HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Hårdvara, recensioner
 Audionet ART V2 vs Pioneer 668...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Lt Andersson Posted - 2005/01/04 : 23:31:14
Nu är det snart dags att uppgradera signalkälla och första utmanare är V2an som jag har möjlighet att låna av en kompis Pioneeren är min egen och jag har haft den snart ett år så jag tror att jag vet vilka svagheter och styrkor den har. Jag har lyssnat ca 2 timmar på V2an ikväll och de första intrycken jämfört med 668an är:
-Lite mera bas
-Ganska mycket mera mellanregister, mera "kropp" helt enkelt
-Lugnare, inte så spretig, diskant
-Bättre djup
-Bättre separation med avsevärt mycket mera luft mellan musikerna
-Mindre skillnad mellan instument (vad gäller klang) mitt i ljudbilden vs i ena högtalaren
-Avsevärt bättre svärta
Som ni märker så är i stort sett allt bättre men en fråga kvarstår och den är... Låter det mer eller mindre "korrekt"? Den närmaste veckan kommer att vigas åt lyssning och förhoppningsvis ett svar. Oavsett vilket så är jag helt såld på att uppgradera signalkälla till något riktigt ordentligt istället för en "Best buy" multispelare

Edit
Jag glömde skriva vad jag använder för utrustning i övrigt.
Förstärkare Mark Levinson 383
Högtalare BC-Acoustique ACT A4
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
snare2 Posted - 2005/01/28 : 11:31:51
Grrrr...
Då är det bara att skicka dessa maskiner för justering.. om det nu går att fixa

ps
kommer och köper skivor av dig Wolfgang på mässan.
Creative Audio Posted - 2005/01/28 : 11:17:49
snare2 > Några av mina kunder har beklagat sig att Stockfisch > Closer to the Music inte funkade på deras spelare, det har sedan visat sig som du säger = justeringsfel på spelaren och i vissa fall CD-rom transporter som har haft svårigheter.
snare2 Posted - 2005/01/28 : 11:05:03
quote
"Ta och pröva en SACD-Hybrid om det funkar är den unik "

Jag talade med Jan-Erik Persson (OPUS3) om detta problem på Arken-Mässan (2004), just att vissa maskiner inte läser SACD-Hybrider.

Jag har själv bla en Roksan-Drive & en Primare D30,2 som inte läser SACD-Hybrider.
Mina övriga cd-spelare & drivers tar detta format utan problem..

Enligt Jan-Erik så är detta ett "justeringsfel" från fabrik, han sa att endast ett mycket litet fåtal cd-spelare rapporteras inte skulle kunna läsa SACD-Hybrider, men att efter en kontroll så har det vart fel på spelarna & inte skivorna.

Är det fler här på forumet som har upplevt detta problem med sina maskiner?
JD Posted - 2005/01/25 : 20:50:56
Sådant är hifi livet.....Lycka till
JMlab Posted - 2005/01/18 : 15:28:57
Hej Lt Andersson
Du har PM
Bravo Posted - 2005/01/18 : 11:03:57
Tills du skramlat ihop till en ART "Lt Andersson"!!!
Lt Andersson Posted - 2005/01/13 : 21:10:41
Nu har jag lämnat tillbaka ARTen och den grå vardagen börjar infinna sig... Undrar hur länge abstinensbesvären ska bestå
markih Posted - 2005/01/13 : 12:46:01
Det är fint Lt Andersson! För att citera en kliche': huvudsaken är att du/ni är nöjd(a)!

Jag ville bara påpeka viktigheten av nivåkalibreing. Samt att påpeka att LTS har en defintion av transparens och olika testmetoder att försöka kolla detta. (Det verkar du veta redan, men det finns ju andra läsare på forum.) Många meningsskiljaktigheter uppstår därför att folk inte pratar samma språk och inte förstår vad den andre säger.

När jag ser någon skriva om 668 i jämförelse mot andra apparater och sedan hänvisa till transparens, så uppstår ofta dessa frågeställningar. Jag ville bara stämma i bäcken, eller vad det nu heter...

Mvh Mårten



MartinH Posted - 2005/01/12 : 16:56:42
Jag gjorde en test och det tog ungefär 10 min att upptäcka att en Naim CD5 spelade skjortan av en 668...

Och just det där med maskning märkte vi oxå, den luddar till röster, och bastoner är väldigt utslätade, som ett samanhängande muller nedåt istället för en distinkt baston som Naimen presenterade..
Lt Andersson Posted - 2005/01/12 : 16:26:32
Lite fakta om testet...
-Jag personligen har lyssnat 5 timmar per dag i 5 dagar dvs 25 timmar, ägaren (till ARTen) har lyssnat 2 gånger 2 timmar och den tredje medlyssnaren hade bara möjlighet att lyssna 3 timmar vid ett tillfälle.

-Eftersom jag saknar en multimeter som har kalibrerats av SP (ett absolut krav med spårbarhet) så hoppade vi över nivåkalibreringen. Vi började istället med att fastställa (subjektivt) att spelrnaa har mycket lika utnivå och eftersom min stärkare har digital volymkontroll är det mycket lätt att justera till en förutbestämd volym. För att inte ge ARTen några fördelar volymmässigt valde jag att sänka volymen en (1) db.

