HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Slutfört - Huggbäverns Sonidohorn

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
soundbrigade Posted - 2008/10/22 : 21:14:05
Det känns tryggt att se hur kme och Jazzskägg sliter i sitt anletes svett (fast kme såg inte svettig ut alls i morse när jag sprang på honom i centrala Uddevalla) när mina Sonido-horn är klara. Och med klara menas färdiga-klara. De var så färdiga i våras att de kunde få följa med till DIY-träffen i Göteborg. Dock var de så kraftigt kontaminerade av slipdamm att det jag, efter att ha konkat dem hit och dit, hamnade på bårhus då man trodde jag var död. (Inte).

Den store Jazzskägg erbjöd sig att dra över några lager lack vilket tacksamt noterades. Alltså inköptes en burk "Rättvik" på Flügger - halvblank (eller matt) lösningsmedelbaserad.

Och efter ett par veckor (tidsdilitation heter det) och massa lager senare ser mina horn ut så här:







(Presentation körs i bakvänd ordning, något jag kan kosta på mig eftersom högtalarna är så klara att inget mer jobb ska göras på dem - de är KLARA! FÄRDIGA! READY! FERTIG! GOTOVI! FINI! och så vidare).
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
soundbrigade Posted - 2009/11/02 : 21:59:16
Hans var större. Elementet han använde var 6#189;", mitt bara 5".
Gubben i Kalmar Posted - 2009/11/02 : 21:45:58


Va det dom högtalarna som Jazzskägg och Du körde i "götet"?

I så fall, vad skilde Din från Jazzskäggs?
Bubbel Posted - 2009/11/02 : 21:35:26
Är det styckpriser på elementen eller är det för ett par?

Vad är det för skillnad på SFR-200-8 och A modellen.

Om man vill ha ut det mesta av en bredbandare så skall man avlasta den från basen det är där problemen uppstår jag vet att många använder en diskant istället men då missar man poängen med bredbandarens förträfflighet.

Du det finns en ¤ knapp på tangentbrädan om inte tryck AltGr + e så får så du tecknet.

anders

soundbrigade Posted - 2009/11/02 : 18:48:40
Nya priser på Sonidos element. De har blivit en del dyrare men priserna är ändå låga för dessa superelement. Alla priser i EUR och gäller 3e kvartalet 2009.

Full-range design for back-loaded horn application
SFR-145-8 135:-
SFR-145-8A 185:-
SFR-175-8 209:-
SFR-175-8A 245:-
SFR-200-8 239:-
SFR-200-8A 275:-

Wide-range design for "open-baffle" application
SOB-200-8 255:-
SOB-200-8A 372:-

Cabinets
AION 2950:-
soundbrigade Posted - 2008/10/30 : 10:00:23
Vill någon ta del av öl.... förlåt välljudet kan ni väl PM:a.

Jag ska ha en björkskiva från Brauhaus på väg (ta combin Jazzskägg). Den ska vara till mina köksstolar. Det som blir över blir ett par monoblock.


Ed. Tillägger, för att tråden inte ska bli en offentligt PM-tråd, just den fysiska konstruktionen är väldigt simpel. Det här är ett horn som är mycket lätt att bygga.
Jazzskägg Posted - 2008/10/29 : 19:47:13
quote:
Vi ska dela den och lite öl till helgen. Vad fasen ska jag göra med min andel???


frågan är bara vad vi ska dela först
soundbrigade Posted - 2008/10/28 : 22:32:44
Idag på slöjdcirklen började plana de björkstycken som ska bli sitsar till det stora snickeriprojektets köksstolar (4 styck). Men när jag riktat färdigt hade jag fattat beslutet att köpa färdig limfog i 27mm björk.
Dock kommer jag att ha några m2 egentillverkad björklimfog som jag liksom inte har nytta av. Eller .... det var väl hemligheten det.
peterbrorsson Posted - 2008/10/28 : 22:13:43
En stor bredbandare har en liten sweetspot, sa for mig blir det formodligen mina SFR178 i en dipol med en H-dipol bas sa smaningom. Maste "bara" losa vara eventuella flytt och arbetsbyten forst. Pa tal om det, beror pa om rummet i den nya lagenheten/huset ar tillrackligt for dipoler!

