HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Om HiFiForum
 HiFiForum.nu - Nyheter och information
 Sponsrande företag?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Ryssen Posted - 2007/02/17 : 01:16:09
quote:
oavsett om det är en sponsor till
HiFiForum.nu eller ej.

Företag som sponsrar forumet,hur sponsrar dom?
Är det ekonomiskt eller?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Pac Posted - 2008/08/31 : 08:01:42

quote:
Ett förslag till vad man skulle kunna göra med ett eventuellt överskott är ju att köpa in någon kul pryl och anordna en tävling för medlemmarna.


Vi tänker väldigt lika... http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69802


Outer heaven Posted - 2008/08/31 : 07:38:31
Pac: Jag menade ingenting specifikt som du sagt utan jag syftade till diskussionen i sin helhet, verkar råda delade meningar när det gäller vad som är vad. Det lät som att vissa trodde 40 000kr om året var något normalt belopp för att hålla igång ett internetforum, men det går ju att komma undan mycket billigare än så om det nu bara är ett diskussionsforum man vill ha. Sen om hififorum.nu omsätter 40tkr/år är ju en annan sak då man får anse detta som mer än "bara" ett forum med tanke på annat som anordnas runtomkring. Det är alltså skillnad (rent ekonomiskt) på att driva själva forumsidan och att driva hififorum som organisation.

Ett förslag till vad man skulle kunna göra med ett eventuellt överskott är ju att köpa in någon kul pryl och anordna en tävling för medlemmarna.
widescreen4 Posted - 2008/08/31 : 03:35:08
Jag anser att donationsknappen borde komma upp på studs.
Mätutrustning och tillfälle för forumsmedlemar att utnyttja den OCH den person som lärt sig bruka den är ju en förträfflig möjlighet. Naturligtvis mot resekostnad och kanske till och med en SKÄLIG ersättning.

Tänker då främst på rumsmätningar för ev åtgärder inom akustik.
Pac Posted - 2008/08/30 : 23:13:33

Hej Outer heaven,
missvisande vill jag inte vara. Vad är en driftskostnad för dig? För mig är "driftskostnad" relaterad till kostnaderna för vår ISP. Jag känner inte igen att jag skulle redovisat andra kostnader som "driftskostnad", var gjorde jag den missen?

Jag har däremot pratat om utgifter för att driva forumet 2006, det gjorde jag på sidan två. I de utgifterna är driftskostnaden en del.

Jag vill absolut inte lägga någon rökridå i en så här viktigt fråga så tack för att du hjälper till att klargöra.

Outer heaven Posted - 2008/08/30 : 15:44:24
Det måste vara svårt att INTE kunna hålla ett forum av den här storleken flytande med annonsintäkter på 45k/år. Sen kan man ju säkerligen göra slut på pengarna på en massa kringaktiviteter, men det är ju lite missvisande om man lägger fram det som att det är "det" det kostar att driva forumet. Missförstå mig inte, det är ju jättebra att överskottet går tillbaks till medlemmarna i form av reportage och aktiviteter, men det är ju som upplagt för missförstånd att lägga fram det som en driftskostnad, forumet hade ju säkerligen överlevt utan detta också.
Pac Posted - 2007/06/24 : 15:50:45
Bildservern är ett privat initiativ av Meyer och kostar oss som sgat inte en ¤-cent.
Den har funkat bra och utan några större avbrott de senaste fyra åren. Det är nu det hickar till. Men som sagt, vi jobbar på det.

brewitz Posted - 2007/06/24 : 15:35:07
Bildservern kostar oss inte en krona, därför har vi alltså ingen att skrika och gorma åt.
McEnroe Posted - 2007/06/24 : 13:12:10
Läge att förhandla om priset på bildservern.
Känns som den varit nere 5 papp
Stickan Posted - 2007/06/11 : 18:50:11
Keep up the good work guys - ni gör det j....gt bra!
Skickar med glädje in några tior om det skulle behövas, hur var det nu med det där mätinstrumentet?
Pac Posted - 2007/03/02 : 16:10:43

Ja, där är våra nuvarande sponsorer.

Sköntljud, XTZ, och Gignos har tillkommit nyligen. Gignos ville bara komma åt annonsplatsen över Stockholmsmässan så det är egentligen inte rätt att kalla dem sponsorer, de är mer annonsörer.

Vi tappade tyvärr två sponsorer vid årsskiftet och PFO har vi ett publicerings-samarbete med.

Boergars Posted - 2007/03/01 : 13:39:34
Audio Concept
Ljudmakar´n
Audio Nord
Gignos
Mårten Design
P.L. Audio
Respons Loudspeakers
Skönt Ljud
HifiConsult
XTZ

Positive Feedback Online (Betalar de?)