-Sedan körde vi öppet med fyra olika låtar och kom mycket snabbt fram till att en ganska stor skillnad förelåg. Efter detta har jag lyssnat enbart på ARTen under tre dagar och jämfört med minnesbank av hur mina plattor brukar låta. Dag 5 körde jag och ägaren ytterligare några A/B jämförelser med de spår där jag hittade störst skillnad. En platta där skillnaden är mycket påtaglig är Los Angeles Guitar Quartet "Latin" där man kan höra stor skilnad mellan de två gitarristerna som sitter ytterst och de två som sitter emelllan. Med ARTen låter alla fyra som gitarrer och med 668an så förvandlas de två i mitten till ett instrument jag aldrig hört tidigare. Den slutsats som vi drog är att skillnaden är så signifikant att vi inte behöver utföra ett blindtest trots att min medlyssnare är statistiker... Ytterligare skillnader vi upptäckte var att solister helt plötsligt började andas utan att vi upplevde diskanten som mera påtaglig utan snarare tvärtom mjukare lite mera följsam.

Detta test besvarar ju inte frågan om 668an är transpaarent utan säger bara att vi tre tycker att ARTen har många fördelar och ger oss en större musikalisk upplevelse. Dock så upplever jag att 668an maskerar saker som äger rum under akustiska inspelningar med ett uppenbart rumseko. Med studioinspelningar verkar skilnaderna mycket mindre påtagliga.
markih Posted - 2005/01/12 : 15:30:56
Jag kan svara, men HiFiforum verkar ha en OT-policy, så därför får du starta en ny tråd om detta ämne, så lovar jag att svara! (Kanske inte omedelbart, eftersom jag har dålig tillgång till internet denna vecka)
Blue Posted - 2005/01/12 : 15:19:57
Att det ska vara så otroligt svårt att svara på denna fråga?

LTS-sidan funkar inte hos mig (kan bero på att jag kör Mac kanske).
markih Posted - 2005/01/12 : 15:11:35
Blue!

Nu är vi nog lite OT, men kolla på LTS hemsida, under FAQ. Där finns beskrivning av målsättning, testmetod och resultat samt en del annat.
Blue Posted - 2005/01/12 : 15:02:42
Eh... ja det var ju också en jämförelse.

Alltså: Hur kan ni LYSSNA er fram til att en cd-spelare skulle vara "transparent" (eller "inte ha några färgningar")? Tar ni en "varmt" och en "kyligt" klingande cd-spelare och så blir då den som låter "mittemellan" dessa två "transparent"? Vad är det då som säger att mittemellanspelaren har "rätt" och inte den varmare eller kallare spelaren?

Eller menar ni helt enkelt den spelaren där man upplever att man kan höra flest detaljer? Eller försöker ni minnas en livespelning av den skiva ni lyssnar på och jämför med hur det lät då? Eller... ja, jag fattar ärligt talat inte hur ni går tillväga!
markih Posted - 2005/01/12 : 15:00:12
EA!

Jag tycker att LTS har en del av ansvaret för att missuppfattningar har uppstått. Fast det är egenligen svårt att i detta fall skylla på tex IÖ, då han var tydlig i originalrecensionen publicerad 1993 (som få har läst). Sedan har många medlemmar såväl som ickemedlemmar tolkat och förvanskat och originalartikeln föll i glömska. Det kommer ju till nya medlemmar hela tiden, men 'ansvariga' inom LTS kunde ju ha påpekat detta lite oftare och använt tex hemsidan för att föra ut förstahandsinformation. Så har inte skett och det är i mina ögon symptomatiskt för LTS som förening. Den lever minst sagt 'på lösa boliner', alltså ingen större organisation av uppgifter etc.

Det var av detta skäl som jag skickade in en fråga till frågespalten i MoLt, där IÖ förklarade skillnaderna mellan 668 och DiAna, samt vilka slutsatser som mam kan (och bör) dra ur test. Svaret finns Nr1-2004 om jag inte minns fel.

Apropå kalibrerade nivåer: Vi inom LTS-gbg gjorde lyssningstest av 6 st olika CD-spelare i november. Vi körde både blint och öppet och merparten av lyssnarna skulle nog antagligen beteckna sig som 'subjektivister' eller i varje fall inga hardcore-LTS'are som jag själv , dvs de har (hade ) full tilltro till den egna inre referensen och full förmåga till diskrimenering av ljudbild etc. De ser då av naturliga skäl´inget behov av blindtest etc, men de var öppna och nyfikna på att testa blindtest. Resultatet drar jag inte nu, men efter kalibrering försvann många (stora) skillnader och det var förvånande hur olika utnivå spelare verkligen hade. Vi lyckades dock pricka 2 av 6 spelare på den korta tiden vi hade och med de ovana blindtestlyssnare vi hade till förfogande.

