur man d&d kopierar bilder i W7, allt är relativt, och i mitt fall gör man gärna misstaget att felaktigt anta att alla andra befinner sig på samma nördiga nivå, farligt.

Så kör hårt kära användare, men akta er för att ge er in i vad mr titanic enligt mig helt riktigt ovan beskriver som fanatism, håll ett öppet sinne och våga prova lite lika platformar, bilda er egen uppfattning, köp ingen annans, något som tyvärr är alldeles för valigt.
huzze Posted - 2010/11/26 : 20:14:14
Vågar mig inte på att byta, det är så mycket som säkert är special, minneskortsläsare, udda skärmupplösning med mera. Borde kanske använda Sony's eget inbyggda snabb-OS (påminner om Playstation) fast då är man låst till Explorer Minefield verkar det heta, hua vilken liten text... leta, leta...

MOBLIN ser ju snyggt ut det lilla jag hann googla
mr. Triatic Posted - 2010/11/26 : 20:08:53
skall du bara surfa så är MOBLIN föredömligt enkelt och framförallt startar det snabbt, det gäller bara att den lirar ihop med hårdvaran, det är värt att prova
huzze Posted - 2010/11/26 : 19:44:58
Själv är jag redan lagom irriterad på min lilla Vaio. Win7 och google Chrome, surfar 99% av tiden (varav 98 här) samt mail 1%. msn har jag lagt ner nästan helt. Ändå hänger sig datorn ibland. Reset-knappen och lite väl valda rd. Chrome ska leka med cache-minnet istället för att ta fram active topics. Explorer 9 så måste man köra med helskärm om det över huvud taget ska gå att surfa.

Suck...
mr. Triatic Posted - 2010/11/26 : 19:02:25
inget OS har gett mig allt jag vill ha, så jag har sonika gett upp jakten och kör både PC och linux.
Jag är för tillfället ytterst nöjd med både win XP, win 7 och Linux MINT, jag skulle säkert vara lika nöjd om jag upptill dessa burkar även hade en mac på skrivbordet.

Är man så snävt tänkande och trångsynt att man ger sig så hän åt ena eller andra plattformen att man börjar kasta spe på konkurrerande plattformar så finns det nog tyvärr inget botemedel, det är tyvärr bara rena dumheter, det finns en plattform för alla och jag är väldigt glad att det inte bara finns en plattform ty jag gillar att kunna välja det som passar mig
martinsson Posted - 2010/11/26 : 18:18:48
jag är benägen att hålla med er båda.

Circlo beträffande ubuntu som jag numera givit "kalla handen" och sneglar mer åt BSD hållet som verkar oerhört intressant, dock med vissa begränsningar i utbudet av program, men som OS sett helt outstanding.

En schysst medelväg är som jag ser det mint, inga musiktjänster eller moln tjänster by default, annars är det baserat på ubuntu med alla dessa repos och applicationer som där i finns över 33.000 i dagsläget.

Och sladdbarn i hans uttalande, klockrent, med ett tillägg att det faktiskt finns ett OS configurerbart nog att möta oerhört många krav från användaren, detta är unikt för detta OS i detta avseende tillsammans med säkerhet och effektivitet samt stabillitet, problemet är nog mest att det kräver lite jobb att komma dit, inga poäng för rätt gissning :)

Detta är en mkt konstruktiv diskution, vart annars än på hififorum kan man dryfta sina funderingar kring detta rätt heta ämne utan att det uratar ?

Bra, respekt och hänsyn för olika värderingar är nyckeln till förståelse och lärdom, snyggt jobbat allihopa !
sladdbarn Posted - 2010/11/25 : 11:11:33
Det kommer aldrig finnas ett OS som varje individ är helt och hållet nöjd med,
då får det skapas ett OS för varje användare.
Circlomanen Posted - 2010/11/24 : 19:19:27
Jag har många Macaholics i min umgängeskrets, å baserat på vad dom själva säger så verkar Mac vara ganska långt från "bara funkar". Det är Iphones och Imacs och MacBooks som hänger sig, kraschar, fryser, uppdateringar raderar inställningar och ibland hela program mm mm mm.
Varje gång dom frågar mig nått om det så skrattar jag ganska rått och hånfullt inombords. Varför i hela friden är en image och en attityd så viktig att man säljer sina möjligheter och friheter för en yta???