Peter
soundbrigade Posted - 2008/10/28 : 15:45:41
Separat diskan då? Ett litet ettrigt svarvat horn i en liten ädelträvagga ovanpå???
peterbrorsson Posted - 2008/10/28 : 15:37:05
quote:
Min notering, den har jag delat med mig, är att när musiken grötar till sig som vid klassisk musik blir det lätt grötigt med de här hornen.


Det tror jag ar bredbandarnas svaghet generellt. Enda sattet att komma ifran det ar att avlasta dem med en separat baslada. Eller att anvanda storre bredbandare med alla nackdelar det for med sig. Hur man an vander sig ar akterseglet bakat. (Hmm, det blir festligt ibland med ett engelskt tangentbord)

Peter
soundbrigade Posted - 2008/10/28 : 12:58:44
Min notering, den har jag delat med mig, är att när musiken grötar till sig som vid klassisk musik blir det lätt grötigt med de här hornen.

Jag har två ... nä tre .... FYRA kommande icke-hornprojekt, där det "hemliga" projektet är något jag hoppas mycket på. På intet sätt är jag någon slags ljudfascist, utan anser att det som låter bra, låter bra oavsett topologi eller teknik. Alla tre projekten blir basreflexlådor varav det ena är mest på skämt. Jag har slaktat ett par datorhögtalare där det suttit en 2" i varje. De ska in i nya lådor med två element i varje. Mest på skoj att ha till dataapparaten.
peterbrorsson Posted - 2008/10/28 : 12:43:41
Hej soundbrigade!

quote:
Det är sant Petter. Men om man inte har obegränsad plats eller obegränsade resurser tror jag att de här hornen är en mycket bra lösning. Och jag personligen tycker projekt där det finns begränsningar är roligare att driva än de med "no holes barred".


Tror att du tog fel pa person har Ett 't' for mycket i namnet.
Jo, jag haller med dig. Av de 5 olika "horn" jag byggt ar Sonido hornen de basta vad galler kompromisser. Jag spelar pa dem dagligen, sa det ar val ett tecken bra nog. Men pa vissa skivor sa star jag inte ut med ljudet. Framst for toppen runt 150 Hz som ligger pa ~+8db fran hornmunnen.
Naja, nasta projekt kommer att ha sina nackdelar, bra blir det ju aldrig. Sedan kliar det i byggfingrarna oxa...

Peter
soundbrigade Posted - 2008/10/28 : 08:45:16
Det är sant Petter. Men om man inte har obegränsad plats eller obegränsade resurser tror jag att de här hornen är en mycket bra lösning. Och jag personligen tycker projekt där det finns begränsningar är roligare att driva än de med "no holes barred".
Bubbel Posted - 2008/10/27 : 23:34:00
quote:
Men så kom jag på; hur ska man hålla något hemligt så man kan göra stor sensation, eller bara småchocka lite när det blir dags. Man vill ju liksom presentera sina projekt lite sådär successivt.


Vadå svårt att hålla tyst jag har ett jättehemligt projekt på gång och inte har jag halkat med tungan en enda gång vad det skall bli trots idoga försök av kamrater i omgivningen allt de vet är att det är till hifi.

Anders

peterbrorsson Posted - 2008/10/27 : 23:22:32
quote:
Det är rätt intressant det Zoltan skriver men man skall ändå ta det med en nypa salt. Det som gjorde mig intresserad är att elementen har en "vintage" känsla över sig.

Anders


Jo, jag haller med fullstandigt. Zoltan ar forsaljaren och hans far, Istvan, ar utvecklaren och den tekniska drivkraften pa Sonido. Efter ett par mailutbyten med Zoltan, har Istvan brutit in och "rattat in" Zoltan. Elementen AR battre an priset anger. Personligen tycker jag att Sonidos horn inte gor elementen rattvisa. I mitt tycke ar det for manga kompromisser angaende WAF faktorn. Horn tenderar att bli stora om de skall funka bra. Dessa ar for sma, aterigen, enligt min smak.

Mvh,
Peter
soundbrigade Posted - 2008/10/27 : 19:53:15
Nä inte riktigt. Först måste jag ju avsluta den här tråden, eller snarare presentera allt som finns att presentera sedan ska jag .... ...


