HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Strömlist
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2017/12/15 :  15:09:56  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Och jag inser att jag till viss del blandade ihop denna tråd med DIY-tråden om nätfilter. Nåväl, inget problem egentligen.

@Rydberg, jo visst bidrog han med lite konkreta scheman också. Jag antar att det finns dokumenterat i artikeln Det smutsiga nätet. Om inte borde hans input finnas som förslag i tråden som artikeln genrerat. Jag orkar dock inte gå igenom hela denna ..

@lampuraudio, jo de inbyggda filtren som i princip sitter som en "piggyback" på IEC apparatanslutningar har jag sett. Men aldrig i en Hifi-apparat tror jag?
Och det andra du belyser är väl det som är mest intressant tror jag, att få till själva utförandet av en vettig strömfördelare, som om inte annat iaf inte tillför några egenheter. Med potential att öka välljud för den som ser det som en möjlighet givetvis. Oavsett, vi behöver väl alla en strömfördelare för att ansluta alla apparater man behöver idag? Och behovet av att ansluta switchade förbrukare och liknande ökar ju.

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

lampuradio
Member

885 Posts

Posted - 2017/12/15 :  16:27:21  Show Profile Send lampuradio a Private Message  Reply
Jag ögnade just igenom "artikeln" som länkades till. Omfattande och intressant och väl värd att återkomma till när man har tid.

Troligen har jag blottlagt lite kunskapsluckor hos mig själv genom att inte ta problemet på fullt allvar. Efter att ha studerat schemor på lite modernare apparatur (som jag inte använder) inser jag, att den äldre tekniken, med mycket järn pga 50 Hz nätdelar och transformatorkopplade slutsteg, är mindre känslig än moderna lösningar. Man får inse att man måste fortsätta att lära sig...

En rackarns otrevlig störkälla, som också nämns i artikeln, är moderna ljuskällor. Detta blir mycket tydligt om man försöker lyssna på mellanvågsradio (inte så vanligt, men kan vara kul; utomlands finns mer att hitta på det bandet). En "lågenergilampa" med lysrör lägger en matta av RF-störningar över hela frekvensbandet, likaså vissa traditionella LED (med inbyggd elektronik). Denna RF kan vara modulerad med diverse skräpsignaler inom det hörbara området och skulle lätt kunna fångas upp av oskärmade eller dåligt skärmade kablar och påverka lyssningsupplevelsen. Numera finns så kallade "filament LED"-lampor. Dessa ger bra ljus och har ingen drivelektronik (de har "rätt antal dioder" för drivspänningen). Det blir såna framöver.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2017/12/15 :  16:55:03  Show Profile Send soundbrigade a Private Message  Reply
Och mobiltelefoner. Det djävla rasslat ner det rings från en slik apparat letar sig ofta in i vissa av mina förstärkare och jag har nästan som det gamla modemknattret i högtalarna när jag spelar skön musik.

fanns det inte regler för hur apparatur fick störa egentligen??
Go to Top of Page

lampuradio
Member

885 Posts

Posted - 2017/12/15 :  17:00:31  Show Profile Send lampuradio a Private Message  Reply
Mobilen innehåller ju faktiskt en radiosändare... Moderna varianter är ändå bättre än de tidiga GSM-telefonerna (om nån minns dem, med utdragbar antenn och batteritid på 10 timmar standby). De körde sin sändare på full effekt i alla lägen, men nyare kan dra ner uteffekten om de är på rimligt avstånd från närmsta mast.
Go to Top of Page

Rolf-san
Member

2137 Posts

Posted - 2017/12/15 :  18:06:53  Show Profile Send Rolf-san a Private Message  Reply
quote:
Man får inse att man måste fortsätta att lära sig...

Du är inte ensam.

Som konsulterna brukade/brukar? säga:
För att fortsätta vara bra måste man hela tiden bli bättre. Puuhhh.

När elefanterna slåss, så trampas gräset ner.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.22 sekunder. Snitz Forums 2000