Men jag måste tyvärr slänga en sliten unken känga mot Ubuntu med. Jag har Ubuntu på min bärbara å det är lite buggigt och oslipat. Likt OSX så är det en massa "intelligenta" funktioner som tolkar min användning så det kan plötsligt klistras in text fast jag inte har bett om det...
Saker markeras fast jag inte har gjort annat än rört muspekaren lite osv....
Detta är inte som det skall. Ubuntu är uppenbarligen Linux för dom hippa. Debian går lite samma väg, men inte alls lika fort. Snart finns väl bara OpenBSD kvar om man vill ha annat än trendiga snygga grafiska miljöer med kwitter och phasebook som förvalda (och enda) program godkända av överkookon Steve eller Steve.
theseal Posted - 2010/11/24 : 15:27:57
@wheels, det är faktiskt så, nu bara funkar det...
sladdbarn Posted - 2010/11/24 : 12:12:33
Som alltid är det nyttigt att det finns alternativ
Tidigare var Microsoft (nära nog) ensam aktör på marknaden,
nu finns det ett gäng alternativ som faktiskt fungerar ganska bra.
martinsson Posted - 2010/11/24 : 07:01:00
Men hur är det med den större bilden egentligen, ser man längre än bara rpodukten, kollar man upp vad de står för och hur de beter sig på marknaden och i vissa fall mot sina kunder ?

Jag själv har funnit att gräver man lite djupare i det hela så uptäcker man rätt snart, i mitt fall var det så, att dessa företag är inga jag vill vara kund hos och stötta genom att köpa deras produkter, och därmed ge mitt godkännande till deras metoder och öka deras marknadsandelar, men detta är ju givetvis upp till var och en att ta ställning till själva.

I mitt tycke finns det för få aktörer, i tillräckligt låg upplösning endast en, och säg mig vilken marknad som funkar bra, vilken utveckling som funkar bra, och itne minst hur bra det gagnar kunderna om man tar bort konkurensen.

Glöm inte alternativen.
Wheels Posted - 2010/11/23 : 19:40:23
Tycker att det handlar om attityd till olika system.
Väljer man Mac så är man plötsligt "befriad" från olika problem som bara PC världen har.
Och när man väl "gått över" så finns inte dom problemen plötsligt.
Det stör mig.
martinsson Posted - 2010/11/23 : 19:33:35
Beträffande grafik så är väl linux rätt stort om jag inte missminner mig, med användare som ILM och pixar, mac vet jag används mkt i reklam sammanhang, säkerligen MS också, sådär, det var väl rätt neutralt och intet sägande tillslut :)
Wheels Posted - 2010/11/23 : 16:29:31
Om man jobbar med video och Mac så måste den konvertera alla format förutom Pro Rez.
Och varje koventering kostar kvalitet.
Nu är ju inte Mac unik på det men,det är ett problem som inte går att lösa så länge man är låst
till deras system.
educk Posted - 2010/11/23 : 15:40:57
martinsson, jag kommer ej ihåg vilka versioner det handlade om
nikwal Posted - 2010/11/22 : 20:37:02
överdriven, ja det var ungefär det som jag menade. :-)

annars saknar jag faktist os2 lite.. när alla andra satt med EN dos-ruta kunde man växla mellan dom och en fönsterhanterare, det var rätt najs vad jag minns.