.... satt i Jazzskäggets bil idag och pratade om livet och universum och allt annat. Jag hade hört en föreläsning/presentation om HedersRelaterat Våld (ruggiga och svåra saker) och var ganska nöjd med dagen (bra presentation). Det kändes fint att köras runt av Jazzskäggsmannen och besöka (i tur och ordning) Biltema (Jazzskägg köpte pensel), Bauhaus (Jazzskägg köpte bets och så köpte vi tillsammans den där bänkskivan av outtalbart träslag, Inet (tittade på monitorer) och slutligen Kjell&Co (där jag beställde toner till skrivaren). Alltså kunde jag sen i bilen i lugn och ro anförtro mina djupaste hemligheter för Jazzskägg; ni vet: tssss tsss .... 5-kanal .... tsss tss ... JJ 300B PSE ... tsss tssss tsss .... W26FX001 ... tssss tsss .... TVÅ i varje låda, JODU! .... tsss tssss.
Men så kom jag på; hur ska man hålla något hemligt så man kan göra stor sensation, eller bara småchokca lite när det blir dags. Man vill ju liksom presentera sina projekt lite sådär successivt. Så OK då, jag ska väl bygga en ljugarbänk då....
Bubbel Posted - 2008/10/27 : 19:35:40
quote:
Vad fasen ska jag göra med min andel???



Bygg dig en ljugarebänk .

Anders
soundbrigade Posted - 2008/10/27 : 18:08:26
Jag tar allt med en rejäl skopa salt, men efter att ha "lyssnat in" högtalarna är jag böjd att han har rätt. Det som talar mot elementen är deras låga pris. Något som inte kostar över 2000:- kan ju inte vara bra, väl?? Skämt åsido, det känns bara bra att det finns alternativ till standardbredbandarna.


På tal om skämt, jag var med Jazzskägg på Bauhaus (varför finns det inga Brauhäuser i Sverige??? ) och kånkade ut en 750x1500x27 mm stor bänkskiva i Alacuoja (eller nåt sånt ). Vi ska dela den och lite öl till helgen. Vad fasen ska jag göra med min andel???


Ed: Slarvfel
Bubbel Posted - 2008/10/27 : 10:42:01
Det är rätt intressant det Zoltan skriver men man skall ändå ta det med en nypa salt. Det som gjorde mig intresserad är att elementen har en "vintage" känsla över sig.

Anders
soundbrigade Posted - 2008/10/26 : 17:37:26
Lite sprutbilder (fotograf Jazzskägg):







Inte nog med att man får hornen lackade, man får processen dokumenterad i färg (...??!!).
soundbrigade Posted - 2008/10/24 : 23:32:54
Åsså kommer du!! Är du inte med värstingarna i parken och nojsar? (internt skämt).
lta Posted - 2008/10/24 : 23:24:44
Snyggt jobbat!
soundbrigade Posted - 2008/10/24 : 22:36:08
Bearwik: Menade du mig?

Här är i repris Sonido SFR144-8







Jag har en tvåvägare "i röret" också.

Bubbel: Så här skriver Zoltan:
quote:
Well, we won`t be shy either (just like you) and by all means we can say that the 90mm Jordans
can go and dig their own graveyard aftrer being compared with the SFR-200s.


quote:
Tangbands are good indeed. However, as you`ve mentioned, smallish. As a general rule you never get a big sound out of a (too)
small configuration. The SFR-144`s are somewhat an exeption (but of course!))
We believe that SFR-178`s are our most well balanced speakers in terms of sound and detail. And on the opposing side
the SFR-200`s have the biggest "big sound" coming out of them and they have that "singing voice" to them.
They`re real performers too with huge dynamics and dramatic effect but bit less on detail.
People like it`s sound the most (don`t know why... think a nice overall balance is much better)


quote:

Bubbel Posted - 2008/10/24 : 22:22:07
Jag är mer nyfiken hur de har löst det hela mer än så är det inte just nu men man vet inte. Jag skulle nog köpa ett par element från dem om jag skulle bygga de stora hornen för den lilla varianten lät ju bra.

Anders
bearwik Posted - 2008/10/24 : 22:04:00
Nytt projekt, spännande! Bilder på det, t ex elementen kanske

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.3 sekunder. Snitz Forums 2000