Var de jag hittade nu.
Pac Posted - 2007/03/01 : 13:12:41


Nej, Vi hade det tidigare men det var ingen som läste den sidan så jag tog bort den. Om du reload'ar sidan några gånger så kan du se vilka det är på bannersarna.

PeterL Posted - 2007/03/01 : 12:31:56
Vilka är annonsörerna/sponsorerna, finns det någon lista?
tober Posted - 2007/02/21 : 22:59:15
Som det passar så väldigt bra på mycket så får man ofta vad man betalar för och så även för hosting. Precis som det är sagt så "finns inte" fri bandbredd eller bra stora uppkopplingar billigt. Behöver ni hjälp med bra hosting så mejla bara så kan jag skicka lite tips.

Som det även har sagt så ligger det väldigt mycket arbete bakom om det ändå inte händer så mycket på ett forum. Även om nu Pac skulle få ett överskott på 50000:- per år och köper guldtänder för det (vore j-vligt häftigt) så räknar man tiden så är det enklare och bättre betalt att jobba på McDonalds.

En applåd för alla som hjälper till och driver alla dessa forum.
Pac Posted - 2007/02/20 : 21:34:45

Och så var det det där med vinst:

Vinsten bidrar inte något nämnvärt så länge man inte behöver den till något.

Det fikas för glatta livet på de träffarna vi anordnar utan stödet av en vinst från HiFiForum. Man kan inte mer än fika sig mätt, det kostar väldigt lite och blir oftast mysigare/gemytligare om man slantar ihop gemensamt så att alla är delaktiga.

Vi har heller inga högtflygande planer om att bli det ena eller det andra som en vinst skulle bidra till. Vi trivs bra i den lilla skalan vi är.

Det enda jag känner skulle vara skitroligt för oss på HiFiForum vore om vi hade en riktig mätutrustning så att vi kunde göra audiomätningar ungefär som Stereophile gör. Ett Audio Precision-system av något slag hade vi kunnat ha väldigt, väldigt roligt med.

Men, en dröm behöver inte alltid bli verklighet. Det är skönt att ha en dröm att drömma om också.

Nej, vi kör vidare på den vägen vi slagit in på.

Vi är ett HiFi-entusiastforum och vi som admin'ar och mods'ar är också HiFi-entusiaster.
Som jag skrev tidigare så bedrivs HiFiForum för att vi gemensamt skall ha kul med vår hobby och inget annat. Det finns många som vill använda HiFiForum till annat, men miss ta inte det svängrummet vi ger till alla med grundsyftet.

Syftet med HiFiForum är att medlemmarna skall ha roligt med sin hobby.

Det har det alltid varit så länge jag varit med och det räcker alldeles utmärkt för mig.
Pac Posted - 2007/02/20 : 21:29:43


Jag har varit otydlig tidigare med det där att jag skjutit till pengar. Här är bakgrunden till resterande år:
- De åren jag sköt till pengar var slutet 2003 och 2004. Anledningen till att jag fick skjuta till pengar var min egen okunskap och att jag var helt inkapabel att bedömma vår dåvarande serverprovider. Det drog de nytta av och tog rejält betalt samtidigt som vi hade färre sponsorer/annonsörer.
- 2005 gick i princip jämnt ut, vi hade fler sponsorer/annonsörer men vi låg med dubbla serverparker i drygt ett halvår.
- 2006 är redovisat ovan.

mayro Posted - 2007/02/20 : 20:42:14


Revisor..hua hua..nej tack..

Tackar för infon.. Då finns inga mer missförstånd för någon kvar antar jag... Och hoppas nästa år ger mer utdelning eftersom det då inte ligger stora ändringar av server mm..så forumet får mer läsvärt raporterat från resor med hifin..

tack för du tog dig tid.

Mvh
Tobbe.
Pac Posted - 2007/02/20 : 20:07:05

Det var väldans vad det var intressant med vår ekonomi Mayro. Tänk att du är så intresserad av ekonomi, det kunde man inte ana...

Nåväl, här kommer 2006, det mest ekonomiskt positiva året hitintills:

Intäkter: Vi hade 9 stycken annonsörer och dessa betalade 5.000:-/styck, samma avgift för alla. Det ger 45.000:- i intäkter.
Utgifter: Allt sammanräknat(Serverpark, extra backuper på siten och databasen i samband med mjukvaruuppgradering, förlängning och administrationsavgifter till nunames, Kostnader i samband med Arken, postgiroavgift, med mera, med mera...) så hamnade utgiftsidan på 40.000:-. Det gav ett överskott på nästan 5000:-. Det använde jag som sagt till att täcka en del av min hotellkostnad i Las Vegas.