Jag kan tillägga att blindtest kan upplevas som ovant och därför lite svårare än öppen lyssning, varför vi skulle velat fortsätta testet nästa dag (och nästa vecka, år etc... ) Blindtest är givetvis helt upp till en själv att välja, men utan kalibrering är ALLA resultat helt opålitliga och oanvändbara.

EngelholmAudio Posted - 2005/01/12 : 14:15:17
quote:
markih: Man kan alltså "bevisa" att en cd-spelare färgar, men man kan däremot inte bevisa att en cd-spelare är transparent? I min värld låter det där lite ologiskt... Hur får ni ihop det?
Bara för att du inte hittar den andra strumpan efter att du har tvättat så betyder väl inte det att den andra strumpan "inte finns"? Det betyder ju egentligen bara att "du har ännu inte hittat den andra strumpan".

så att du inte upptäcker färgning i en apparat kan bero på att du antingen hör dåligt (t.ex. i diskantområdet) eller att musiken du spelar inte möjliggör det för dig att upptäcka/detektera bristen, osv.
EngelholmAudio Posted - 2005/01/12 : 14:12:52
Hej,

Det är nog som du skriver - viktigt med kalibrerade nivåer i allmänhet med vid korta lyssningssession och AB växlingar i synnerhet. Eller?

Jag kan semantiken kring bevisa frånvaro av något.

Nu skall kritiken riktas mot det sätt som Diana'n framställts. I en värld där rekommenderade produkter skall vara LTS-icke-färgande tror jag många med mig har tagit Dianan som en spelare som inte detekterats färga något.
Nu med Rotelsteget är ni tydligare att det finns färgning i djuuuupatse basområdet. Tydligt och bra!

Musuppfittningar har sin förklaring hos två entiteter: sändare och mottagare av information.

Är förresten en annan slutsats att LTS inte hittat nån bra spelare på 10 år?

Blue Posted - 2005/01/12 : 14:07:46
markih: Man kan alltså "bevisa" att en cd-spelare färgar, men man kan däremot inte bevisa att en cd-spelare är transparent? I min värld låter det där lite ologiskt... Hur får ni ihop det?

Could you explain it to me like I'm a three year old kid?
markih Posted - 2005/01/12 : 13:22:31
Jämförelse mellan spelare utan kalibrerade nivåer är meningslöst. De flesta hörbara skillnader beror oftast på olika utnivå.

Frågan om 668 kontra DiAna, så har det ALDRIG hävdats av IÖ att DiAna är transparant (vilket man inte kan hävda om något. Det enda man kan bevisa är om det färgar!!). I originaltesten redovisades små färgningar men sades vara bättre än allt annat som tertats fram till då. Nu är det 10 år senare, utveckligen har gått framåt och 668 är några uns bättre.

MYTER, missuppfattningar och skrönor, jaja... Jag hade själv inte riktigt detta klart för mig för något år sedan.
MartinH Posted - 2005/01/12 : 11:58:00
Ja det kan väll inte vara så svårt att berätta vad det är som gör en produkt transperant och ofärgad ?!?!

Blue Posted - 2005/01/12 : 11:04:15
Är det inte enklare att ni förklarar hur ni filosoferar och går tillväga här på plats, eftersom vi är några stycken som undrar?
EngelholmAudio Posted - 2005/01/12 : 10:23:20
Blue - det står lite i Patrik's inlägg. Skicka ett PM till honom så lär du få länken till Carlsson Planet.
quote:
(Ett tips är att söka i de senaste nyhetsbreven på Carlssonplanet.com. Ingvar Öhman skriver där om skillnaden mellan 668'an och dess billigare syskon. Oavsett vad man nu tycker om 668'an är det tämligen intressant ur ett tekniskt perspektiv för den som har den läggningen...)


Blue Posted - 2005/01/12 : 10:08:27
För en som heller inte fattat allt riktigt ordentligt här... Hur kan man EGENTLIGEN avgöra om en cd-spelare är transparent? Saker längre fram i kedjan kan jag förstå i någon mån, men källan, hur i all sin dar avgör man (i det här fallet då LTS) att den är transparent?
JD Posted - 2005/01/11 : 21:44:10
Instämmer.....
EngelholmAudio Posted - 2005/01/11 : 21:26:25
quote:
För den ytlige ser det kanske mest ut som semantik, men skillnaden i innebörd är enorm. (Vilket "bror duktig" borde veta vid det här laget....)
Men det är väl semantik och det är väl bra?!? Innebörden och meningen är väl det viktiga?

En tydligare och en mer pragmatisk läggning vore att förklara sina rekommendationer och tydliggöra denna skillnad samt en förklaring därtill. Filosofin bygger väl på att man skall kunna byta apparater hej vilt och inga skillnader skall kunna detekteras (mer än mer effekt, bättre funktionalitet, stabilare mekanik, etc).

Vidare borde den sanne puristen vara mycket nyfiken på hur det kan komma sig att två apparater som testats fram som icke hörbart färgande, senare visar sig hörbar låta olika. Själva testet i sig ämnar finna icke signalpåverkande produkter.

Att sen kalla andra för "bror duktig" är faktiskt gjort med en viss okänsla av självinsikt.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.19 sekunder. Snitz Forums 2000