jag minns min tid med mac os 7 & 8 som rätt komplicerad när det väl gällde. fint som tusan på ytan men jisses om det strulade till sig nåt.
Hoppas det blivit bättre där. Fö. om man pratar om strulande xp'ar så tenderar det att vara ganska individuellt peppar peppar så har inte min dator strulat på jäääääääkligt länge nu och då har jag ju misshandlat den rätt bra. Medans vissa bekantas datorer verkar göra de mest märkliga saker, inte sagt att det bara är deras eget fel dvs.
(När jag köpte delarna till amd x2 burken tittade dom på mig ungefär som om man vore en alien i affärn, "ingen köper det där" sa dom. och jag fick säga JO JAG ,FÅR JAG BETALA NU ELLER. precis så var det. Med facit på hand så har det funkat bra. dvs. innan man köper en pc så kollar man upp vad som verkar funka,eller så har man koll, eller frågar nån som har koll haha ja lite komplicerat är det ju..
Bernt Jansson Posted - 2010/11/22 : 20:32:42
Hade en minimac tills i förrgår, då brakade grafiken i den ihop och skärmen blev svart.

Skrivarna var inte kompatibla med osx så jag fick emulera xp för att skriva ut.

Nu står det en pc där igen, allt funkar nu.
ztenlund Posted - 2010/11/22 : 18:38:15
Ja, det går (beroende på hårdvara m m mer eller mindre bra) om man ägnar sig åt olagligheter och sådant diskuteras inte på HiFiForum.
quote:
En av anledningarna till att mac os x fungerar bra är just att det inte är ett hopplock av
komponenter som med windows, lite lättare att få ett os att fungera stabilt och
tillförlitligt med ett fåtal komponenter.

Förvisso, men jag tycker att fördelen numera är minst sagt gravt överdriven.
sladdbarn Posted - 2010/11/22 : 18:18:50
quote:
OS-X på pc då? Det har ju gått att göra ett tag,


Har det?

En av anledningarna till att mac os x fungerar bra är just att det inte är ett hopplock av
komponenter som med windows, lite lättare att få ett os att fungera stabilt och
tillförlitligt med ett fåtal komponenter. En av windows nackdelar (och fördelar) är deras
kompabilitet....
nikwal Posted - 2010/11/22 : 11:55:42
qnx finns med amigaos integrerat. och amiga os finns till pc också.
[deleted]
Circlomanen Posted - 2010/11/14 : 06:12:23
quote:
Ärligt talat, vad hade vi haft för datorer och mobiler utan dessa två?


Amiga:



10 år före allt annat.


BeBox och Plan 9 är två andra projekt som kunde ha fått betydligt mer luft under vingarna om inte en viss liten liten mjuk sak gått fram som en ångvält och krossat allt annat med sina fula metoder.
Om det tar micromjuk 7 år och x antal miljarder dollar att utveckla Vista så ser jag inte hur de har kunnat göra nått gott för oss. Det finns så mycket mer kreativt nytänkande och utvecklande som fått läggas ned pga mikromjuks härjningar.

När det gäller äpplet och OSX så var dom hjältar frsm till för några år sedan. De bygger sitt OS på solida Unix-grunder. Det finns Bash om man tröttnar på allt blingbling. Man kan köra X och Gnome ovanpå OSX, det mesta av OSX fanns som gratis opensource nedladdning i form av Darwin. De rockade helt enkelt.... Men dom var tvugna att förstöra allt det med att leka Steve Balder och 1984 samtidigt. Det är tragiskt.
AlfaGTV Posted - 2010/11/14 : 00:34:19
Martinsson, jag menade inte dina inlägg... Det gäller många "förespråkare" i dessa sammanhang.


MVH /Micke
JonasY Posted - 2010/11/13 : 21:05:51
Även om jag förstår var Circlomannen menar [och det är ett viktigt ämne], tycker jag kritiken blir lite smått löjlig om man istället tänker vilka möjligheter både MS och Apple har givit oss konsumenter. Ärligt talat, vad hade vi haft för datorer och mobiler utan dessa två? Jag hade då varit betydligt mer begränsad iaf ...

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000