Jag förstår att detta kanske är lite för löst i kanten för dig Mayro. Helst hade du väl velat se en deklaration med alla utgifterna snyggt specade. Jag har inte gjort deklarationen och sitter här och bläddrar igenom kvittohögen för att stilla ditt intresse. Vill du har mer exakta uppgifter än så här får du bli min revisor...

mayro Posted - 2007/02/20 : 12:29:24


10 -11 annonsörer ger väl runt 60000 lapp in.. Enkelt snabbt huvudräknat.Men kan inte bli så tossigt fel i alla fall.. Alla betalar väl samma antar jag så där är det enkel snabb huvudräkning som behövs ungefär.detta torde varenda Svensk klara av i huvudet..Så bra skolor har vi alla gått i gissar jag... Ett NORMALÅR kostar forumet runt 15000 i ren drift... Lite upp o lite ner..

Men är detta "lite upp" ända till kost av 60 lapp ungefär ett "onormalår" så föreligger nog lite fel i var man har servern... Skall det kosta så med ren drift så bör du byta serverplats omgående...


kaffekoppen Posted - 2007/02/20 : 10:26:09
Pac,

Jag ser det lite som Dahlberg. En lite vinst garanterar forumets utveckling och ger möjlighet till att
få se mer läsvärda reportage. Dessutom kanske det kan bidra till fler träffar...

Vinsten kan ni moderatorer käka en extra god lunch för eller låta gå tillbaka till forumets framtida utveckling. Lite efter behov.
EngelholmAudio Posted - 2007/02/20 : 09:19:55
Bara inte "donation" ger förkörsrätt, tolkningsrätt eller att medlemmarna plötsligt anser sig ha mer rätt i forumreglerfrågor ("för jag har minsan betalat XX kronor till dom där nissarna").


Dahlberg Posted - 2007/02/20 : 08:56:18
Jag tycker inte att det är något som helst problem om Forumet skulle generera en vinst,
ser det snarare som ett stort plus då överlevnaden annars skulle kunna hotas av
oförutsedda utgifter som det inte finns täckning för. Att förlita sig på Pac's
privatekonomi för sådant känns inte särskilt rättvist med tanke på hur mycket jobb
han faktiskt lägger ner här, även om han själv så här långt ändå har det tankesättet.
Ser för övrigt inget rimligt alls i ett resonemang som bygger på att någon skall behöva
jobba utan ersättning. Oavsett sammanhang. Stort tack till er alla som driver forumet,
det är ni väl värda.
fripps Posted - 2007/02/20 : 07:44:54
Tycker att det är ett underbart forum vi har som drivs av eldsjälar. Sällar mig till skaran som gärna skulle klicka på en "Donera" knapp om en sådan fanns.
Pac Posted - 2007/02/20 : 07:30:47

quote:
hmm.. Det var Pac som skrev den summan kost PG... Inte jag. Så jag "antar inget"..


Mayro, antingen skriver jag helt åt hellskotta eller så läser du inte det som står.

Jag skrev
quote:
Ett normalår borde ligga på ca 15.000 Skr exmoms.
Vi har ännu inte upplevt ett sådant år, det är när jag tittar på de gemensamma kostnaderna mellan åren som 15.000:- ex. moms verkar vara en rimlig kostnad. Alla år hitintills har det tillkommit kostnader såsom dubbla server parker, Arken-hyra och vepa, förnyande av "HiFiForum.nu",...

quote:
Problemet blir om det kan uppfattas som om saklig, men kritiskt information tystas för att blidka sponsorer.


Kaffekoppen, jag håller helt med om ovanstående. Jag har fått någon länk till Faktiskt.se där det påståtts att vi skulle vara köpta. Det var bra att Akkelis lyfte frågan tidigare i tråden samtidigt som det är bra att Mayro ger oss chansen att förklara ekonomin bakom HiFiForum.nu. Denna diskussionen är både bra och behövlig.

Personligen så tycker jag inte att HiFiForum skall ge vinst eller ha en stor omsättning. Mitt mål med HiFiForum är att ha skoj med vår hobby, precis som alla andra entusiaster som är här. Vi som administrerar HiFiForum gör det för att vi brinner för HiFi-intresset och så skall det förbli så länge jag är med.

ED: missade ett quote tecken och tog bort ett "nog"
kaffekoppen Posted - 2007/02/20 : 02:05:49
Personligen så tycker jag ett forum kan få generera vinst. Vill företagen betala för att exponeras här och vi har ordet fritt är det väl okej.

Problemet blir om det kan uppfattas som om saklig, men kritiskt information tystas för att blidka sponsorer.

Då betalar jag hellre en avgift för att använda forumet och känner att informationen som finns är värdefull, vare sig det är positiva eller mindre smickrande produktinformation.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.12 sekunder. Snitz Forums 2000