HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 Vilka program är bra för mediebiblioteket ?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
MartinN Posted - 2021/06/30 : 20:34:50
Jag skulle vilja ha tips på bra program för att upprätthålla ett snyggt mediebibliotek, dock ej Roon. Har hittils kört MediaMonkey på PC och har just installerat Beets på Mac och går igenom min klassiska musik. Dessutom har jag nu testat Quod Libet på Mac.
13   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
MartinN Posted - 2021/07/01 : 21:06:03

För mig är också dirigent och solist viktig, för när man har tillräckligt med utgåvor Mahler 1 så räcker inte Mahler. Hela rubbet är dock rippat i foldrar om 50 skivor som sedan baserar sig på skivbolag (DG1..DG25). Detta gör det relativt lätt med browse by folder när man kommer ihåg vilket bolag. Men somsagt kräver mitt bibliotek ännu några rundor av autotagging by MusicBrainz som, ett exemplel, och sedan även manuell genomgång och fixa riktigt omöjliga utgåvor med acoustid.
Björn-Ola Posted - 2021/07/01 : 20:45:51
Jag valde för den klassiska musiken att tagga alla kompositörer som artist. Det var ett val jag gjorde för 15 år sedan då jag började att rippa mina cd-skivor. Jag bryr mig inte om vilka artister och orkestrar som spelar, så det har fungerat för mig. Jag vet inte hur jag skulle göra nu om jag skulle starta om. ROON avskräcker när det gäller klassisk musik. En cd-skiva kan generera hundra olika artister. Du hittar inte skivan du vill spela bland alla artister. Söker jag på kompositör, så kommer inte alla skivor med, troligtvis för att det inte är taggat.
MartinN Posted - 2021/07/01 : 19:32:14
Tack för tipsen, jolojl. Klassisk musik är fin att lyssna på men ett stort problem i mediebiblioteket. Jag började och rippade med freerip för snabbheten eller ibland med eac. Eac är bättre men hittar ganska ofta inte metadata och är dessutom långsammare att rippa och det har betydelse med 50cd boxar. Sådana har jag ganska många, och dessa boxar är limited editions, som gör att metadata kommer l.å.n.g.s.a.m.t till databaserna om alls. Sedan har de stora bolagen som DG, Decca osv inga problem med att skapa nya kombinationer av stycken för cdn i dessa limited boxar, så någon original en cd utgåva fattas, likaså. Allt detta leder till en stor röra av taggar och utgåvor, men jag har haft stor nytta av acoustid fingerprinting som ger unikt fingermärke på musiken, bara det finns i databasen, vilket ganska ofta inte är fallet med obskyra utgåvor.
Jolojl Posted - 2021/07/01 : 19:00:56
Om du bara vill fixa med metadata och taggar skulle jag föreslå Kid3 (https://kid3.kde.org/). Det är det enda gratisprogram jag hittat som lyckades ordna till WAV-filer där ID3-taggarna var olika (bara att kopiera från den ena till den andra).

Programmet kan också ordna med bilder men där använder jag hellre köpeprogrammet dbPoweramp PerfectTUNES (som jag också rippar med).

Klassisk musik är jättesvårt att få till bra i ett mediebibliotek. För mig är kompositörer och tidsepok viktigare än t.ex. orkester, solist och dirigent (det kan jag om inte annat se från omslaget i mediebiblioteket). Därför sätter jag t.ex. (1756-1791) Wolfgang Amadeus Mozart som artist och Mozart, Wolfgang Amadeus (1756-1791) som kompositör. Då får jag en vy i genren Klassiskt (som jag har skapat) under Artist med kompositörer i tidsordning och under Composer kompositörer i bokstavsordning. Sedan kan man om man vill fylla på med Album Artist för orkester, solist och dirigent.
MartinN Posted - 2021/07/01 : 16:08:13
quote:
Har du testat PLEX?

Jag kan inte köra Plex på min NAS, den har någon Twonky eller dylikt för DLNA. Däremot vill jag editera metadata och hushålla med taggar och album art på min Mac dator. Men inga musikfiler på min Mac. Skall kolla upp vad Plex gör och inte gör. Jag använder Beets, MB Picard, och Quod Libet för de har AcoustiID. Beets är bra på att automatisera hela processen, men det gäller att vara på sin vakt när den erbjuder något.
Pac Posted - 2021/07/01 : 15:29:49
Har du testat PLEX?
MartinN Posted - 2021/07/01 : 06:14:18
Jag har biblioteket på NAS med DLNA server. Jag använder olika program enbart för tagging osv, och databas med statistik. Alltså behöver jag sedan ingen server eller spelare på datorn då musiken ligger på NAS.
AlfaGTV Posted - 2021/06/30 : 22:57:22
quote:
ett snyggt mediebibliotekVad ska du använda det till om det inte är väsentligt att det kan spela musik?
MartinN Posted - 2021/06/30 : 22:17:20
Kanske försöker jag med Wine och Musicbee också.
MartinN Posted - 2021/06/30 : 22:15:59
Jag lyckades just installera MediaMonkey4 på Mac med Wine och Winebottler. Hur det lyckades vet jag inte, men nu har jag mn vanliga databas också på Mac. Och kan alltså informera om att det går. Huruvida audio fungerar vet jag ej, men det använder jag aldrig. Bara databasen.
MartinN Posted - 2021/06/30 : 20:55:21
Just nu trilskas jag av dublettskivor i olika cd boxar.
MartinN Posted - 2021/06/30 : 20:53:50
Problemet med klassisk musik är att ofta räcker inte ett program, eller metadata från t.ex. EAC, utan man behöver många program samt att hela samlingen måste gås igenom helst flera gånger för att fixa.
Rolf-san Posted - 2021/06/30 : 20:47:15
Kolla Music Bee.
Finns även med Eq om man så vill.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.14 sekunder. Snitz Forums 2000